31 Ağustos 2018, Cuma 09:48:47

Pilot ve kabin memurlarının gasp korkusu!

Atatürk Havalimanı’na ulaşmak için en kullanılan yollardan olan Basın Ekspress’te gasp olaylarının artması, pilotları ve kabin memurlarını tedirgin etti.
  • KEŞKE BANA DENK GELSE BAGAJDA RUHSATLI POMPALI VAR ADAMIN BAĞIRSAK ENFEKSİYONUNU DÖKERİM ASFALTA
  • Yeni havalimaninda,meydan ve cevresi oturana kadar ucus ekiplerinin ekip araclarini kullanmasi daha iyi olur,Allah muhafaza tedbiri elden birakmayin. Mutavazi arabalarla ise gidilsemi??? Lagos-Nijerya personelini havalimanina team goturup,team getiriyor.
  • İki gecedir basın ekspres de yoluma bir kız atlıyor. Dikiz aynadan baktığımda yol kenarında 4-5 kişinin beklediğini görüyorum. Önüme çıkıp durdurmak niyetindeler dikkat.
  • Emaneti torpidoya almanın vakti geldi!..
  • Bitmiş.
  • Kokpit ve kabinin can güvenliği ve rahatı için en doğru yol ekibin servis aracıyla evlerinden alınıp işe işten alınıp evlerine bırakılmaları bunun en güzel örneği Pgs de olduğu gibi iş ahlakına sahip profesyonel sürücülerle hizmet veren bir tur şirketiyle çalışmaları problem yaşanmıyor ancak araba merakı olan ekip üyeleri maalesef hem bu tarz gasp soygun ve hırsızlık olaylarıyla karşılamakla beraber büyük risk almaktalar örneğin uçuştan yorgun argın gelip kendi araçlarıyla evlerine gitmeleri kaza oranlarını artırmakta .uçuş öncesi trafik teki olumsuzluk ları yaşamadan stres olmadan sakin motvasyonu yüksek bir şekilde uçuşa gitmenin doğru yolu ,yıllardır pgs de tıkır tıkır işleyen servis sistemidir .kaptanlara kendi aracıyla işe gidip gelenlere şirketin yakıt vermesine rağmen büyük çoğunluk kendi aracını kullanmayıp servisi tercih etmekteler.
  • 155i aradiginizda 10-15dk bekliyorsunuz. Boyle bir ortamda buna Polis-İmdat numarasi demek abes yani.
  • İki polis giyinsin Kaptan hostes kıyafeti.Birkaç gün turlasın oralarda.Bunlar aynı kişilerdir.Araçlarının arkasından başka bir ekip v.s
  • Senin müdürün çıkar da bunlar şu kadar para alıyor bu kadar para alıyor diye sağda solda söylerse gasp da olur hırsızlık da..
  • Bende bir gün sabahın körü yapıştırdım soldan acımadan gidiyorum baktım yol bomboş ne usul usul gideceğim o saatte. 2 araba arka arkaya gidiyordu sağdan. Önde ki araçta kız gidiyor usul usul sağdan arkada ki takipte belli anı kolluyor durumu çaktım kız tedirgin olmuş baya orada yanında giderken el hareketiyle bas bas yaptım arkasına geçtim alana varana kadar gittik o şekilde kayboldular. Taktik sıla yolu taktiği alana giden mi gördün sürü halinde konvoyla gideceksiniz. Avrupa dan gelen gurbetçilerin kapıya giderken yaptığı gibi sizlerde mümkünse konvoy halinde alana gidin yolda salça olur yoksa herkes. Alana gidenler birbirlerinden bir şekilde haberdar olabilse iyi aslında yolda tehlike gördüğünüz an rapor edebileceğimiz bir sistem veya grup olabilir. Birbirinize sahip çıkın, kollayın. Bu kişilerle mecbur kalmadıkça mücadele içine girmeyin silah bıçak her türlü yapma ve kullanma ihtimalleri var. Kurt sürüsü gibi gidin bir şey yapmaya tenezzül edemezler.

Atatürk Havalimanı’na ulaşmak için en kullanılan yollardan olan Basın Ekspress’te gasp olaylarının artması, pilotları ve kabin memurlarını tedirgin etti.

Basın Ekspress yolunda pilotlara ve kabin memurlarına yönelik gasp olaylarının artması üniforma ile işe gidenleri tedirgin etti.
Son dönemde üst üste yaşanan gasp olaylarında üniformalı olarak işe giden veya evine dönen pilot ve kabin memurlarının hedef olarak seçilmesi korkuyu artırdı.

Gasp olaylarının artması üzerine THY’de görev yapan bir pilot, arkadaşlarını şu sözlerle uyardı:

“Bu sabah 05:00 imzalı uçuşa giderken saat 04:10 sularında Basın Ekspres yolunda 212 Avm’ye doğru yaklaşırken dikiz aynasından beyaz bir aracın yaklaştığını gördüm. Daha sonra araç arkadan bana çarptı. Ben de daha önce WhatsApp’ta paylaşılan araç gasp olayını hatırlayıp durmadan yoluma devam ettim ve 155’ i aradım bilgi verdim. Benim 155’i aramamdan 15-20 dk. sonra bir polis memuru beni aradı ve durmamakla iyi yaptığımı, benim tarif ettiğim beyaz Reno’nun başka bir aracı aynı şekilde durdurup gasp etmeye çalıştığı bilgisini verdi. Sizleri bu konuda bilgilendirmek istedim.”

