18 Eylül 2015, Cuma 08:50:49

Pilot yolcularını mest etti

Air Canada adlı havayolu şirketine bağlı 85 sefer sayılı bir uçakta yaşananlar tam anlamıyla bir insanlık dersi niteliğindeydi.
  • Tsgye alim nezaman????
  • Yorum bile yapmak boş...
  • biz bu adamin yaptigini hasta bir holcu olarak yapmistik ucaktaki butun yolcular kavga cikarmisti. naapsaydik adam cagiz olsemiydi ?
  • Pilot kesin asker kökenlidir...
  • hayvanlara mutlaka ki değer verilmeli.fakat ya insanlara değer vermeyip sadece hayvana mı değer verilmeli?
  • An Air Canada Boeing 787-800, registration C-GHPU performing flight AC-85 from Tel Aviv (Israel) to Toronto,ON (Canada), was enroute at FL380 about 190nm southeast of Frankfurt/Main (Germany) when the crew received indication of a malfunction of the heating system for a cargo bay, a dog was travelling in that bay. The captain decided to divert to Frankfurt/Main where the aircraft landed safely on runway 25C about 40 minutes later. The aircraft remained on the ground for about 90 minutes, then was able to continue and reached Toronto with a delay of 90 minutes. The dog owner reported he saw ground staff and the captain play a bit with his dog, a French bulldog named Simba, on the ground in Frankfurt. He and his dog boarded another flight from Frankfurt to carry on to Toronto.
  • daha sıcak bir rota tercih edebilirdi en başta rota kontrol edilmedi mi??? Hata.....
  • COK GUZEL YORUMLAR☺
  • NOTOC nerde.
  • Ani bir manevra ile. Tabi canim pilot ucagi 90 derece saga yatirarak hemen avrupaya dogru uctu. Kim yaziyor bunlari yahu. Adam sadece rotasini cevirmis ani bir manevra Allah Allah

Air Canada adlı havayolu şirketine bağlı 85 sefer sayılı bir uçakta yaşananlar tam anlamıyla bir insanlık dersi niteliğindeydi. Tel Aviv'den Toronto'ya gitmekte olan uçağın yolcularından German Kontorovich'in yanında küçük dostu 7 yaşında bir bulldog olan Simba da vardı. Simba hayvanlar için ayrılan kargo bölümündeki kafesinin içindeydi. Uçağın izlediği rota sebebiyle pilotun, sıcaklık derecesi çok düşük olan yüksekliklere çıkması gerekiyordu. Sıcaklık düşüşleri yolcuların yer aldığı bölümde hissedilmiyor ancak kargo bölümü herhangi bir ısı yalıtımına sahip olmadığı için dışarıdaki sıcaklık değerleri olduğu gibi hissedilebiliyor. Tahmin edeceğiniz üzere donma sınırın altına inen sıcaklık da Simba için çok tehlikeliydi. Zavallı Simba'nın bu uçuştan sağ çıkma ihtimali neredeyse yoktu.

Köpeğinin dondurucu soğukluk sebebiyle ölebileceği kaygısını yaşan German Kontorovich'in endişesini haber alan uçağın pilotu, aldığı kararla herkesi şaşırttı. Uçak Kuzey Afrika üzerindeyken ani bir manevrayla rotasını Avrupa'ya çeviren pilot, Almanya'ya doğru yol aldı. Frankfurt hava limanından acil iniş isteyen pilot, Simba için onlarca yolcusuna 75 dakikalık bir rötar yaşattı. Ancak yolcular pilotun bunu neden yaptığını duyduklarında onu alkışlarla karşıladılar.

Pilotun yaptığı bir diğer alkışlanacak hareket ise adının açıklanmasını istememesi oldu, yaptığı bu iyilik karşılığı fenomen olabilecek olan pilotun şöhret olmak gibi bir kaygısı yoktu. O sadece Simba'nın hayatını kurtarmak istemişti. German ve küçük dostu Simba, Frankfurt'tan daha güvenli bir rotadan giden bir uçağa binerken, Air Canada sözcüsü Peter Fitzpatrick şu açıklamayı yaptı;
"Beklenmedik bu olay karşısında müşterilerimizden aldığımız dönüşler oldukça pozitifti. İnsanlar köpeğin hayatta olduğuna ve potansiyel bir tehlikeden kurtulduğuna sevindiler. Frankfurt'a inmek doğru tercihti. Bir yaşam söz konusuydu ve gereken yapıldı."

Uzmanların hespalamalarına göre pilotun aldığı kararın faturası 10.000 dolarlık yakıtı çöpe atmak demekti. Simba'nın sahibi German'ın (aşağıda) ise olayla ilgili yorumu şu oldu; "Simba benim çocuğum gibi o benim için her şey demek. Pilota minnettarım." (CNN)

Pilot yolcularını mest etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Tsg ~ 9 yıl önce
Tsgye alim nezaman????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bize çok uzak... ~ 9 yıl önce
Yorum bile yapmak boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasta yolcu ~ 9 yıl önce
biz bu adamin yaptigini hasta bir holcu olarak yapmistik ucaktaki butun yolcular kavga cikarmisti. naapsaydik adam cagiz olsemiydi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilot kesin asker kökenlidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 9 yıl önce
hayvanlara mutlaka ki değer verilmeli.fakat ya insanlara değer vermeyip sadece hayvana mı değer verilmeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eşekherif ~ 9 yıl önce
An Air Canada Boeing 787-800, registration C-GHPU performing flight AC-85 from Tel Aviv (Israel) to Toronto,ON (Canada), was enroute at FL380 about 190nm southeast of Frankfurt/Main (Germany) when the crew received indication of a malfunction of the heating system for a cargo bay, a dog was travelling in that bay. The captain decided to divert to Frankfurt/Main where the aircraft landed safely on runway 25C about 40 minutes later. The aircraft remained on the ground for about 90 minutes, then was able to continue and reached Toronto with a delay of 90 minutes. The dog owner reported he saw ground staff and the captain play a bit with his dog, a French bulldog named Simba, on the ground in Frankfurt. He and his dog boarded another flight from Frankfurt to carry on to Toronto.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 9 yıl önce
Vay anasini. Iki Haber arasindaki farki Bak. Burada yazilan dogru ise bizimkilerin Ya inglizceleri yetersiz yada hayal gücleri cok kuvvetli.
sıcak ~ 9 yıl önce
daha sıcak bir rota tercih edebilirdi en başta rota kontrol edilmedi mi??? Hata.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klm cargo lucky ~ 9 yıl önce
COK GUZEL YORUMLAR☺

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fisilti ~ 9 yıl önce
NOTOC nerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 9 yıl önce
Ani bir manevra ile. Tabi canim pilot ucagi 90 derece saga yatirarak hemen avrupaya dogru uctu. Kim yaziyor bunlari yahu. Adam sadece rotasini cevirmis ani bir manevra Allah Allah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000