21 Mayıs 2011, Cumartesi 08:44:02

PİLOT: "ÇOK ÜZGÜNÜM KAHROLDUM"

İstanbul Beykoz’da denize düşen polis helikopterinde bulunan biri çocuk 4 kişi hayatını kaybederken, helikopterin birinci pilotu Havacılık Şube Müdürü Kemal Özdemir yaralı olarak kurtuldu.
  • yazan kendisi değildir kardeş ben onun tarkimden öğrencisiyim.dediğim gibi insanın kalbini kırar benide kırmıştır.ama bazıları gibi öğrencisini satmamıştır.delikanlı adamdır patron yalakası değildir ben kendisini böyle tanırım.bazı uçuş hocaları gibi patronun arkasından sövüp yüzüne iyi olmamıştır olduğu gibi bir insandır.doğruya doğru.
  • ercan hoca diye başlık atmışın, bariz belli oluyor sayın ercan yıldızın bu yorumu kendisinin yazdığı, :))
  • iyi bir hocadır mizacı serttir o kadar kimseyi satmamıştır delikanlı adamdır,patron yalakası değildir.
  • ercan böyle bir pilot olduğu için sanırım 3 ayda bir şirket değişiyodur, şimdi de evde oturyo galiba.öyle mi ercan kaptaann:)
  • işin sorumlusunun yaşaması, soruşturmalara vereceği cevaplar, yaşayacağı pişmanlık, sorumsuzluğunun farkına varması... buna ilahi adalet diyoruz :) ercan artistik yapacağına bunu düşün... yaşarken ölmeyi öğrenir artık birileri! 9 yaşındaki çocuğu gerçekten düşünenler öyle gözyaşına falan kanmaz! böyle duygusalsanız kreş öğretmeni olun arkadaşlar... -incirlik (ercan adres istemişti ya)
  • Her iki yorumcu da olayı doğru gözle görmüş. Ercan YILDIZ ismiyle yazan arkadaş, medeni cesaretini kutluyorum ama yazdığın yazının medeniyetsiz bir yaklaşım olduğunu söylemek zorundayım. Profosyoneller cevabını veremeyeceği işleri yapmamalılar, yaptıkları takdirde de sonuçlarına katlanırlar. Havacılık disiplin işidir. Allah Komiserimize yardım etsin, kendinden korusun.
  • Ölenlere allahtan rahmet, yakınlarına sabır dilerim... Burada saçma sapan yorumlar yapmanın kafa karıştırmaktan başka bir anlamı yok. Burası bir hukuk devleti ve gereken illaki yapılacaktır kimse merak buyurmasın. Burada başsağlığı dilemekten öte saçma bilgi yarışına girmek sadece densizliktir kanımca. Saygılarımla...
  • http://www.airporthaber.com/readnews.php?newid=32308 Bu haberde "HAVA CIVA' basligi ile yorum yapan arkadas bu haberi ve bu yorumu okuduysan cevap ver !
  • Bu 40 senelik helikopterleri Almanya hibe olarak verdi 1980 lerde Belçika,Hollanda,Almanya,Norveç,Kanada,Danimarka bize hibe olarak servisten çikan 200den fazla F104 uçaklarini verdi ve vatandas 5 kurus vergi bile ödemedi.
  • Anlamadığın nokta onlar bindiği için helikopterin düşmesi değildir. Helikopter düştüğü için onların ölmesidir. Görevle alakasız kişileri helikopterine uçağına alırsın ama onlardan biri öldüğünde de sorumluluk sende Ercan bey... Zulu Kilo
Radikal gazetesi, kaldırıldığı Kavacık Medistate hastanesinde tedavi gören havacılıktan sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Özdemir’in yakınlarıyla konuştu. Özdemir, kaza anını şöyle anlattı: “Helikopterin motoru aniden durdu, hızla düşüşe geçtik. Yerleşim yerine düşmemek için uğraştım. Yumuşak iniş yapmaya çalıştım ancak, başarılı olamadım. Çok üzgünüm, kahroldum.”

