16 Mayıs 2019, Perşembe 09:21:00

Pilotlar Boeing'i uyarmış!

American Airlines pilotlarının Boeing yöneticileriyle bir araya geldiği toplantının gizli ses kaydı ortaya çıktı.
  • Bizi kimse uyarmadi eurolara imza atarken ne hesapladik onumuze ne geldi 140k euro mu odenir ya
  • Çin-abd savaşında kılıçlar çekildi. Boeing hatalarını çok daha bedelli ödeyebilir artık

American Airlines pilotlarının Boeing yöneticileriyle bir araya geldiği toplantının gizli ses kaydı ortaya çıktı. Havacılık dünyasını sarsan ses kaydında American Airlines pilotlarının, 157 kişinin öldüğü Etiyopya'daki kazadan aylar önce Boeing firmasına 737 Max uçaklarına ilişkin potansiyel güvenlik endişelerini ilettiği belirtildi.

Amerikan yayın kuruluşu CBS ve New York Times'ın ele geçirdiği gizlice alınan ses kaydında, American Airlines pilotlarının 737 Max'in ekim ayında Endonezya'daki ilk ölümcül kazasından bir ay sonra Boeing yöneticileriyle bir araya geldiği ve MCAS adı verilen kontrol sistemi konusundaki endişelerini dile getirdiği duyuluyor.

Kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda Boeing Başkan Yardımcısı Mike Sinnett'in, ekim ayındaki kazayla ilgili "Kimse henüz tek sebebin, uçaktaki bu fonksiyon olduğu sonucuna varmadı." ifadesini kullandığı belirtildi.

Sinnett'in, öte yandan böyle bir trajedinin yaşanmasının olabilecek en kötü şey, daha kötüsünün ise bir başka trajedi daha yaşanması olduğunu dile getirdiği ifade edildi.

Birleşik Pilotlar Derneğinin (APA) Güvenlik Komitesi Başkanı Mike Michaelis'in de toplantıda "ne pilotların ne de başkalarının uçakta bu sistemin varlığından haberdar olmadığını" söylediği kaydedildi.

Öte yandan ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Başkan Vekili Dan Elwell, iki ölümcül kazaya karışan ABD'li uçak üreticisi Boeing'e ait 737 Max model yolcu uçaklarının ancak güvenirliliği onaylandığında uçabileceğini bildirdi.

Elwell, ABD Kongresi Konut Ulaştırma ve Altyapı Komitesi'ndeki oturuma katılarak, iki ölümcül kazaya karışan Boeing 737 Max tipi uçakların yaşadığı arızalara ilişkin soruları cevaplandırdı.

Temsilciler Meclisi üyeleri, oturumda Boeing'in yanı sıra, "kazaların engellenmesi için gerekli hassasiyeti ve kontrolleri yapmadığı" gerekçesiyle FAA'ı da eleştirdi.

Yaşanan kazalara ilişkin aylar öncesinde istenilmesine rağmen FAA'nın son zamanlarda kendilerine raporları teslim etmeye başladığına değinen Temsilciler Meclisi üyesi Peter DeFazio, Boeing'in ise henüz kendilerinden istenilen hiçbir belgeyi teslim etmediğini kaydetti.

Elwell ise Boeing'in kendilerine söz konusu uçaklarda görülen uçuş verisi uyumsuzluğunu rapor etmek için 13 ay beklediğini belirterek, "Boeing'in hatalı yazılımı rapor etmesindeki gecikmeden dolayı endişeliyim. Bunu araştıracağız. Bir yıldan fazla sürmemeliydi." ifadelerini kullandı.

Elwell, "737 Max uçakları, ancak yapılacak teknik veri ve analizler kapsamında FAA tarafından güvenli görüldüğü vakit uçabilecek." dedi.

Pilotlar Boeing'i uyarmış!

Yorumlar

Burak ~ 5 yıl önce
Bizi kimse uyarmadi eurolara imza atarken ne hesapladik onumuze ne geldi 140k euro mu odenir ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünya savaşı ~ 5 yıl önce
Çin-abd savaşında kılıçlar çekildi. Boeing hatalarını çok daha bedelli ödeyebilir artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000