18 Haziran 2009, Perşembe 18:59:52

PİLOT UÇUŞ SIRASINDA KOKPİTTE ÖLDÜ

Continental Havayolları’na ait bir yolcu uçağının pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti. Pilotun hayatını kaybetmesinden sonra uçakta bulunan yardımcı kaptan uçuşu sürdürdü ve uçağı başarılı bir şekilde indirdi.
  • Kardeşim seni kutluyor ve yanaklarından öpüyorum.Selam ve sevgiler.
  • Çok güzel yazmışsınız. Nezaketiniz dikkat çekici. Yazdıklarınıza katılıyorum.
  • Ben kaptan olsam böyle yaşama veda etmek isterdim (mesafeden de tasarrufla). Sağımda o uçağı yere indirecek ortağımdan da emin(zaten işi o). Neden bu kadar kapışıyorsunuz. Biraz abilerden bazıları kardeş tutumunu, sevgiyi geliştirecek-önemseyecek, biraz da küçükler saygı tadını ve ağabey muhabbetini arttıracak o zaman hayat daha güzel olacak...Bizleri kaygılandırıyorsunuz böyle olamamakla!!!
  • Gelen Haberlere Göre Uçakta 2 Cpt 1 Fo Varmış. Uçağı Yedek Uçan Cpt Devralmış ve İndirmiş
  • Ben 38 yaşındayım ancak yazdıklarından genç oldukları anlaşılan bazı bilgisiz, saygısız, şımarık ve küstah kişilerin çok zorluklarla yetişen bu değerli büyüklerimize bu şekilde konuşmalarını kınıyorum. Büyüğe güven ve saygı Türk'lerin ana özelliklerindendir. Lütfen kendinize gelin ve kendi içinizdeki güvensizlikleri, hastalıklı düşüncelerinizi başkalarına projekte etmeyin. Sağlık raporu uçabilir demişse ve kişi kendini iyi hissediyorsa , yaşı ileri tecrübeli pilot uçuş güvenliğinin 1 numaralı sigortasıdır. Hepsine esenlikler diler, cansiperane ve özverili hizmetleri için minnettarlığımızı iletir, bu sayıları bir elin parmağını geçmeyecek kendini bilmezlere, sağa sola çamur atarak yaşayanlara hiç kaale almamalarını rica ederim...
  • arkadaşlar unutmayınki havacılık bilgi özgüven ve tecrübe ister :))) ben şahsen 70 lik kaptanın uçurduğu uçağa binmeyi tercih ederim 40lık kaptandansa bu kesin bir kural bana göre emergency durumunda yıllanmış bir kaptanın soğukkanlılığı ile genç bir kaptanınki bir olmaaaazz sonra bi bakmışınız okyanustasınız... hatta kaptan kaptana uçma olsa her zaman keşke F.O die bişey olmasın can bu yaa:))
  • Umarım böyle birşey asla olmaz (Captain incapacity) ama emin ol 282 de 282 hepsini F/O lar indirir. için rahat olsun..
  • lagalugayi birakin diyen saygideger kisi turkiyede ki butun 2 pilotlar eger sag koltukta oturmaya hak kazanmissa emin ol o ucagi tek basina sag salim inerebilir o yuzden dusunmene gerek yok bu olaylari bence...... bizimkilerden bisey olmaz diye yazan arkadasim sanirim sen bu meslekten degilsin sana lafim komsunun tavugu komsuya kaz gorunurmus
  • Ne de olsa ekmek elden su gölden. Çay gelsin kahve gitsin, yemek yesin, gazete okusun. Böyle pilotluğu ABD ye götürün adamlar 100 yaşına kadar yapar. Allahtan yabancı pilotlar TK ya geldi de diğerleri pilotluk öğrenmeye başladı.
  • Allah korusun ya her hangi bir Türk uçağının kaptan pilotunun başından böyle bir olay geçsedi 282 uçağımızın kaç 2. pilotu bu uçağı sağ selim indirebilirdi. Hiç bunu düşünen oldumu. Umarım allah böyle bir şeyi göstermez. Azbir ihtimellede olsa böyle bir olayı yaşamayı düşünmek bile istemiyorum. Tüm hava yollarımıza hayırlı işler

Continental Havayolları’na ait N78004 kuyruk tescilli ve CO-61 sefer sayılı bir Boeing 777-200 tipi yolcu uçağının 61 yaşındaki kaptan pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti. Brüksel’den Amerika’nın New Jersey Havalimanı’na gitmekte olan uçağın kaptan pilotu okyanus üzerinde hayatını kaybedince yardımcı kaptan soğukkanlılığını koruyarak uçağın idaresini üstlendi.

