18 Eylül 2020, Cuma 19:57:01

Pilot maaşlarında astronomik kesinti!

Covid-19 pandemisi sebebiyle krize giren havacılık sektöründe çözüm yolu maaş kesintilerinde aranıyor.
  • hem havacilik gönul isi derler sevmeyen gelmesin derler hem de maaslar dusunce aglarlar. Bu kabin, özellikle kokpit kadar iki yuzlusunu görmedim.
  • Havacılık sektörü bitmiştir arkadaşlar. Dağılabilirsiniz.
  • Maaşa fazla diyen kokpit personeli, istersen sen de 4 yıl Bilgisayar Müh. okuyup 5 yıl tecrübe kazanıp yurt dışına giderek 4-6 bin Euro net maaş alabilirsin.
  • Arkadaşlar bu tür yorum yazan tipler ofiste 9-5 takılmayı çalışmak zannediyor, ofiste çay kahveyle pc'den haber okuyarak mesaisini dolduran tipler zannediyor ki herkes böyle, o yüzden muhtemelen hayatı boyunca bir arada göremediği bu paralar inanılmaz çok geliyor, adam şunu idrak edemiyor; bir tüpün içindesin 300 kişinin canı ve içinde bulunduğun milyon dolarlık makina sana emanet, adam metrobüsle airbus'ı bir tutuyor,rica ederim sinirlenmeyin, dikkate de almayın. cahil her zaman haklıdır.
  • 2 yıllık bi tarafı boklu fo, 25 yıllık purser'la kendini kıyaslıyor, kafalar güzel
  • Hiç uçağa binmediğin çok belli, metrobüse devam aslan parçası
  • Uçağın kapı sayısı kadar kabin memuru olmak zorunda cahil ve de çok bilmiş kardeşim; EASA, ICAO,Federal Aviation Administration nedir bilir misin?
  • pilot maaşından hostese nasıl geldiniz? yaranız var belli
  • pilotların aldığı maaşa bakar mısın arkadaş...şirketi pilot maaşları sömürüyor. Thy yönetimi şu dönemde umarım şirketi kimler nasıl sömürüyor görür. 42.000 maaş nedir arkadaş...Devlet pilot olayına el atmalı. Alt tarafı uçak kullanıyorsun be kardeşim sanki atomu parçalıyor adam...
  • Ne çok gözünüz varmış bizim maaşlarımızda , madem bu kadar çok maaş alıyorduk, siz neden pilot olmadınız? ( maaş konusunda laf söyleyenler) ;;,, Çünkü pilotluk şövalye mesleğidir, yürek ister, özveri ister !!!! Korku nedir bilmezsin. Sen o fırtınalı havalarda evinin kepenklerini indirirken, bizler sevdiklerini o havalarda size kavuşturur ve dualarınızı alırız ; gece , gündüz, doğum günü, evlilik yildönümü, doğum günü , yılbaşı eğlencesi nedir bilmeyiz , otobüs şoförü bile 5 saatte bir değişirken, bizler çoğu zaman 16-17 saat mesai yapar ; min dinlenme ile tekrar uçuşa gideriz , kabin ekiplerimizde aynı şekilde özveri ile çalışır; aldığı bilet ile uçağı satin aldığını zanneden , çapkın, haddini bilmez , kibar olduğunu zanneden yolculara hizmetkarlik ederler ,içlerinde acıları bile olsa her zaman size gülümsemek ve " hosgeldiniz " demek zorundadır, onlar bile ailelerin gözünde, çok paralı, havalı tiplerdir . Teknisyenlerimiz keza öyle, yağmur, çamur soğuk hava , sıcak hava demeden , yılmadan, gecenin köründe uçak altında calisirlar... 53 yaşındayım ama hala ders çalışıyorum, belki inanmazsınız ama ders çalışmaktan normal kitap okumak nedir bilmem; onlarca öğrenci yetiştirdim , binlerce yolcuyu , teknik ve kabin deki arkadaslarimla, güvenle sevdiklerine kavuşturdum, .........peki tüm bunlardan sonra , benim bu kadar maaş almaya hakkim yok mu ? Herşey güzelken, seni emniyetle bir yerden bir yere götürürken , " kaptan iyi indin haaa " derken , şimdi neden pilotlara taktınız kafayı??????? Son sözüm madem bu kadar çok maaş alıyoruz siz de pilot olun ve bu şımarık, paragöz, havalı insanların dünyasına bir an önce katılın. Not; Bu sözlerim mesleğini onuru ile ve hakederek yapan , ve geldiği yerlere torpil vs ile gelmeyen , bileğinin hakkı ile helal para kazanan tüm pilot meslektaşlarım içindir.