©AirportHaber

Pilot ve kabin memurlarının gasp korkusu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (154)

DİLEK ~ 6 yıl önce
KEŞKE BANA DENK GELSE BAGAJDA RUHSATLI POMPALI VAR ADAMIN BAĞIRSAK ENFEKSİYONUNU DÖKERİM ASFALTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekniknisy ~ 6 yıl önce
Yeni havalimaninda,meydan ve cevresi oturana kadar ucus ekiplerinin ekip araclarini kullanmasi daha iyi olur,Allah muhafaza tedbiri elden birakmayin. Mutavazi arabalarla ise gidilsemi??? Lagos-Nijerya personelini havalimanina team goturup,team getiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 6 yıl önce
İki gecedir basın ekspres de yoluma bir kız atlıyor. Dikiz aynadan baktığımda yol kenarında 4-5 kişinin beklediğini görüyorum. Önüme çıkıp durdurmak niyetindeler dikkat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlaşıldı ~ 6 yıl önce
Emaneti torpidoya almanın vakti geldi!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülke ~ 6 yıl önce
Bitmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
h Dündar ~ 6 yıl önce
Kokpit ve kabinin can güvenliği ve rahatı için en doğru yol ekibin servis aracıyla evlerinden alınıp işe işten alınıp evlerine bırakılmaları bunun en güzel örneği Pgs de olduğu gibi iş ahlakına sahip profesyonel sürücülerle hizmet veren bir tur şirketiyle çalışmaları problem yaşanmıyor ancak araba merakı olan ekip üyeleri maalesef hem bu tarz gasp soygun ve hırsızlık olaylarıyla karşılamakla beraber büyük risk almaktalar örneğin uçuştan yorgun argın gelip kendi araçlarıyla evlerine gitmeleri kaza oranlarını artırmakta .uçuş öncesi trafik teki olumsuzluk ları yaşamadan stres olmadan sakin motvasyonu yüksek bir şekilde uçuşa gitmenin doğru yolu ,yıllardır pgs de tıkır tıkır işleyen servis sistemidir .kaptanlara kendi aracıyla işe gidip gelenlere şirketin yakıt vermesine rağmen büyük çoğunluk kendi aracını kullanmayıp servisi tercih etmekteler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servis ~ 6 yıl önce
Herhalde herkes için her saat servis çıkarılmadığını bilmiyorsunuz. Yoksa bizim zorumuz ne özel arabayla gidip gelelim. Her konuda fikrimiz var ama bilgimiz yok malesef.
H dündar ~ 6 yıl önce
Servis e bende kullanıyorum bir servis üç veya dört kişi topluyor ,değişik uçuşlara gidecek uçuşları aynı saat lere denk gelen ekibi kapıdan alıyor ,kişiye özel araç çok nadir çıkar
San ~ 6 yıl önce
Diğer şirketler öyle ,tabiki her saat servis çıkarılıyor siz yenisiniz galiba
H dündar ~ 6 yıl önce
Evet her saat servis çıkar tabiki sen şirketinden servis talep edersen .bunu diğer havayolu şirketleri yapıyor ,çok Bilgi sahibi olduğunu iddia eden bilge
Suyu cikmis bazi seyler ~ 6 yıl önce
155i aradiginizda 10-15dk bekliyorsunuz. Boyle bir ortamda buna Polis-İmdat numarasi demek abes yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polis ~ 6 yıl önce
İki polis giyinsin Kaptan hostes kıyafeti.Birkaç gün turlasın oralarda.Bunlar aynı kişilerdir.Araçlarının arkasından başka bir ekip v.s

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SusuzHotcup ~ 6 yıl önce
Senin müdürün çıkar da bunlar şu kadar para alıyor bu kadar para alıyor diye sağda solda söylerse gasp da olur hırsızlık da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jet ~ 6 yıl önce
Bende bir gün sabahın körü yapıştırdım soldan acımadan gidiyorum baktım yol bomboş ne usul usul gideceğim o saatte. 2 araba arka arkaya gidiyordu sağdan. Önde ki araçta kız gidiyor usul usul sağdan arkada ki takipte belli anı kolluyor durumu çaktım kız tedirgin olmuş baya orada yanında giderken el hareketiyle bas bas yaptım arkasına geçtim alana varana kadar gittik o şekilde kayboldular. Taktik sıla yolu taktiği alana giden mi gördün sürü halinde konvoyla gideceksiniz. Avrupa dan gelen gurbetçilerin kapıya giderken yaptığı gibi sizlerde mümkünse konvoy halinde alana gidin yolda salça olur yoksa herkes. Alana gidenler birbirlerinden bir şekilde haberdar olabilse iyi aslında yolda tehlike gördüğünüz an rapor edebileceğimiz bir sistem veya grup olabilir. Birbirinize sahip çıkın, kollayın. Bu kişilerle mecbur kalmadıkça mücadele içine girmeyin silah bıçak her türlü yapma ve kullanma ihtimalleri var. Kurt sürüsü gibi gidin bir şey yapmaya tenezzül edemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jet2 ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar ekstradan evlerinize dönerken mutlaka takip edilip edilmediğinize dikkat edin üniformalarınızı apoletlerinizi falan kamufle edin, çıkarın. Evin etrafında 2 3 tur atabilirsiniz. Evinizi ve bilgilerinizi ifşa edecek şeylerden uzak durun. Havacılar, denizciler vb. evden uzak kalanlar hırsızların hedefinde oluyor.
Toplu taşıma ~ 6 yıl önce
Hadi özel aracı olan iyi. Peki biz toplu talıma kullanlar ne yapacağız. Hangi eşyamı kamufle edeyim şaşırdım kaldım. Bir defa topuklu ayakkabılar çok dikkat çekiyor. Topuklu ayakkabıyı yasaklasınlar artık ne olur. Üniformalarımız renk ve şekil olara her yerde dikkat çekiyor. Üniformayı sadeleştirmeliler. Bizler de rahat bir nefes alarak gidip gelebilelim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000