28 Mayıs 2020, Perşembe 12:33:49

PIA uçağının kara kutusu bulundu

Geçtiğimiz hafta düşen PIA uçağının kara kutusunun bulunduğu bildirildi.
  • Yabancı basında çıkan haberlere göre uçağın FDR kara kutusu zaten bulunmuş ve Fransa'ya analiz için gönderilmiş durumda. Kazaya ışık tutacak esas veriler zaten bunun içinde. Ancak kokpit konuşmalarını kaydeden CVR bulunmuşsa da içindeki kayıt modülünün fırlayıp enkazın içinde bir yerlere savrulduğu yazılmaktaydı; bu da çok garip bir durum... Şimdi burada bulunduğu söylenen CVR'nin sadece (boş) dış gövdesi mi, yoksa kayıp kayıt modülü mü???

Geçtiğimiz hafta düşen PIA uçağının kara kutusunun bulunduğu bildirildi.

Pakistan'ın Karaçi kentinde yerleşim merkezine düşen PIA'ya Airbus A320 tipi yolcu uçağının kara kutusu (CVR) bulundu. Kara kutunun uçağın düşmesi sonrası yıkılan bir binanın enkazının altından çıkarıldığı açıklandı.

Cihazın Airbus ile yapılacak görüşmeler sonrasında çözümü için inceleneceği öğrenildi.

PIA uçağının kara kutusu bulundu

Yorumlar

mafaky ~ 4 yıl önce
Yabancı basında çıkan haberlere göre uçağın FDR kara kutusu zaten bulunmuş ve Fransa'ya analiz için gönderilmiş durumda. Kazaya ışık tutacak esas veriler zaten bunun içinde. Ancak kokpit konuşmalarını kaydeden CVR bulunmuşsa da içindeki kayıt modülünün fırlayıp enkazın içinde bir yerlere savrulduğu yazılmaktaydı; bu da çok garip bir durum... Şimdi burada bulunduğu söylenen CVR'nin sadece (boş) dış gövdesi mi, yoksa kayıp kayıt modülü mü???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000