Son anda atladı
Yaralı pilot Özdemir, uçak Boğaz’a düşerken son anda helikopterden denize atlamayı başardı. Özdemir, yakınlardan yetişen bir tekne tarafından kurtarıldı.
4 kişiyi ölüme götüren kaza süreci ise şöyle gelişti:
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü bünyesinde kullanılan Fransız marka Alouette helikopter saat 14.30’da Atatürk Havalimanı, Genel Havacılık Terminali’nden havalandı. İçinde 5 kişi bulunan helikopter saat 16.30 sıralarında Anadolu Kavağı, Umuryeri Mevkii’nde denize düştü. Görgü tanıklarının ifadesine göre 1 dakika kadar deniz yüzeyinde kalan helikopter daha sonra Boğaz’ın sularına gömüldü.

100 metre dibe çöktü
Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ile 10 yasindaki oğlu Deniz, ikinci pilot komiser Murat Güçlü ve THY’de pilot adayı olan M. Oray Sarıçay hayatını kaybetti.
Kaza öncesinde helikopterin 1. pilotu Özdemir’in herhangi bir acil durum çağrısı yapmadığı da öğrenildi. Kazanın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Polisi olay yerine akın etti. İstanbul Deniz Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç polisleri, düşen helikopterin enkazını suyun 100 metre derinliğinde bulunduğunu belirledi. Yoğun çalışmalar sonucunda saat 20.00 sıralarında 4 kişinin cesedi denizden çıkartıldı. Cesetler ambulanslarla Paşabahçe Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Cesetlerin limana getirilmesi sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da hazır bulunurken, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi. 10 yaşındaki oğluyla hayatını kaybeden Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen’in Mersin’deki anne ve babası acı haberin ardından hastaney kaldırıldı. Kalp rahatsızlığı yaşayan Bilgen çifti tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Çiftin, çocuklarıyla en son geçen hafta görüştükleri öğrenildi.

Görgü tanığı anlatıyor
Olayın bire bir görgü tanığı olan Barbaros Demirci, saat 16.32 sıralarında helikopterin yavaşça süzülerek geldiğini belirterek, o anları şöyle anlattı: “Helikopter yavaşça süzülerek geldi, motoru durdu ve saniyeler içinde suya gömüldü. Hemen yardıma koştuk. 155’i aradım. İtfaiye ve ambulans ekiplerini yönlendirdiler. 1 kişinin denizden çıktığını gördük. O ara askeri bot gidip yaralıyı karaya çıkardı. Yaralı, belinden darbe aldığını söylüyordu. Revire götürdüler.”

Uçuş emniyeti sorusu
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kazadan yaralı kurtulan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir’i, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Mutlu, Özdemir’in ağır yaralı olmadığını, omuriliğinde zedelenme ve topuğunda çatlak bulunduğunu, ancak durumun önemli olmadığının ifade edildiğini söyledi. Mutlu, kazaya ilişkin de şu bilgileri verdi: “Helikopter İstanbul Boğazı üzerinde kıyıya 150 metre mesafede düştü. Öyle değerlendiriyoruz ki, bir teknik arıza olma ihtimali mümkün. Tecrübeli bir pilot emniyet müdür yardımcısı. Ancak düşme nedeniyle ilgili değerlendirmeyi, helikopteri bulduktan sonra gerçekleştirilecek araştırma ve incelemeler sonucunda yapmamız mümkün olabilecektir.”
Uzmanlar, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgin’in oğlu Deniz ile THY’de pilot adayı olan M. Oray Sarıçay’ın görevli olmadan bu helikopterde uçması ile uçuş emniyetinin ihlal edildiğine dikkat çektiler.

