10 Nisan 2021, Cumartesi 11:44:39

Pilot adaylarının açtığı davada karar çıktı

Macaristan'da pilot eğitimi almak için aracı bir kişiye ücret edeyen iki pilot adayı, aracılık yapan bir kişi aleyhine, yetkisiz ve usulsüz aracılık yaptığı iddiasıyla açtıkları davayı kazandı. Mahkeme, ödenen ücretin yarısının iadesine karar verdi.
  • Bugün 23 Nisan, bu arkadaşa giydirin bir kaptan üniforması, oturtun 737'nin sol koltuğuna da hiç olmazsa bugünlük sevinsin. Yarın yeniden kariyer planlama koçu, emlakçı, pilot falan olmaya (kendini öyle sanmaya) devam eder. Bir zamanlar yine bu sitede, Ocak 2019'da yayınlanan bir haber vardı, "pilot eğitiminde merdivenaltı oluşumlara dikkat" diye. Bu şirketin adı orada da geçti. Beyefendinin o günlerde o habere yazdığı yorumlara bi' bakın. O zamanlar "dediğimin arkasındayım" yazıyordu, şimdi sesi çıkmıyor nedense. 2015'te ATV'deki fuar haberinde kendini pilot olarak tanıttığı görüntülere de ulaşıldı. Dijital olarak kayıt altına alındı. Şu video ne güzel bir âlet değil mi? Sadece kendisi değil, oğlu da pilot üniforması giyip, sağda solda kendini babası gibi tanıtıyordu; sonra ne olduysa apar topar sildi o "uçuş eğitim danışmanı" unvanını (!)... Bu adama binlerce Euro para ödeyen başka kişiler de var, onlar da bu davayı emsal göstererek paralarını geri almak için bekliyorlar. İlgililerine duyurulur. Bir Sago şarkısında diyor ki; atardamar attıkça akıllı olmakta fayda var. Bilmem anlatabildim mi? Yakında görüşmek üzere.
  • Niye kimse açık açık adamın adını yazmıyor. İnterflight olmaz agubugu olur yine aynı adam devam eder, açık açık isim yazın ki yarın bir gün adını aradığımızda bu haberleri bulabilelim
  • Neden aracıya ihtiyaç duyulur ki?
  • Frank J. Abagnale'in Türk versiyonu resmen. Emlakci, pilot, kariyer planlama koçu. Hepsi bir arada, cani hangisini isterse onu kullaniyor demek ki.
  • Arkadsslar su anda cavoka bunun gibilere bulasmadan direk gidilebiliyormus ben aradim gorustum ama bu haberden sonra vazgectim kimse bulasmasin
  • Adamlar ikisene ugrasmis ama degmis, en azindan herifin ne oldugunu ortaya sermisler helal olsun.
  • Kac kisiyi kandirdi acaba o pilot kiyafetiyle. Internettede cikiyor pilot giysili resmi, cesarete bak nasil olsa kimse sormuyor bu memlekette. Bosluktan faydalanmis.
  • Bu ulkede yetkili merciler ne is yapiyor, bunun gibiler ortada nasil dolaniyor pilotum diye. Ulusal basin bunun üzerine gitsin bu haber ihbar kabul edilsin.
  • Adamdaki curete bak arkadas birde F/O uniformasi giyiyormus, kimse sormamis mi birader hani lisans nerde ucuyorsun diye.
  • Bu Inter Pilot Academy adındaki şirket, bazı platformlarda (Youtube vb.) karşınıza IPA Meditation and Consultancy şeklinde çıkabilir. Dikkat edin. İkisi aynı şirket, aynı şahıs.

Macaristan'da pilot eğitimi almak için aracı bir kişiye ücret edeyen iki pilot adayı, aracılık yapan bir kişi aleyhine, yetkisiz ve usulsüz aracılık yaptığı iddiasıyla açtıkları davayı kazandı. Mahkeme, ödenen ücretin yarısının iadesine karar verdi.