 

Uçak, içindeki 247 yolcuyla birlikte Newark Havalimanı'na başarılı bir şekilde iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre kaptan pilotun kalp krizinden öldüğü öğrenildi.

PİLOT UÇUŞ SIRASINDA KOKPİTTE ÖLDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 15 yıl önce
Kardeşim seni kutluyor ve yanaklarından öpüyorum.Selam ve sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok güzel yazmışsınız. Nezaketiniz dikkat çekici. Yazdıklarınıza katılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben kaptan olsam böyle yaşama veda etmek isterdim (mesafeden de tasarrufla). Sağımda o uçağı yere indirecek ortağımdan da emin(zaten işi o). Neden bu kadar kapışıyorsunuz. Biraz abilerden bazıları kardeş tutumunu, sevgiyi geliştirecek-önemseyecek, biraz da küçükler saygı tadını ve ağabey muhabbetini arttıracak o zaman hayat daha güzel olacak...Bizleri kaygılandırıyorsunuz böyle olamamakla!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gelen Haberlere Göre Uçakta 2 Cpt 1 Fo Varmış. Uçağı Yedek Uçan Cpt Devralmış ve İndirmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben 38 yaşındayım ancak yazdıklarından genç oldukları anlaşılan bazı bilgisiz, saygısız, şımarık ve küstah kişilerin çok zorluklarla yetişen bu değerli büyüklerimize bu şekilde konuşmalarını kınıyorum. Büyüğe güven ve saygı Türk'lerin ana özelliklerindendir. Lütfen kendinize gelin ve kendi içinizdeki güvensizlikleri, hastalıklı düşüncelerinizi başkalarına projekte etmeyin. Sağlık raporu uçabilir demişse ve kişi kendini iyi hissediyorsa , yaşı ileri tecrübeli pilot uçuş güvenliğinin 1 numaralı sigortasıdır. Hepsine esenlikler diler, cansiperane ve özverili hizmetleri için minnettarlığımızı iletir, bu sayıları bir elin parmağını geçmeyecek kendini bilmezlere, sağa sola çamur atarak yaşayanlara hiç kaale almamalarını rica ederim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar unutmayınki havacılık bilgi özgüven ve tecrübe ister :))) ben şahsen 70 lik kaptanın uçurduğu uçağa binmeyi tercih ederim 40lık kaptandansa bu kesin bir kural bana göre emergency durumunda yıllanmış bir kaptanın soğukkanlılığı ile genç bir kaptanınki bir olmaaaazz sonra bi bakmışınız okyanustasınız... hatta kaptan kaptana uçma olsa her zaman keşke F.O die bişey olmasın can bu yaa:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Umarım böyle birşey asla olmaz (Captain incapacity) ama emin ol 282 de 282 hepsini F/O lar indirir. için rahat olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
lagalugayi birakin diyen saygideger kisi turkiyede ki butun 2 pilotlar eger sag koltukta oturmaya hak kazanmissa emin ol o ucagi tek basina sag salim inerebilir o yuzden dusunmene gerek yok bu olaylari bence...... bizimkilerden bisey olmaz diye yazan arkadasim sanirim sen bu meslekten degilsin sana lafim komsunun tavugu komsuya kaz gorunurmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne de olsa ekmek elden su gölden. Çay gelsin kahve gitsin, yemek yesin, gazete okusun. Böyle pilotluğu ABD ye götürün adamlar 100 yaşına kadar yapar. Allahtan yabancı pilotlar TK ya geldi de diğerleri pilotluk öğrenmeye başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah korusun ya her hangi bir Türk uçağının kaptan pilotunun başından böyle bir olay geçsedi 282 uçağımızın kaç 2. pilotu bu uçağı sağ selim indirebilirdi. Hiç bunu düşünen oldumu. Umarım allah böyle bir şeyi göstermez. Azbir ihtimellede olsa böyle bir olayı yaşamayı düşünmek bile istemiyorum. Tüm hava yollarımıza hayırlı işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000