05 Nisan 2010, Pazartesi 09:16:25

PİLOT TİCARETİ

AirportHaber Bazyazarı ve Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan bu haftaki köşe yazısında pilot ihtiyacının her geçen gün arttığını ifade ediyor... Peki, İnan başka neler diyor, neler öneriyor?
  • Bu isin ustune gidecek Sefa bey gibi bilincli cesur insanlara ihtiyacimiz var!
  • GERİ BİLGİLENDİRME OLMALI.GİTTİM DİNLEDİM. YORUMUM BU DİYE BURAYA YAZIN.BİZ SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR DEYİMİNE KATILAN VATANI İÇİN ÇALIŞAN İNSANLARINA GÜVENEN ONLARIN İYİ ŞEYLER YAPTIGINA İNANAN TOPLUM OLMALIYIZ.
  • SEFA BEY BU YOLA BAŞ KOYDUN .O ZAMAN SENİ DOGRU BİLGİLENDİRECEKLERİ SEN BULACAKSIN.BEN ASKER DEGİLİM AMA KOMUTANI KARARGAHI YÖNLENDİRİR.LÜTFEN BUNU BİL.
  • SİZ SİNERJİ YARATIRSANIZ .HERŞEY ORTAYA ÇIKAR. KIRMIZI KART GORMEYEN İYİ YOLDADIR.BU İŞİ BİLENLER KIRMIZI KARTIN ANLAMINI SİZE AÇIKLAR.
  • istranbul atc ünitesine git.LUFTHANSANIN- AİR BERLİNİN.AİRFRANCENİN LEVEL BEŞ SEVİYELERİNİ.DİNLE SONRA KONUŞALIM LÜTFEN.BUNLARVGERÇEK .HAVACILIK LİSANİ DERT ANLATMAK DEGİL.KISA ÖZ KONUŞULANI TEKRAR ETMEK ANLADIGINI BELIRTMEK BAKIN BAKALIM.VARMI BU HADİ.YAP TÜM EURO CONTROLA YAYINLA HERKES YERİNİ BİLSİN. SADECE İSTANBUL ATC YE GIDECEK POZITIF KONUŞMALARI DINLEYECEKSIN .SONRA YORUM YAPACAKSIN.HADİ GİT DİNLE VE YAP.İHTİYAÇ VAR BUNA.
  • amerikalı arkadasa katılıyorum..
  • 20 yildir Amerika'da yasiyorum.. THY nin kaptan alimlarinda dalga gectiler 'EMB 145 de airliner mi?' diye.. Hadi bizim gibileri degerlendirmiyorsun, senin aldigin en iyi FO , sana para verip type rating alan FO.. Onun disinda disaridan 25-40 bin dolara para bastirarak gelsinler ucsunlar.. Sonra da bu ulkede kaptan yok diye sikayet et.. Bu kadar buyume ile sonunda tabii ki kaptan bulamazsin, eger kendi FO larini alip ucurmazsan..
  • Zaten Turkiye de hic torpil donmez,zaten bu ulkenin universiteleri bilim yuvasidir doktorluk ogretim gorevliligi torpille olmaz zaten tanidigi olmayan dayisi olmayan herkes bileginin hakki ile hemen is bulur,zaten bu ulkede her basari odullendirilir,zaten bu ulkede her sey yerli yerinde gunluk gunesliktir,zaten bu ulkenin en yararli genc beyinleri Amerikalar da Avrupada burs pesine dusmez,zaten bu ulkede her hakeden hakkettigi yerdedir,zaten bu ulkenin gencligi yapilan anketlerin hepsinde ulkesinde yasamak ister,zaten Almanyada 3 milyon insanimiz cogunlugu alt sinif islerde calisip kotu muamele gormez zaten dunyada yasam kalitesi anketlerinde ust siralardayizdir zaten zaten zaten
  • ozaman hiç durma canınımı verıyosun nerenı verıyosan ver senın gıbılere zaten gerek yokkk!!!!1
  • sen önce suçu türklüğüne yükleyene kadar ,kendinde ara bence.çalışan her zaman kazanır.bu zihniyette olunduğu sürece hiç bir şey olmaz.büyüyen bir şirkete böyle yakıştırmalar çok olur.yok aman yabancı niye alınıyor falan.ancak şirket küçülme eğilimine girdiği zaman önce çıkarılacak olan yabancılar olduğunda hiç kimse ağzını açmaz.yarın pilot enflasyonunun kimin işine yarayacağı malumdur.bu yüzden yabancı pilot alımı normal karşılanmalı

...

Türkiye’mizde pilot ihtiyacı gittikçe büyüyor. Pilot sorunu büyüyor dediğimde; kimse bu ifadeyi pilot bulunamamasına bağlamasın. Evet,Türkiye havacılık sektöründe bir eğitim merkezi olma yolunda ilerlerken, sistem tersine işleyerek kendi ülkesinin çocuklarına değil, yabancılara açık işlemektedir.