Macaristan'da pilotaj eğitimi alma hayali kuran iki gencin hayali, uçuş okulu ile öğrenciler arasında aracılık yaptığını iddia bir kişiden dolayı suya düştü. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde kendisini pilot olarak tanıtan Inter Pilot Academy adlı şirketin sahibi aracı, Z.Y ve E.K. İsimli gencin pilotaj eğitimine aracılık etmek için 7 bin'er euro para aldı. Macaristan'da CAVOK adlı bir uçuş okulu ile anlaşması olduğunu iddia eden Ş.Y. İsimli aracının, aracılık hizmetleri için komisyon aldığı gençleri, eğitim sonunda işe giriş konusunda da yardımcı olacağını iddia ederek ikna ettiği iddia edildi.

Aracı Ş.Y'nin vaatleri ile umutlanan iki genç, bir süre sonra pilotaj eğitimi için Macaristan'ın yolunu tuttu. Ancak Macaristan'da eğitime başlayacakları uçuş okulu ile Ş.Y. İsimli kişinin herhangi bir aracılık konusunda anlaşması olmadığı ortaya çıktı. Macaristan'a gittikten sonra, aracı Ş.Y.'nin kendileri ile ilgilenmediğini de iddia eden Z.Y ve E.K isimli öğrenciler, verdikleri paranın iadesini talep etti.

Bu sırada iki pilot adayının eğitim süreci de sorunlu şekilde devam etti. Bir süre sonra, eğitimlerine devam etmeleri mümkün olmayan iki pilot adayı Türkiye'ye dönüş yaptı ve kendilerine vaat edilen hiçbir şeyi gerçekleştirmeyen Ş.Y. aleyhine hukuk savaşı başlattı.

PİLOT OLARAK TANITTI EMLAKÇI ÇIKTI!

Mağdur edilen Z.Y., kendilerini pilot olarak tanıtan aracı Ş.Y'nin aslında emlakçı olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Kendisinin, bize tanıttığı gibi emekli pilot ve kariyer planlama koçu olmadığını, aslen lise mezunu olduğunu; ancak birden fazla kereler haber kanallarına çıkarak kendisini pilot olarak da tanıttığını ve röportajlar verdiğini öğrendim. Biz bu işin üzerine gittiğimizde kendisine ait internet sitesi de dahil olmak üzere birçok yerden pilot ünvanını kaldırdı. Bütün bu yaşadıklarımdan sonra haksız kazanç elde ettiği için paramı almak üzere dava açmaya karar verdim” dedi.

24 Nisan 2019’da ayıplı hizmet iddiasıyla dava açan Z.Y, yaklaşık iki yıl süren yargılamanın sonunda Gebze 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla, 2016 yılında ödediği 7 bin 210 euro aracılık bedelinin 3 bin 510 euro'sunu geri almaya hak kazandı.

Bir diğer mağdur E.K. ise, bir haber kanalında görerek aracılık hizmetinden faydalanmak üzere temasa geçtiği Ş.Y.'nin vaatleriyle, Kırklareli'nde bulunan ailesine ait tarla ve arsayı satarak Macaristan'da pilotaj eğitimi almaya karar verdiğini aktardı.

E.K. da diğer pilot adayı gibi, aracı Ş.Y. Tarafından kendisine eğitim sonunda iş garantisi verildiğini ve eğitim sırasında yaşadıkları sorunlar sırasında hiçbir katkı görmediklerini ifade ederek yargı yoluna başvurdu. Yargılama sırasında, pilot olduğunu ve Macaristan'da eğitim için anlaşma sağlanan CAVOK uçuş okulu ile partnerlik anlaşması olduğunu kanıtlayamayan Ş.Y., ayıplı hizmet satmaktan hakkında açılan davayı bir kez daha kaybetti ve aldığı komisyonun büyük bölümünün iadesine hükmedildi.

Mağdur öğrenciler, kendileri gibi havacılığa gönül verip pilot olmak isteyen gençleri, bu tarz aracılardan uzak durmaları yönünde ise uyardılar.

