22 Ocak 2013, Salı 10:36:06

PES! TÜRK PİLOTA ŞOK TEKLİF

Türkiye’deki yabancı pilot istihdamını engellemek için İşkur’a başvuran bir pilot, ilginç iş teklifleri aldı. İşte trajikomik haberin ayrıntıları...
  • Siz Süfyan kimdir bilirmisin iz. O islam ve Türk düşmanıdır, ye cüş ve me cüş, yani laf anlamayan topluluk sahte cennete düşmüş, hiç laf anlamaz bedava avukat, bebek öldürüyor desen, ee.. Siyaset siyaset diyen insanlar, karıncalar bile kolonisi e sevdiği getirdi diye zararlı bir besin sokup koca bir yuvayı çökertmez.iyi insanlar sizde sakin olun ahir zamanda iyinin dogrunun yanlış, yanlışın doğru olduğunu bilin, aslında herkes yanlışı biliyor ama savunuyor büyülenmiş olduğu halde. İşte Süfyan. Hadi bütün dünya, her sabah günde defa, Süfyana karşı Rabbine dön, FELAK VE NAS , SÜRESİNİ OKU. göreceksin Süfyan nasıl eriyip gidiyor. Ama biliyorum okumazsınız çünkü beslediğiniz köpek kudursabile sevdiğiniz için onu gizlersiniz . İşte karınca ile aranızda bir fark. Süfyan için Rabbinin sözüne sırtınızı döndünüz büyülenmiş olduğunuz halde. Birde her işte Allah'a yakın olduğunuzu düşünüp Faiz, Haram, Çalmak , kula kulluk etmekteyiz, ki sağlıklı düşünmekten mahrum olmuşuz. Sakın bana kızmayın bu sözler Rabbimizin sözleri. Ama siz merak etmeyin sevsen de sevmesen de her nefis ölümü tadacaktır. Unutma kuduran köpek dört gün yaşar, buda onun dördüncü günü. Allahım hepimize rahmet et bizi iyi kullarına karşılaştır, bizi gafletten uyandır. Süfyana karşı okuduğumuz duamızda okuyana karşı verilen sıkıntıdan içimizi ferahlat, senin duan onların engellemesinden güçlüdür. Onlar bilsinler ki... Mahşerde yüzleri domuz leşi gibi, şeytan çarpmış gibi kalkarlar, Allahım sen bizlere hepimize rahmet et.
  • Evet her yıl aynı soruların geldiği dogru :) ezber yapıyor herkes aylarca .uçakta her ıngilizce konuşan pilotu ıngilizce biliyor sanıyorlar :) hepsi ezber ,aynı cümleleri ezberleye ezberleye iyi idare ediyor.ıngilizce bilen sayısı azdir konuşan anlayan yani. Acı ama gerçek :)
  • Valla işe giren nasil giriyor anlamıyorum.benim cok yakin bir arkadasim bir havayolunda işe girdi.yurtdisi uçuyor emin olun ıngilizce bir cümle anlamiyor konuşamıyor.ankarada yapılan sınav için aylarca ezber yaptı her yıl aynı sorular çıkıyor diye ve geçti.Havayolları akıl edip bunları bir ıngilizce mülakat yapmıyor mu inanılır gibi değil :) ankarada yapılan sınava güvenip adam alıyorlar ıngilizce skoru var diye.ee bi zahmet bir de sen mülakat yapsan be kardeşim nasil insan kaynaklarisin :) komediii .valla o girdikten sonra dedim ki adını söyleyen herkes girer o derece yani :)
  • bende pilot olacağım ama vazgeçtim şu dk sonra
  • Nerelerden nerelere geldik,kimlere hizmet ediyoruz..anlamak mümkün değil.Kendi pilotlarımızı işsiz bırakıp yabancı pilotlara bu kadar kucak açmamız nedendir,acaba biz Avrupa ya gitsek bize iş verirler mi..tabii ki hayır.yabancı elini kolunu sallaya sallaya şirketler giriyorlar,bizim kilere gelince yok tofel yok kpss puanı,yok bilmem ne testi..ne yapıyoruz biz yahu.Kime hizmet ediyoruz.Birileri anlatsın da anlayalım.Çocuklarımız o kadar çaba sarfediyor ama bazı akıllı olan idareciler,eski köyü yeniden keşfediyor.Dünyanın parası yabancılara akıyor.Neden?Hiç mi içiniz sızlamıyor.?Ve kısaca sizlere HAYRET KİMSELER siniz diyorum.
  • utanıyorum şu ülkede yaşamaktan.yazıklar olsun. ne denirki başka..
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Yapılacak en iyi iş, işsiz pilotlar adı altında birlik olmak ve sorunları ilgili makamlara iletmektir. İstiklal caddesinde bir bildiri okumak bile dikkatleri üzerimize çekebilir...
  • iiiİieeeyyyttt uzatmayın vesselam. yahu ağzınızı ne biçim bozmuşssunuz. Aıp kardeşlerim. hepiniz aklı başında insanlar (mı) sınız ! Bırakın piotu işssiz bir kişiyle bile dalga geçilmez. Sizin ki varya Fransız devriminden önce Marie Antoinette'nin fakirler için söylediğ "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözüne benziyor. Sonuç " Giyotin " İiiiieeyyyyytss Kötü söz sahibine aittir. Ben hayretler içerisindeyim ..yorumları bir bir okudum , tek kelimeyle felaket. iiiiieyyyyyyytssss uzatmayın o kadar haydi hayırlı traşlar.
  • Lütfen dalga geçmeyin arkadaşlar,ne anlıyorsunuz elinize ne geçiyor dayanışma içinde olunsa alternatifler üretilse kötümü olur yetişkin insanlar gibi yapıcı yorum yapamazmısınız gyro diye yorum yazan veya diğer bir kaç arkadaşımız mutlumu oluyorsunuz dalga geçince doğal olarak birileri sinirleniyor tabi zira hak ediyorsunuz alınmak yok,bu arkadaşımızın psikolojisi ne durumdadır acaba diye aklınıza geliyormu ayıp ayıp allah acısın sizlere eğer siz insan gibi yorum yazarsanız sizede insan gibi cavap yazarlar benim gördüklerim bunlar gereksiz yere zaten üzülmüş olan insanı bir daha üzmekten başka ne yapıyorsunuz akıllı olun biraz nedir derdiniz arkadaşlar,sizler dalga geçiceksiniz insanlar size cevap yazmayacakmı bu pasta muhabbetine nail olan arkadaşı tanımam ama onun kadar üzüldüm neden üzüldüm biliyormusunuz ben insanım,sizleride davet ediyorum

