13 Temmuz 2018, Cuma 19:35:03

Pilot sigara içti uçak 6 bin metre düştü

Çin Hava Yollarına ait bir uçuş sırasında pilotlardan biri elektronik sigara içince, oksijen seviyesi düştü ve uçak acil iniş düzenine geçti.
  • Ağzıyla içse şu mereti böyle olmazdı işte.
  • Recirculation fan lari kapatacagina packleri kapatip basinclandirma arizasi yasatmis . Sunexpressin 2 onceki bas pilotu bu yuzden koltugunu kaybetmisti .
  • İçsin kardeşim zaten stresli iş bırak adam mekanında içsin sigarasını
  • Daha cockpitte sigara nasıl içilir bilmiyonuz bir de uçak uçuruyonuz, bak Türkiye'de neden böyle bir şey olmuyor çünkü Türk kaptanlar tam bir titizlikle çalışıyorlar karda yürüyüp izlerini belli etmezler. Buna göz yuman şirketlere de selamlar....
  • fıs fıs fıs sıktın kolonyayı belli olmadı zaten koku olmayınca. kaptanım içerisi sis rvr 0 metre kolonya fıs fıslasan ne olur. puro içince iniş direk cat 3b oluyor zaten.
  • GEL THY de ÇOK VAR BUNLARDAN..
  • Yahu sigara içmek yanlış bir davranış evet ama sanki sigarayı içince uçak otomatikmen 6,500 ft irtifa kaybı yaşamış gibi anlatmanız? Pilot alçaltmış uçak kendisi düşmemiş biraz doğru haber yapsanız iyi olur.
  • Yerde sigara icilir havada degil
  • Sigara içmek yasak olmasaydı böyle bir hadise olmazdı. Uçaklarda standart olarak küllük varken sigara içmenin yasakm olmaması lazım. Bu bir insan faktörüdür.
  • Hangi uçakmış o ki aircondition kapatılınca decompression yaşatmış. Uydurmayın bu kadar.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Çinli müfettişler pilotun elektronik sigara içtiğini gizlemeye çalışırken yanlışlıkla klimayı kapattığı için oksijen seviyesinin azalmasına yani kabin basıncının düşmesine yol açtığını ve sorunun kaynağı anlaşılana kadar uçağın acil inişe geçirildiğini söylüyorlar.

Olay, Salı günü Hong Kong Dalian seferini yapan uçakta meydana geldi. Acil iniş düzenine geçilmesiyle oksijen maskeleri indi ve uçak 6 bin 500 metreden fazla irtifa kaybetti, daha sonra yine normal uçuş yüksekliğine çıktı. Çin Havacılık Dairesi tarafından yürütülen ilk incelemeler ikinci pilotun, elektronik sigarasının dumanının yolcuların bulunduğu kısma geçmesini engellemek için kaptan pilota haber vermeden hava dolaşımını kesmeye çalıştığını ama yanlışlıkla klimayı kapattığını ortaya koydu.

Çin Havacılık Dairesi güvenlik yetkilisi Qiao Yibin mürettebatın sorunun ne olduğunu keşfedinceye kadar acil durum prosedürünü uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi. Yolcular, uçağın dalışa geçmesiyle birlikte kemerleri bağlamaları için anons yapıldığını ve oksijen maskelerinin indiğini anlatıyorlar. Acil durum prosedürüne göre, uçakta kabin basıncının düşmesi durumunda pilotun, yolcu ve mürettebatın güvenliği için uçağı hızla alçaltması gerekiyor.

Yetkililer şimdi hem kara kutuyu hem de pilot kabini ses kayıtlarını inceleyerek daha ayrıntılı bir rapor hazırlamaya çalışıyorlar. Çin Hava Yolları tarafından Çin sosyal medya sitesi Weibo'ya konulan duyuruda, mürettebatın hatalarına "sıfır hoşgörü" politikası izleneceği kaydedildi. Çin Havacılık Dairesi tarafından belirlenen kurallar mürettebatın ve yolcuların sigara içmesini yasaklıyor. 2006 yılından bu yasağa elektronik sigara da dahil edildi.