Covid-19 pandemisi sebebiyle krize giren havacılık sektöründe çözüm yolu maaş kesintilerinde aranıyor.

Türk Hava Yolları’nın pilot maaşlarında ki %50 kesintisin ardından Singapur Havayolları’da pilot maaşlarında kesintiye gidiyor.

Singapur havayolları geçtiğimiz hafta personelin %25’nin işten çıkartılması gerektiğini açıklamış ve 2021 sonuna kadar operasyonların %50 ine yakın bir oranda gerçekleşeceğini öngördüklerini bildirmişlerdi.

Singapur havayolları işten çıkarmaların önüne geçmek adına pilot sendikası ile yaptığı görüşmeler neticesinde %60 varan kesinti yapacağını açıkladı.

Yapılan yeni anlaşma ile yeniden işe alınan KaptAn ve F/O’lar ilk olarak %60 ve akabinde %50 maaş kesintisi yapılacak. Mevcut anlaşması olan kaptanlar ise %28,5 kesinti alırken F/O lar %18,5 kesinti alacak.

Ayrıca edilen bilgilere göre şirkette görevli 50 yabancı pilotta erken emekliliğe sevk edilecek.

Yeni anlaşmanın 1 ekimden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

©️AirportHaber

Pilot maaşlarında astronomik kesinti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (161)