Son yıllarda sayıları hızla artan Türkiye’deki yabancı pilotlar yüzünden çok sayıda yerli pilot havayolu şirketlerinde iş bulamıyor. Pilot okullarından mezun olduktan sonra şirketler tarafından ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle işe alınmayan işsiz pilotlar, İş Kanunu’ndaki bir maddeden yola çıkarak İşkur’a kayıt yaptırdı. Yabancı pilot sayısının artmasından sonra iş bulma konusunda büyük sıkıntı yaşayan yerli pilotlar, ‘Herhangi bir işkolunda İşkur’a başvuru olmaması halinde ihtiyaç yabancı kaynaklardan sağlanabilir’ şeklindeki maddeden hareketle İşkur’a başvuru yaptı.


Bugüne kadar yaklaşık 150 pilot, İşkur’a kayıt yaptırdı. Ancak, İşkur’dan bugüne kadar pilotların havayollarında istihdamını sağlayacak olumlu bir sonuç çıkmadı. Ancak bu sürede pilotlara ilginç iş teklifleri yapıldı.

MAKYÖZ OLUN!

Özel bir uçuş okulundan mezun olan ve 250 uçuş saati bulunan bir pilota, farklı dönemlerde üç ayrı iş teklifi yapıldı ve görüşmeye davet edildi. Fakat, sözkonusu işlerin havacılıkla pek de ilgisi yok. Zira genç pilot adayına teklif edilen işler arasında pasta ustası kursu, makyaj elemanı kursu ve gıda sektöründe perakende satış elemanı gibi pilotlukla uzaktan yakından ilgisi bulunmayan işler bulunuyor.

İşte İşkur tarafından pilot olmak için başvuran adaya gönderilen o davetler:

