21 Şubat 2014, Cuma 13:01:34

PİLOTLAR BU VAADLERLE KANDIRILDI

Çok sayıda pilot ve havacının ev sahibi olma hayalini suya düşüren projenin, süslü kelimeler ve sunumlarla yapıldığı ortaya çıktı. Saylan İnşaat ve PİLVAK (Pilotlar Vakfı) tarafından kandırılan pilotların imzaladıkları sözleşmede de tuzak maddeler olduğu ortaya çıktı.
  • Bu paraya ahir bile alamayacagini bir inek bile bilir,pilotlar nasil dusunememis hayret. Sonra once mal sonra para,once para sonra mal denilirse bunun dolandiricilik oldugunu inek bile anlarki uckaagit oldugunu zaten pilotlar vakfi isin icinde diye saglammi olacakdi Zaten eskiyalar artik kravatli deyilmi?????
  • Bir vakıfın ticari faaliyette bulunması bir suçtur. İyi araştırma yapılmadan, ne olduğu belirsiz insanlarla anlaşma yapılarak üyelerin dolandırılmasına vesile olunmuştur. İşin içinde vakıf ve verilen vaatler olmasa eminim ki bu üyelerin hiç biri, böyle bir şirketle, esenyurttaki bir inşaattan ev almaya cesaret edemezdi. Komisyonla simulatör alındığınıda şimdi burdan öğreniyorum, insanların dolandırılmasına vesile olunup burdan komisyon mu alınmış yani. İnanılır gibi değil. Bide anlamadığım eski başkan görevden alınmasaydı inşaat yapılcakmıydı yani? Reklamlarında anlatıldığı gibide şirketin parasına hiçbir zaman tedbir koyulmamış. Kimse komik olmasın, kimin ve neyin savunulduğunu anlamıyorum. 334 kişi mağdur edildi.
  • Pilotlar vakfının o zamanki yönetimi hakkında yazılan yorumlara baktığımda herkesin kendince kulaktan duyma bilgilerle bır karalama çalışması yaptığını görüyorum ne yazık ki .oysa o dönem yaşanan olayları birinci ağızdan duyduğumuzda hiç de sanıldığı gibi olmadığını anlıyoruz.o dönemde başkanlık yapan kişinin kendi yönetimi tarafından darbe yapılıp alaşa edildikten sonra kendi aralarında kanunsuzca seçtikleri yeni başkan M.E nin iş bilmez biçimde inşaat için hesapta biriken paraları bıraktığını işin ucunun o dönemde kaçtığını kimse bilmiyormu yoka bilmek mi istemiyor bilmiyorum.Bu sırada haklılığını ispatlaıp görevinin başına gelen E.Ç o yokken yaşanan olayları görmüş ama artık yapılacak bir şey olmamasına rağmen uğraşıp zar zor da olsa daireler satıldıkça vakfa verilecek komisyon ücretini inşaat firmasından alıp seçimde vadettiği simülatörü vakfın parasına dokunmadan almıştır.aslında böyle yapmaması lazımdı değilmi arkadaşlar eski yönetimde görev yapan diğer başkanlar gibi masa başında oturup hiç bir iş yapmadan kokteylerde gözükseydi daha iyi olurdu.İzaire vakfın parasını kaptıran eski yönetimdeki kaptanlarımızı onure edip talpa başkanı yapalım ama başka birisi iyi bir şeyler yapmaya çalıştıkça hep baltalayalım eeee bizim bildiğimiz en iyi iş çamur at izi kalsın.kısaca işin gerçeği şu ki o dönemki başkan eğer yönetimdeki arkadaşları tarafından darbe yapılıp kanunsuzca görevden uzaklaştırılmamış olsaydı bu işler buraya kadar varmazdı.bu işin hesabını soracaksak doğru kişilere soralım. Bır de yeni yönetimdeki arkadaşlara soralım duyduğumuza göre alınan simülatörü değerlendirmeyip çürümeye bırakmışsınız ne güzel birileri yapsın birileri de batırsın vakıf yönetimi olarak kart çıkaracağınıza elinizdeki malımıza sahip çıkıp hayırlı bir iş yapsanız daha iyi olacak
  • Kullanılan banka manidar.
  • Bide mavi melek diye bi vakıf şirket mailine bulut inşaat dan ev satmak için mail atdı olan şirket çalışanına oldu mavi melekler komisyonunu aldı bulut inşaat inşaata başkamadı kim bunun şuçlusu...
  • O zamanki Pilvak başkanı E Ç bey ev başına 5000 tl almış. anlaşma farklı , üyelerden talep edilen farklı....... anlaşma 65000 tl, üyelerden alınan 70000 tl. fark nerde Başkan ???
  • İnsanların hayalleri ile oynanıp kandırılmaları, dolandırılmaları elbette hiç hoş değil ve suçluları bulunup cevalandırılmalı. Ama sözleşmeleri imzalayıp safça paraları kaptıranlar da biraz suçlu. Bu ülkeyi ve hiç kimseye güvenmemeleri gerektiğini, imzaladıkları sözleşmeyi iyice okumaları gerektiğini henüz kavrayamamışlar. Hırsız çaldığıyla, parasını kaptıran da elinde 'soğuk su' ile kalır. Hak, adalet, kanun, sistem, düzen böyle kötü olunca bu ülkenin ne dolandıranı, ne de dolandırılanı biter.
  • "işin aslı" nı yazan yorumcu arkadaşın ifadeleri eğer doğru ise, asıl rezaletin daniskası budur.
  • Pilvak neden hesap versinki?Yoneticileri versin o hesabi!
  • Pilotlarda da kabahat var. O kadar para kazanıyorsun çek bir konut kredisi, peşinatın varsa onu da koy, al kral gibi evini. Ne giriyorsun bu muğlak işlere..

