24 Aralık 2014, Çarşamba 09:55:46

"PETROL DÜŞTÜ, UÇAK BİLETLERİ UCUZLASIN"

Yaklaşık 800 bin kişiye istihdam sağlayan turizm sektörü, Hürriyet Gazetesi’nin gerçekleştirdiği organizasyonda biraraya geldi. Sektörün geleceğinin konuşulduğu toplantıda Rusya’da yaşanan kriz de gündeme geldi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Rusya krizi bizim için fırsat. Havayolları bize destek olsun, ucuzlayan akaryakıt fiyatlarını uçak biletlerine yansıtsın” dedi.
  • Ey uçak yolcuları. Siz ucuza uçak yolculuğu yapasınız diye otobüs yolcuları 4 liradan satın alınan motorinle seyahat ediyor. Şimarmayın ! uçak yakıtı fuel oil den daha ucuz.
  • Havayolları zarar ederken, kimsenin sesi çıkmıyordu. üstüne zarar ediyor diye eleştiriliyordu. Yakıt fiyatları düşmüşken bırakında mali durumu toparlayalım... Zaten sezon olarak bilet fiyatları düşük. Daha nereye düşürelim?
  • Yabancı turist'e verdiğini fiyattan yerliye de satış yapın dolsun otelleriniz. Almanya ve Rusya'dan bizim yarı fiyatımıza tatil yapıyorlar
  • SEN ÖNCE ASLİ GÖREVİN OLAN, YÖNETTİĞİN ACENTELERİN SORUNLARINI HALLETSEN DAHA İYİ DEĞİLMİ ?...MESELA YILLARDIR BAŞARAMADIĞIN KAÇAK ACENTA VE REHBERLİK FAALİYETLERİNİ BİTİRSEN ?? ...HAVAYOLLARININ SPONSORLUKLARINI ALACAĞINIZA ACENTELERE UYGULADIKLARI İNTERNET FARKINI KALDIRSANIZ ?....HAC UMRE ORGANİZASYONLARINI ARTIK BİRKAÇ KİŞİNİN TEKELİNDEN ÇIKARSANIZ....HERŞEY DAHİL SİSTEMİNİN GETİRDİĞİ OTEL SEKTÖRÜNDEKİ FACİAYI BİTİRSENİZ.....TURİZM SEKTÖRÜNE FARKLI GELİR KAYNAKLARI SAĞLASANIZ ?? ..DAHA İYİ OLMAZ MI ?? 8.000 ACENTADAN ALINAN AİDATLARLA ÇOK DAHA FAZLASI YAPILABİLİR...AMA YOK DEĞİL Mİ?? OLMUYOR..ÇÜNKÜ BÖYLESİ BAZI ÇEVRE VE ZÜMRELERİN HOŞUNA DAHA ÇOK GİDİYOR...
  • Sanki petrol fiyatı düşüşü aldığımız benzine yansıdı da tek dert turizm kalmış. Öncelikle benzine gerekli indirim gelmeli.
  • Bilet fiyatları bu dönemde zaten en diplerde sürünüyor, indirimin en yükseği yapılmış... kar etmek, para kazanmak olmayan bir dönemde TURSAB başkanı yakıt düştü, bilet fiyatlarında indirim yapılsın diyor. :))))
  • Depremin üzerinden de 15 sene geçti, ama hala herşeyden ÖTV alınıyor... Bu ülke böyle bir ülke, nasılsa herkes alıştı pahalılığa, vergi vermeye.. Ne gerek var şimdi ucuzlatmaya biletleri, değil mi ama?

Yaklaşık 800 bin kişiye istihdam sağlayan turizm sektörü, Hürriyet Gazetesi’nin gerçekleştirdiği organizasyonda biraraya geldi. Sektörün geleceğinin konuşulduğu toplantıda Rusya’da yaşanan kriz de gündeme geldi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Rusya krizi bizim için fırsat. Havayolları bize destek olsun, ucuzlayan akaryakıt fiyatlarını uçak biletlerine yansıtsın” dedi.

Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 20’si kadar döviz girdisi sağlayan turizm sektörü, Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği organizasyonda biraraya geldi.

Organizasyona Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Profesör Haluk Dursun, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.

KOZUMUZ ERDOĞAN
Önceki gün Venedik Sarayı’nda gerçekleşen organizasyonda konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, 2015 yılı için değerlendirmelerde bulundu. 

Gelecek yılın hem kolay hem de zor bir yıl olacağının altını çizen Başaran Ulusoy, “Gelecek yıl turizmde Rusya krizi olacağı ifade ediliyor. Ancak 2015’te Türkiye gelen turist sıralamasında Ruslar ilk sıraya yerleşecek. Krizde olan Ruslara en yakın yer Türkiye. AB ülkeleri ile de problemleri olduğu için Türkiye’yi tercih edecekler. Kolay olmayacak ancak bunu başarabiliriz. Rusya ile ilişkilerin de güzel ilerlemesi bizim için büyük avantaj. Bu konuda en büyük kozumuz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Rusların Türkiye’ye gelmesi konusunda çok büyük katkısı olacak” dedi.