tuzlayim da kokma ~ 3 yıl önce
hem havacilik gönul isi derler sevmeyen gelmesin derler hem de maaslar dusunce aglarlar. Bu kabin, özellikle kokpit kadar iki yuzlusunu görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Game Over ~ 3 yıl önce
Havacılık sektörü bitmiştir arkadaşlar. Dağılabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@Kokpit ~ 3 yıl önce
Maaşa fazla diyen kokpit personeli, istersen sen de 4 yıl Bilgisayar Müh. okuyup 5 yıl tecrübe kazanıp yurt dışına giderek 4-6 bin Euro net maaş alabilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Arkadaşlar bu tür yorum yazan tipler ofiste 9-5 takılmayı çalışmak zannediyor, ofiste çay kahveyle pc'den haber okuyarak mesaisini dolduran tipler zannediyor ki herkes böyle, o yüzden muhtemelen hayatı boyunca bir arada göremediği bu paralar inanılmaz çok geliyor, adam şunu idrak edemiyor; bir tüpün içindesin 300 kişinin canı ve içinde bulunduğun milyon dolarlık makina sana emanet, adam metrobüsle airbus'ı bir tutuyor,rica ederim sinirlenmeyin, dikkate de almayın. cahil her zaman haklıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 3 yıl önce
2 yıllık bi tarafı boklu fo, 25 yıllık purser'la kendini kıyaslıyor, kafalar güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Hiç uçağa binmediğin çok belli, metrobüse devam aslan parçası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ttl ~ 3 yıl önce
Uçağın kapı sayısı kadar kabin memuru olmak zorunda cahil ve de çok bilmiş kardeşim; EASA, ICAO,Federal Aviation Administration nedir bilir misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivri zeka ~ 3 yıl önce
her 50 yolcuya 1 memur olmasın o..
Km ~ 3 yıl önce
pilot maaşından hostese nasıl geldiniz? yaranız var belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliveli ~ 3 yıl önce
pilotların aldığı maaşa bakar mısın arkadaş...şirketi pilot maaşları sömürüyor. Thy yönetimi şu dönemde umarım şirketi kimler nasıl sömürüyor görür. 42.000 maaş nedir arkadaş...Devlet pilot olayına el atmalı. Alt tarafı uçak kullanıyorsun be kardeşim sanki atomu parçalıyor adam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerenin cahilisin? ~ 3 yıl önce
İddiaya varım ömründe bir düzine kitap okumamış birisin... “alt tarafı uçak kullanıyor” diyebilmen için 40 fırın ekmek yemen gerekiyor ki sadece alt tarafı değil üst tarafını da görebilesin :) bu cahillikle nasıl nefes alabiliyosun acaba?
MAAŞI YÜKSEK OLAN PİLOT ~ 3 yıl önce
Ne çok gözünüz varmış bizim maaşlarımızda , madem bu kadar çok maaş alıyorduk, siz neden pilot olmadınız? ( maaş konusunda laf söyleyenler) ;;,, Çünkü pilotluk şövalye mesleğidir, yürek ister, özveri ister !!!! Korku nedir bilmezsin. Sen o fırtınalı havalarda evinin kepenklerini indirirken, bizler sevdiklerini o havalarda size kavuşturur ve dualarınızı alırız ; gece , gündüz, doğum günü, evlilik yildönümü, doğum günü , yılbaşı eğlencesi nedir bilmeyiz , otobüs şoförü bile 5 saatte bir değişirken, bizler çoğu zaman 16-17 saat mesai yapar ; min dinlenme ile tekrar uçuşa gideriz , kabin ekiplerimizde aynı şekilde özveri ile çalışır; aldığı bilet ile uçağı satin aldığını zanneden , çapkın, haddini bilmez , kibar olduğunu zanneden yolculara hizmetkarlik ederler ,içlerinde acıları bile olsa her zaman size gülümsemek ve " hosgeldiniz " demek zorundadır, onlar bile ailelerin gözünde, çok paralı, havalı tiplerdir . Teknisyenlerimiz keza öyle, yağmur, çamur soğuk hava , sıcak hava demeden , yılmadan, gecenin köründe uçak altında calisirlar... 53 yaşındayım ama hala ders çalışıyorum, belki inanmazsınız ama ders çalışmaktan normal kitap okumak nedir bilmem; onlarca öğrenci yetiştirdim , binlerce yolcuyu , teknik ve kabin deki arkadaslarimla, güvenle sevdiklerine kavuşturdum, .........peki tüm bunlardan sonra , benim bu kadar maaş almaya hakkim yok mu ? Herşey güzelken, seni emniyetle bir yerden bir yere götürürken , " kaptan iyi indin haaa " derken , şimdi neden pilotlara taktınız kafayı??????? Son sözüm madem bu kadar çok maaş alıyoruz siz de pilot olun ve bu şımarık, paragöz, havalı insanların dünyasına bir an önce katılın. Not; Bu sözlerim mesleğini onuru ile ve hakederek yapan , ve geldiği yerlere torpil vs ile gelmeyen , bileğinin hakkı ile helal para kazanan tüm pilot meslektaşlarım içindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cruise pilot ~ 3 yıl önce
Kaptanım ne güzel yazmışsınız, kaleminize sağlık...
Atma ziya ~ 3 yıl önce
Ne güzel satıra dökmüşşün bea. 8 saatin dolunca nerde olursan ol uçagı bırakıp giden benim mesai satim doldu uçmam diyen de siz değilmisiniz.uçagı sadece kaptan kabin ve taknisyen uçuruyo zaten. Başka kimse yok:)yolcuyuda siz alırsınız yüklmesi load shet kargo ıvır zıvır. Ne güzel işiniz bea:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000