Fakat Çin'deki bazı uçuşlarda pilotların sigara içtiğine dair şikayetler vardı. 2015 yılında devlet radyosuna konuşan yolcular bir Hong Kong-Pekin uçağının pilot kabininden yoğun bir sigara kokusu geldiğini anlatmışlardı.

Pilot sigara içti uçak 6 bin metre düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Cemiiil ~ 6 yıl önce
Ağzıyla içse şu mereti böyle olmazdı işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis Tercume ~ 6 yıl önce
Recirculation fan lari kapatacagina packleri kapatip basinclandirma arizasi yasatmis . Sunexpressin 2 onceki bas pilotu bu yuzden koltugunu kaybetmisti .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacma ~ 6 yıl önce
Sacmalama ne cok biliyosun. Pilotmusun koccummmm. Bende pilotum da
İçsin ~ 6 yıl önce
İçsin kardeşim zaten stresli iş bırak adam mekanında içsin sigarasını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ya ~ 6 yıl önce
Yanında oturan insan. Onun ki can değil mi ? Sigara içenin keyfi için neden normal bi insan zehirlensin, sağlığı zarar görsün?
Acemiler ~ 6 yıl önce
Daha cockpitte sigara nasıl içilir bilmiyonuz bir de uçak uçuruyonuz, bak Türkiye'de neden böyle bir şey olmuyor çünkü Türk kaptanlar tam bir titizlikle çalışıyorlar karda yürüyüp izlerini belli etmezler. Buna göz yuman şirketlere de selamlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 6 yıl önce
O kadar emin olma ;)
oh yeah ~ 6 yıl önce
wow
cat3b ~ 6 yıl önce
fıs fıs fıs sıktın kolonyayı belli olmadı zaten koku olmayınca. kaptanım içerisi sis rvr 0 metre kolonya fıs fıslasan ne olur. puro içince iniş direk cat 3b oluyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİTME UZAĞA ~ 6 yıl önce
GEL THY de ÇOK VAR BUNLARDAN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber kalitesi ~ 6 yıl önce
Yahu sigara içmek yanlış bir davranış evet ama sanki sigarayı içince uçak otomatikmen 6,500 ft irtifa kaybı yaşamış gibi anlatmanız? Pilot alçaltmış uçak kendisi düşmemiş biraz doğru haber yapsanız iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G ~ 6 yıl önce
Yerde sigara icilir havada degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sigaramı içmek ~ 6 yıl önce
Sigara içmek yasak olmasaydı böyle bir hadise olmazdı. Uçaklarda standart olarak küllük varken sigara içmenin yasakm olmaması lazım. Bu bir insan faktörüdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 6 yıl önce
Profesyonel iş ortamlarında çalışan hiçbir meslekte iş başındayken sigara içilemez. Pilotların ne farkı var ? Savunduğumuz şeyler katma değer olmalı yoksa eskisi gibi uzun yol otobüslerinde ya da metroda da sigara serbest olsun.
Geçti ~ 6 yıl önce
Geçti o devirler. Başka yere bilader
Mühendise ~ 6 yıl önce
Profesyonel iş ortamlarında kimse 12 saat bir odanın içinde durmuyor. Kahve,çay,yemek,sigara molası veriyor.pilotlar yeri geliyor 14 saat uçakta kalıyor ,sigara içmek yasak,doğru ama verdiğin örnek yanlış!
Zartzurthaber ~ 6 yıl önce
Hangi uçakmış o ki aircondition kapatılınca decompression yaşatmış. Uydurmayın bu kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
What ~ 6 yıl önce
Uçak hakkında ne biliyorsun? Meslek nedir canım?
Teyze ~ 6 yıl önce
Air condition ı kapatmıyor CAB FANS yerine packleri kapatıyor kabine koku gitmesin diye

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000