Pilot okulları ile ilgili bir çok yazı yazıp, TV programları yapmış bir kişi olarak, bu sefer de gözümü, yine pilot sorununun, yani genç pilotlarımızın sorununu çözeceğine bu işi ticarete dökmüş şirketlerimize ve buna çözümsüzlükten ses çıkaramayan SHGM’ye ve  yeteri kadar denetlenmediği iddia edilen Türkiye’deki TRTO (Yetkili Tip İntibak Eğitim Organizasyonları) dikmiş bulunmaktayım.

AirportHaber Bazyazarı ve Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan'ın köşe yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN

PİLOT TİCARETİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu isin ustune gidecek Sefa bey gibi bilincli cesur insanlara ihtiyacimiz var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GERİ BİLGİLENDİRME OLMALI.GİTTİM DİNLEDİM. YORUMUM BU DİYE BURAYA YAZIN.BİZ SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR DEYİMİNE KATILAN VATANI İÇİN ÇALIŞAN İNSANLARINA GÜVENEN ONLARIN İYİ ŞEYLER YAPTIGINA İNANAN TOPLUM OLMALIYIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEFA BEY BU YOLA BAŞ KOYDUN .O ZAMAN SENİ DOGRU BİLGİLENDİRECEKLERİ SEN BULACAKSIN.BEN ASKER DEGİLİM AMA KOMUTANI KARARGAHI YÖNLENDİRİR.LÜTFEN BUNU BİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİZ SİNERJİ YARATIRSANIZ .HERŞEY ORTAYA ÇIKAR. KIRMIZI KART GORMEYEN İYİ YOLDADIR.BU İŞİ BİLENLER KIRMIZI KARTIN ANLAMINI SİZE AÇIKLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istranbul atc ünitesine git.LUFTHANSANIN- AİR BERLİNİN.AİRFRANCENİN LEVEL BEŞ SEVİYELERİNİ.DİNLE SONRA KONUŞALIM LÜTFEN.BUNLARVGERÇEK .HAVACILIK LİSANİ DERT ANLATMAK DEGİL.KISA ÖZ KONUŞULANI TEKRAR ETMEK ANLADIGINI BELIRTMEK BAKIN BAKALIM.VARMI BU HADİ.YAP TÜM EURO CONTROLA YAYINLA HERKES YERİNİ BİLSİN. SADECE İSTANBUL ATC YE GIDECEK POZITIF KONUŞMALARI DINLEYECEKSIN .SONRA YORUM YAPACAKSIN.HADİ GİT DİNLE VE YAP.İHTİYAÇ VAR BUNA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
amerikalı arkadasa katılıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 yildir Amerika'da yasiyorum.. THY nin kaptan alimlarinda dalga gectiler 'EMB 145 de airliner mi?' diye.. Hadi bizim gibileri degerlendirmiyorsun, senin aldigin en iyi FO , sana para verip type rating alan FO.. Onun disinda disaridan 25-40 bin dolara para bastirarak gelsinler ucsunlar.. Sonra da bu ulkede kaptan yok diye sikayet et.. Bu kadar buyume ile sonunda tabii ki kaptan bulamazsin, eger kendi FO larini alip ucurmazsan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten Turkiye de hic torpil donmez,zaten bu ulkenin universiteleri bilim yuvasidir doktorluk ogretim gorevliligi torpille olmaz zaten tanidigi olmayan dayisi olmayan herkes bileginin hakki ile hemen is bulur,zaten bu ulkede her basari odullendirilir,zaten bu ulkede her sey yerli yerinde gunluk gunesliktir,zaten bu ulkenin en yararli genc beyinleri Amerikalar da Avrupada burs pesine dusmez,zaten bu ulkede her hakeden hakkettigi yerdedir,zaten bu ulkenin gencligi yapilan anketlerin hepsinde ulkesinde yasamak ister,zaten Almanyada 3 milyon insanimiz cogunlugu alt sinif islerde calisip kotu muamele gormez zaten dunyada yasam kalitesi anketlerinde ust siralardayizdir zaten zaten zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ozaman hiç durma canınımı verıyosun nerenı verıyosan ver senın gıbılere zaten gerek yokkk!!!!1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen önce suçu türklüğüne yükleyene kadar ,kendinde ara bence.çalışan her zaman kazanır.bu zihniyette olunduğu sürece hiç bir şey olmaz.büyüyen bir şirkete böyle yakıştırmalar çok olur.yok aman yabancı niye alınıyor falan.ancak şirket küçülme eğilimine girdiği zaman önce çıkarılacak olan yabancılar olduğunda hiç kimse ağzını açmaz.yarın pilot enflasyonunun kimin işine yarayacağı malumdur.bu yüzden yabancı pilot alımı normal karşılanmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000