Hayatını kaybedenler
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen
Bilgen’in 9 yaşındaki oğlu Deniz
İkinci pilot komiser Murat Güçlü
THY’de pilot adayı M. Oray Sarıçay

Fransız yapımı 43 yıllık helikopter Havacılık Dairesi Başkanlığı Ankara ve İstanbul Havacılık Şube Müdürlüğü envanterinde bulunan Alouette SA 318C tipi helikopter 1968 Fransız yapımı ve saatte 150 kilometre sürate ulaşabiliyor. Helikopter, tek motorlu ve 3 saat havada kalabiliyor. Emniyet envanterindeki helikopter; asayiş, operasyon, keşif gözetleme, eğitim, polis-taktik vb. uçuşlarının yanı sıra fotoğraf-film çekimleri için de sıklıkla kullanılıyor. Öte yandan Beykoz’da denize düşen helikopterin enkazı dün akşam saatlerinde bulundu. Kazanın ardından havadan ve denizden sürdürülen aramalar sonucunda, helikopterin enkazının yeri tespit edildi. Ancak havanın kararması ve cesetlerin çıkarılmış olması nedeniyle çalışmalara ara verildi. Enkaz çıkarma çalışmalarına bugün devam edilecek.
PİLOT: "ÇOK ÜZGÜNÜM KAHROLDUM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
yazan kendisi değildir kardeş ben onun tarkimden öğrencisiyim.dediğim gibi insanın kalbini kırar benide kırmıştır.ama bazıları gibi öğrencisini satmamıştır.delikanlı adamdır patron yalakası değildir ben kendisini böyle tanırım.bazı uçuş hocaları gibi patronun arkasından sövüp yüzüne iyi olmamıştır olduğu gibi bir insandır.doğruya doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ercan hoca diye başlık atmışın, bariz belli oluyor sayın ercan yıldızın bu yorumu kendisinin yazdığı, :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyi bir hocadır mizacı serttir o kadar kimseyi satmamıştır delikanlı adamdır,patron yalakası değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ercan böyle bir pilot olduğu için sanırım 3 ayda bir şirket değişiyodur, şimdi de evde oturyo galiba.öyle mi ercan kaptaann:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işin sorumlusunun yaşaması, soruşturmalara vereceği cevaplar, yaşayacağı pişmanlık, sorumsuzluğunun farkına varması... buna ilahi adalet diyoruz :) ercan artistik yapacağına bunu düşün... yaşarken ölmeyi öğrenir artık birileri! 9 yaşındaki çocuğu gerçekten düşünenler öyle gözyaşına falan kanmaz! böyle duygusalsanız kreş öğretmeni olun arkadaşlar... -incirlik (ercan adres istemişti ya)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her iki yorumcu da olayı doğru gözle görmüş. Ercan YILDIZ ismiyle yazan arkadaş, medeni cesaretini kutluyorum ama yazdığın yazının medeniyetsiz bir yaklaşım olduğunu söylemek zorundayım. Profosyoneller cevabını veremeyeceği işleri yapmamalılar, yaptıkları takdirde de sonuçlarına katlanırlar. Havacılık disiplin işidir. Allah Komiserimize yardım etsin, kendinden korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ölenlere allahtan rahmet, yakınlarına sabır dilerim... Burada saçma sapan yorumlar yapmanın kafa karıştırmaktan başka bir anlamı yok. Burası bir hukuk devleti ve gereken illaki yapılacaktır kimse merak buyurmasın. Burada başsağlığı dilemekten öte saçma bilgi yarışına girmek sadece densizliktir kanımca. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
http://www.airporthaber.com/readnews.php?newid=32308 Bu haberde "HAVA CIVA' basligi ile yorum yapan arkadas bu haberi ve bu yorumu okuduysan cevap ver !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu 40 senelik helikopterleri Almanya hibe olarak verdi 1980 lerde Belçika,Hollanda,Almanya,Norveç,Kanada,Danimarka bize hibe olarak servisten çikan 200den fazla F104 uçaklarini verdi ve vatandas 5 kurus vergi bile ödemedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anlamadığın nokta onlar bindiği için helikopterin düşmesi değildir. Helikopter düştüğü için onların ölmesidir. Görevle alakasız kişileri helikopterine uçağına alırsın ama onlardan biri öldüğünde de sorumluluk sende Ercan bey... Zulu Kilo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000