Topraktan ortak yapmak için hazırlanan projenin uyduruk bir proje olduğu çok geç öğrenildi. Olmayan arsa, olmayan projeyi pilotlara pazarlayan PİLVAK suçlanırken, PİLVAK’ta yapılan sözleşmelerin de tuzaklarla dolu olduğu ortaya çıktı.

Airporthaber’in ele geçirdiği sözleşmelerde inanılmaz maddeler bulunuyor. İnşaatın ne zaman başlayacağı ne zaman biteceği konusunda net bir ifade bulunmuyor. Sözleşmede “müteahhide yer teslimi yapıldığında inşaat başlayacaktır” denilmesine rağmen bununla ilgili net bir ifade bulunmuyor. Muğlak ifadeler içeren sözleşme pilotların fark etmemesi için cümlelerin arasına sıkıştırılmış durumda.

Ev sahibi olmak için yapılan anlaşmanın en çarpıcı maddelerinden birisi de 12. Madde olarak göze çarpıyor. Ödeme güçlüğü çeken herhangi bir üyenin giriş parasına el konuluyor. Kayıt bedeli olarak tabir edilen ödemenin geri verilmeyeceği net bir şekilde belirtiliyor.

Pilotlar Vakfı tarafından organize edilen satışların sözleşmelerinin de Pilotlar Vakfı’nın Yeşilköy’deki vakıf merkezinde yapıldı.

Öte yandan Saylan İnşaat’ın da kapısına kilit vurduğu iddia ediliyor. Sözleşmede belirtilen ve şirketin web sitesindeki telefon numaralarının iptal edildiği anlaşıldı.

©Airporthaber













PİLOTLAR BU VAADLERLE KANDIRILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