©AirportHaber.com

Pilot adaylarının açtığı davada karar çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Will Smith-Getting jiggy with it... ~ 3 yıl önce
Bugün 23 Nisan, bu arkadaşa giydirin bir kaptan üniforması, oturtun 737'nin sol koltuğuna da hiç olmazsa bugünlük sevinsin. Yarın yeniden kariyer planlama koçu, emlakçı, pilot falan olmaya (kendini öyle sanmaya) devam eder. Bir zamanlar yine bu sitede, Ocak 2019'da yayınlanan bir haber vardı, "pilot eğitiminde merdivenaltı oluşumlara dikkat" diye. Bu şirketin adı orada da geçti. Beyefendinin o günlerde o habere yazdığı yorumlara bi' bakın. O zamanlar "dediğimin arkasındayım" yazıyordu, şimdi sesi çıkmıyor nedense. 2015'te ATV'deki fuar haberinde kendini pilot olarak tanıttığı görüntülere de ulaşıldı. Dijital olarak kayıt altına alındı. Şu video ne güzel bir âlet değil mi? Sadece kendisi değil, oğlu da pilot üniforması giyip, sağda solda kendini babası gibi tanıtıyordu; sonra ne olduysa apar topar sildi o "uçuş eğitim danışmanı" unvanını (!)... Bu adama binlerce Euro para ödeyen başka kişiler de var, onlar da bu davayı emsal göstererek paralarını geri almak için bekliyorlar. İlgililerine duyurulur. Bir Sago şarkısında diyor ki; atardamar attıkça akıllı olmakta fayda var. Bilmem anlatabildim mi? Yakında görüşmek üzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isim verin bilelim ~ 3 yıl önce
Niye kimse açık açık adamın adını yazmıyor. İnterflight olmaz agubugu olur yine aynı adam devam eder, açık açık isim yazın ki yarın bir gün adını aradığımızda bu haberleri bulabilelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ş.Y. ~ 3 yıl önce
Google'a Inter Pilot Academy diye yaz, sitenin her yerinde yazıyor adı. İsminin baş harfi Ş; soyadının baş harfi Y. Şimdilerde IPA Meditation and Consultancy olarak da karşınıza çıkabilir; ikisi aynı şirket, aynı kişi.
Yakinda ~ 3 yıl önce
Ulusal basında da görürüz muhtemelen bari onlar aciklasin adini falan. Aciklanmali da zaten kim bu adam.
Kokart ~ 3 yıl önce
Internetteki pilot fotolarinda kokart takmis orada yaziyor ismi :)
Aracı ~ 3 yıl önce
Neden aracıya ihtiyaç duyulur ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAVOK yüzünden ~ 3 yıl önce
Hocam CAVOK gibi bazı okullar sadece Türk öğrencilere has bir şart koşuyordu, bu şarta göre bu okullara bireysel olarak gidip kayıt olunamiyordu. Bu Ş.Y.nin palazlanmasina da bu sebep oldu. Yani cavok da masum değil.
Sıkıysa yakala. ~ 3 yıl önce
Frank J. Abagnale'in Türk versiyonu resmen. Emlakci, pilot, kariyer planlama koçu. Hepsi bir arada, cani hangisini isterse onu kullaniyor demek ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efk ~ 3 yıl önce
Arkadsslar su anda cavoka bunun gibilere bulasmadan direk gidilebiliyormus ben aradim gorustum ama bu haberden sonra vazgectim kimse bulasmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 3 yıl önce
Adamlar ikisene ugrasmis ama degmis, en azindan herifin ne oldugunu ortaya sermisler helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 3 yıl önce
Kac kisiyi kandirdi acaba o pilot kiyafetiyle. Internettede cikiyor pilot giysili resmi, cesarete bak nasil olsa kimse sormuyor bu memlekette. Bosluktan faydalanmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jurassic ~ 3 yıl önce
Bu ulkede yetkili merciler ne is yapiyor, bunun gibiler ortada nasil dolaniyor pilotum diye. Ulusal basin bunun üzerine gitsin bu haber ihbar kabul edilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3'e 25 var ~ 3 yıl önce
Adamdaki curete bak arkadas birde F/O uniformasi giyiyormus, kimse sormamis mi birader hani lisans nerde ucuyorsun diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Caution ~ 3 yıl önce
Bu Inter Pilot Academy adındaki şirket, bazı platformlarda (Youtube vb.) karşınıza IPA Meditation and Consultancy şeklinde çıkabilir. Dikkat edin. İkisi aynı şirket, aynı şahıs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000