PETROL DÜŞTÜ, İNDİRİM YAPILSIN
Düşen petrol fiyatları ile beraber havayolu firmalarının da uçak biletlerinde indirime gitmesi gerektiğine değinen Ulusoy, “Özellikle Rusya konusunda yapılacak indirimlerin çok büyük etkisi olur. Düşen petrol fiyatları ile beraber indirimlerin de gelmesi gerekiyor. Bu sayede gelen turist sayısını arttırabiliriz. Ayrıca iç turizm için de çok büyük faydası olacaktır. Türkiye’nin dört bir yanında açılan havalimanları ile beraber seyahat eden sayısı hızla artıyor. Bilet fiyatlarının düşmesi bu durumu hızlandırır. Havayolu şirketlerine çağrıda bulunuyorum” diye konuştu. Filistin’de yaşanan olaylar nedeniyle 2015’i Filistin yılı ilan ettiklerini hatırlatan Ulusoy, “Şimdi Filistin’in yanına bir de Rusya’yı eklemeye hazırlanıyoruz” dedi. 

"PETROL DÜŞTÜ, UÇAK BİLETLERİ UCUZLASIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Mükremin Özenç ~ 9 yıl önce
Ey uçak yolcuları. Siz ucuza uçak yolculuğu yapasınız diye otobüs yolcuları 4 liradan satın alınan motorinle seyahat ediyor. Şimarmayın ! uçak yakıtı fuel oil den daha ucuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zarar ~ 9 yıl önce
Havayolları zarar ederken, kimsenin sesi çıkmıyordu. üstüne zarar ediyor diye eleştiriliyordu. Yakıt fiyatları düşmüşken bırakında mali durumu toparlayalım... Zaten sezon olarak bilet fiyatları düşük. Daha nereye düşürelim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli turist ~ 9 yıl önce
Yabancı turist'e verdiğini fiyattan yerliye de satış yapın dolsun otelleriniz. Almanya ve Rusya'dan bizim yarı fiyatımıza tatil yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ULUSOY EFENDİ..! ~ 9 yıl önce
SEN ÖNCE ASLİ GÖREVİN OLAN, YÖNETTİĞİN ACENTELERİN SORUNLARINI HALLETSEN DAHA İYİ DEĞİLMİ ?...MESELA YILLARDIR BAŞARAMADIĞIN KAÇAK ACENTA VE REHBERLİK FAALİYETLERİNİ BİTİRSEN ?? ...HAVAYOLLARININ SPONSORLUKLARINI ALACAĞINIZA ACENTELERE UYGULADIKLARI İNTERNET FARKINI KALDIRSANIZ ?....HAC UMRE ORGANİZASYONLARINI ARTIK BİRKAÇ KİŞİNİN TEKELİNDEN ÇIKARSANIZ....HERŞEY DAHİL SİSTEMİNİN GETİRDİĞİ OTEL SEKTÖRÜNDEKİ FACİAYI BİTİRSENİZ.....TURİZM SEKTÖRÜNE FARKLI GELİR KAYNAKLARI SAĞLASANIZ ?? ..DAHA İYİ OLMAZ MI ?? 8.000 ACENTADAN ALINAN AİDATLARLA ÇOK DAHA FAZLASI YAPILABİLİR...AMA YOK DEĞİL Mİ?? OLMUYOR..ÇÜNKÜ BÖYLESİ BAZI ÇEVRE VE ZÜMRELERİN HOŞUNA DAHA ÇOK GİDİYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Petrol ~ 9 yıl önce
Sanki petrol fiyatı düşüşü aldığımız benzine yansıdı da tek dert turizm kalmış. Öncelikle benzine gerekli indirim gelmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baskan ~ 9 yıl önce
yansımadımı ?
dip fiyat ~ 9 yıl önce
Bilet fiyatları bu dönemde zaten en diplerde sürünüyor, indirimin en yükseği yapılmış... kar etmek, para kazanmak olmayan bir dönemde TURSAB başkanı yakıt düştü, bilet fiyatlarında indirim yapılsın diyor. :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuzluk mu? ~ 9 yıl önce
Depremin üzerinden de 15 sene geçti, ama hala herşeyden ÖTV alınıyor... Bu ülke böyle bir ülke, nasılsa herkes alıştı pahalılığa, vergi vermeye.. Ne gerek var şimdi ucuzlatmaya biletleri, değil mi ama?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
eski maliye bakani unakitan bu deprem vergisi gecici idi, akp bunu devamli hale getirdi.. deprem vergisi konusunda unakitan "niye iptal edelim,nasilsa alistilar" demisti.. havayollari petrol cikarken her hafta zam yapiyordu, simdi sesleri kesildi,her gun kar yaziyorlar.. turkiyede telefonlar elektronik esya o kadar pahali ki,ne zaman tatile gelsem 10 tane siparis geliyor.. gecen yil 4 ipad ile geldim.. laptop da turkiye fiyati ve amerika fiyati arasindaki fark 850 dolar idi.. gunah degil mi bu millete?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000