24 Haziran 2020, Çarşamba 12:28:13

PIA kazasının altından Corona çıktı!

22 Mayıs'ta düşen ve 97 kişinin öldüğü Pakistan Uluslararası Havayolları uçağıyla ilgili ön kaza raporu açıklandı.
  • Raporu okumamis Airport Naber :) Raporda oyle bir sey gecmiyor. Ayrica, oyle bile olsa bunun icin "ucak coronadan dustu" demek de acayip abes bir sey.
  • İniş takımları kapalıyken piste inip thrust reverser açıp daha sonra tekrar kalkan bir uçak. Motorlar 2 dakika daha dayansaydı ikinci denemede piste ulaşabilirdi belki. Havacılık tarihine geçecek çok bilinmeyenli bir kaza daha.
  • Pakistan usulu kaza raporu. Aslinda kazada olmadi.
  • ibret almayı bilmek lazım, bizimkiler de herkesle ayni endişe ve sorunları yaşayan uçuş ekiplerine 28 saat uçaktan inmeden görev yazsın daha... Allah sonumuzu hayretsin, bu kadar pilot dusmanligi size hiçbir şey kazandırmaz beyler, uç beş sene sonra zaten bu şirketi başka insanlar yönetecek, bu hep böyle olmustur !!!
  • Zaten hep öyle olur artik bir Corona ciktiya artik coronayla ilgili olmayan seyler de corona oluyor yazzik
  • Bu haberin anafikri bizim havayollari yoneticilerimiz tarafindan dikkate alinir. Pilotlarin da birer insan oldugunu psikolojileri ve aileleri oldugunu, dikkat daginikliginin da je gibi durumlara sebebiyet verdigini anlayabilirler ins, amin.
  • ben de korona kapmislar yolculuk sirasinda fenalastilar sandim.
  • Pilotları hep aşagı çekme çabası var. Hiç denmiyor ki “ bende meslek grubu seviyemi yukarı çekeyim”. hep varsa yoksa “biz çıkamıyoruz siz aşagı inin”. Başkasının hakkına tecavüz eden , aşagı gitmeye mahkumdur...
  • Pilotun pilottan başka dostu yoktur.

22 Mayıs'ta düşen ve 97 kişinin öldüğü Pakistan Uluslararası Havayolları uçağıyla ilgili ön kaza raporu açıklandı. Pakistan Havacılık Bakanı, uçağın düşme sebebinin coronayla bağlantısı olduğunu öne sürdü.

Pakistan’ın Lahor şehrinden kalkan Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait yolcu uçağı, 22 Mayıs’ta Karaçi’de havalimanı yakınlarında düştü.

91 yolcu ve 8 mürettebatın bulunduğu uçaktan mucize eseri 2 kişi sağ olarak kurtarıldı. Aralarında ünlü model Zara Abid’in de bulunduğu 97 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili başlatılan soruşturmada ön rapor tamamlandı.

Raporla ilgili Meclis’e bilgi veren Havacılık Bakanı Ghulam Sarwar Khan, kara kutuyu dinlediğini ve son ana kadar tüm konuşmaların kayıt altında olduğunu söyledi.

Ön rapora göre teknik veya mekanik bir hata olmadığını öne süren Khan, kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığını savundu. Khan, “Pilotlar, Hava Trafik Kontrol’ün (ATC) protokollerini uygulamadılar. Talimatları görmezden geldiler. Öte yandan ATC, pilotları motor konusunda bilgilendirmedi” dedi.

Khan çarpıcı bir iddiayı da gündeme getirirken, pilotların corona virüsü nedeniyle konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını, salgının ailelerini nasıl etkilediğini tartıştıklarını ve bu nedenle uçağa yeteri kadar odaklanmadıklarını ifade etti

PIA kazasının altından Corona çıktı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Abuzittin abi ~ 4 yıl önce
Raporu okumamis Airport Naber :) Raporda oyle bir sey gecmiyor. Ayrica, oyle bile olsa bunun icin "ucak coronadan dustu" demek de acayip abes bir sey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abbas ~ 4 yıl önce
İniş takımları kapalıyken piste inip thrust reverser açıp daha sonra tekrar kalkan bir uçak. Motorlar 2 dakika daha dayansaydı ikinci denemede piste ulaşabilirdi belki. Havacılık tarihine geçecek çok bilinmeyenli bir kaza daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmadi ~ 4 yıl önce
Pakistan usulu kaza raporu. Aslinda kazada olmadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçucu ~ 4 yıl önce
ibret almayı bilmek lazım, bizimkiler de herkesle ayni endişe ve sorunları yaşayan uçuş ekiplerine 28 saat uçaktan inmeden görev yazsın daha... Allah sonumuzu hayretsin, bu kadar pilot dusmanligi size hiçbir şey kazandırmaz beyler, uç beş sene sonra zaten bu şirketi başka insanlar yönetecek, bu hep böyle olmustur !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haberin varmı? ~ 4 yıl önce
Pandemi sürecinde 40 saat uçakta kalmak zorunda kalan ekibin neden kaldığını biliyormusun?
Muaz ~ 4 yıl önce
Zaten hep öyle olur artik bir Corona ciktiya artik coronayla ilgili olmayan seyler de corona oluyor yazzik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umarim ~ 4 yıl önce
Bu haberin anafikri bizim havayollari yoneticilerimiz tarafindan dikkate alinir. Pilotlarin da birer insan oldugunu psikolojileri ve aileleri oldugunu, dikkat daginikliginin da je gibi durumlara sebebiyet verdigini anlayabilirler ins, amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 4 yıl önce
ben de korona kapmislar yolculuk sirasinda fenalastilar sandim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
V2 ~ 4 yıl önce
Pilotları hep aşagı çekme çabası var. Hiç denmiyor ki “ bende meslek grubu seviyemi yukarı çekeyim”. hep varsa yoksa “biz çıkamıyoruz siz aşagı inin”. Başkasının hakkına tecavüz eden , aşagı gitmeye mahkumdur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nokta ~ 4 yıl önce
Pilotun pilottan başka dostu yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazılımcı ~ 4 yıl önce
Yoo; ben varım...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000