HMMM ~ 10 yıl önce
Bu paraya ahir bile alamayacagini bir inek bile bilir,pilotlar nasil dusunememis hayret. Sonra once mal sonra para,once para sonra mal denilirse bunun dolandiricilik oldugunu inek bile anlarki uckaagit oldugunu zaten pilotlar vakfi isin icinde diye saglammi olacakdi Zaten eskiyalar artik kravatli deyilmi?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir vakıfın ticari faaliyette bulunması bir suçtur. İyi araştırma yapılmadan, ne olduğu belirsiz insanlarla anlaşma yapılarak üyelerin dolandırılmasına vesile olunmuştur. İşin içinde vakıf ve verilen vaatler olmasa eminim ki bu üyelerin hiç biri, böyle bir şirketle, esenyurttaki bir inşaattan ev almaya cesaret edemezdi. Komisyonla simulatör alındığınıda şimdi burdan öğreniyorum, insanların dolandırılmasına vesile olunup burdan komisyon mu alınmış yani. İnanılır gibi değil. Bide anlamadığım eski başkan görevden alınmasaydı inşaat yapılcakmıydı yani? Reklamlarında anlatıldığı gibide şirketin parasına hiçbir zaman tedbir koyulmamış. Kimse komik olmasın, kimin ve neyin savunulduğunu anlamıyorum. 334 kişi mağdur edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pilotlar vakfının o zamanki yönetimi hakkında yazılan yorumlara baktığımda herkesin kendince kulaktan duyma bilgilerle bır karalama çalışması yaptığını görüyorum ne yazık ki .oysa o dönem yaşanan olayları birinci ağızdan duyduğumuzda hiç de sanıldığı gibi olmadığını anlıyoruz.o dönemde başkanlık yapan kişinin kendi yönetimi tarafından darbe yapılıp alaşa edildikten sonra kendi aralarında kanunsuzca seçtikleri yeni başkan M.E nin iş bilmez biçimde inşaat için hesapta biriken paraları bıraktığını işin ucunun o dönemde kaçtığını kimse bilmiyormu yoka bilmek mi istemiyor bilmiyorum.Bu sırada haklılığını ispatlaıp görevinin başına gelen E.Ç o yokken yaşanan olayları görmüş ama artık yapılacak bir şey olmamasına rağmen uğraşıp zar zor da olsa daireler satıldıkça vakfa verilecek komisyon ücretini inşaat firmasından alıp seçimde vadettiği simülatörü vakfın parasına dokunmadan almıştır.aslında böyle yapmaması lazımdı değilmi arkadaşlar eski yönetimde görev yapan diğer başkanlar gibi masa başında oturup hiç bir iş yapmadan kokteylerde gözükseydi daha iyi olurdu.İzaire vakfın parasını kaptıran eski yönetimdeki kaptanlarımızı onure edip talpa başkanı yapalım ama başka birisi iyi bir şeyler yapmaya çalıştıkça hep baltalayalım eeee bizim bildiğimiz en iyi iş çamur at izi kalsın.kısaca işin gerçeği şu ki o dönemki başkan eğer yönetimdeki arkadaşları tarafından darbe yapılıp kanunsuzca görevden uzaklaştırılmamış olsaydı bu işler buraya kadar varmazdı.bu işin hesabını soracaksak doğru kişilere soralım. Bır de yeni yönetimdeki arkadaşlara soralım duyduğumuza göre alınan simülatörü değerlendirmeyip çürümeye bırakmışsınız ne güzel birileri yapsın birileri de batırsın vakıf yönetimi olarak kart çıkaracağınıza elinizdeki malımıza sahip çıkıp hayırlı bir iş yapsanız daha iyi olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bank Asya ~ 10 yıl önce
Kullanılan banka manidar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 10 yıl önce
Bide mavi melek diye bi vakıf şirket mailine bulut inşaat dan ev satmak için mail atdı olan şirket çalışanına oldu mavi melekler komisyonunu aldı bulut inşaat inşaata başkamadı kim bunun şuçlusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesap ~ 10 yıl önce
O zamanki Pilvak başkanı E Ç bey ev başına 5000 tl almış. anlaşma farklı , üyelerden talep edilen farklı....... anlaşma 65000 tl, üyelerden alınan 70000 tl. fark nerde Başkan ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ama... ~ 10 yıl önce
İnsanların hayalleri ile oynanıp kandırılmaları, dolandırılmaları elbette hiç hoş değil ve suçluları bulunup cevalandırılmalı. Ama sözleşmeleri imzalayıp safça paraları kaptıranlar da biraz suçlu. Bu ülkeyi ve hiç kimseye güvenmemeleri gerektiğini, imzaladıkları sözleşmeyi iyice okumaları gerektiğini henüz kavrayamamışlar. Hırsız çaldığıyla, parasını kaptıran da elinde 'soğuk su' ile kalır. Hak, adalet, kanun, sistem, düzen böyle kötü olunca bu ülkenin ne dolandıranı, ne de dolandırılanı biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"işin aslı" ~ 10 yıl önce
"işin aslı" nı yazan yorumcu arkadaşın ifadeleri eğer doğru ise, asıl rezaletin daniskası budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pilvak neden hesap versinki?Yoneticileri versin o hesabi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotolmuşuçuyosun ~ 10 yıl önce
Pilotlarda da kabahat var. O kadar para kazanıyorsun çek bir konut kredisi, peşinatın varsa onu da koy, al kral gibi evini. Ne giriyorsun bu muğlak işlere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000