©AirportHaber Özel

PES! TÜRK PİLOTA ŞOK TEKLİF

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Dikkat..... ~ 7 yıl önce
Siz Süfyan kimdir bilirmisin iz. O islam ve Türk düşmanıdır, ye cüş ve me cüş, yani laf anlamayan topluluk sahte cennete düşmüş, hiç laf anlamaz bedava avukat, bebek öldürüyor desen, ee.. Siyaset siyaset diyen insanlar, karıncalar bile kolonisi e sevdiği getirdi diye zararlı bir besin sokup koca bir yuvayı çökertmez.iyi insanlar sizde sakin olun ahir zamanda iyinin dogrunun yanlış, yanlışın doğru olduğunu bilin, aslında herkes yanlışı biliyor ama savunuyor büyülenmiş olduğu halde. İşte Süfyan. Hadi bütün dünya, her sabah günde defa, Süfyana karşı Rabbine dön, FELAK VE NAS , SÜRESİNİ OKU. göreceksin Süfyan nasıl eriyip gidiyor. Ama biliyorum okumazsınız çünkü beslediğiniz köpek kudursabile sevdiğiniz için onu gizlersiniz . İşte karınca ile aranızda bir fark. Süfyan için Rabbinin sözüne sırtınızı döndünüz büyülenmiş olduğunuz halde. Birde her işte Allah'a yakın olduğunuzu düşünüp Faiz, Haram, Çalmak , kula kulluk etmekteyiz, ki sağlıklı düşünmekten mahrum olmuşuz. Sakın bana kızmayın bu sözler Rabbimizin sözleri. Ama siz merak etmeyin sevsen de sevmesen de her nefis ölümü tadacaktır. Unutma kuduran köpek dört gün yaşar, buda onun dördüncü günü. Allahım hepimize rahmet et bizi iyi kullarına karşılaştır, bizi gafletten uyandır. Süfyana karşı okuduğumuz duamızda okuyana karşı verilen sıkıntıdan içimizi ferahlat, senin duan onların engellemesinden güçlüdür. Onlar bilsinler ki... Mahşerde yüzleri domuz leşi gibi, şeytan çarpmış gibi kalkarlar, Allahım sen bizlere hepimize rahmet et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anil ~ 11 yıl önce
Evet her yıl aynı soruların geldiği dogru :) ezber yapıyor herkes aylarca .uçakta her ıngilizce konuşan pilotu ıngilizce biliyor sanıyorlar :) hepsi ezber ,aynı cümleleri ezberleye ezberleye iyi idare ediyor.ıngilizce bilen sayısı azdir konuşan anlayan yani. Acı ama gerçek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevcan ~ 11 yıl önce
Valla işe giren nasil giriyor anlamıyorum.benim cok yakin bir arkadasim bir havayolunda işe girdi.yurtdisi uçuyor emin olun ıngilizce bir cümle anlamiyor konuşamıyor.ankarada yapılan sınav için aylarca ezber yaptı her yıl aynı sorular çıkıyor diye ve geçti.Havayolları akıl edip bunları bir ıngilizce mülakat yapmıyor mu inanılır gibi değil :) ankarada yapılan sınava güvenip adam alıyorlar ıngilizce skoru var diye.ee bi zahmet bir de sen mülakat yapsan be kardeşim nasil insan kaynaklarisin :) komediii .valla o girdikten sonra dedim ki adını söyleyen herkes girer o derece yani :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elisa tük kızı ~ 11 yıl önce
bende pilot olacağım ama vazgeçtim şu dk sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Türk pilot camiasi icin cok büyük bir kayip
Milliyetçi Kaptan.. ~ 11 yıl önce
Nerelerden nerelere geldik,kimlere hizmet ediyoruz..anlamak mümkün değil.Kendi pilotlarımızı işsiz bırakıp yabancı pilotlara bu kadar kucak açmamız nedendir,acaba biz Avrupa ya gitsek bize iş verirler mi..tabii ki hayır.yabancı elini kolunu sallaya sallaya şirketler giriyorlar,bizim kilere gelince yok tofel yok kpss puanı,yok bilmem ne testi..ne yapıyoruz biz yahu.Kime hizmet ediyoruz.Birileri anlatsın da anlayalım.Çocuklarımız o kadar çaba sarfediyor ama bazı akıllı olan idareciler,eski köyü yeniden keşfediyor.Dünyanın parası yabancılara akıyor.Neden?Hiç mi içiniz sızlamıyor.?Ve kısaca sizlere HAYRET KİMSELER siniz diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utanıyorum.. ~ 11 yıl önce
utanıyorum şu ülkede yaşamaktan.yazıklar olsun. ne denirki başka..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aslına bakarsan ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapılacak ~ 11 yıl önce
Yapılacak en iyi iş, işsiz pilotlar adı altında birlik olmak ve sorunları ilgili makamlara iletmektir. İstiklal caddesinde bir bildiri okumak bile dikkatleri üzerimize çekebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 11 yıl önce
Dikkatleri çekeriz evet ama çevik kuvvetin dikkatini çekeriz yeriz biberi otururuz abi.
Alidesidero ~ 11 yıl önce
iiiİieeeyyyttt uzatmayın vesselam. yahu ağzınızı ne biçim bozmuşssunuz. Aıp kardeşlerim. hepiniz aklı başında insanlar (mı) sınız ! Bırakın piotu işssiz bir kişiyle bile dalga geçilmez. Sizin ki varya Fransız devriminden önce Marie Antoinette'nin fakirler için söylediğ "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözüne benziyor. Sonuç " Giyotin " İiiiieeyyyyytss Kötü söz sahibine aittir. Ben hayretler içerisindeyim ..yorumları bir bir okudum , tek kelimeyle felaket. iiiiieyyyyyyytssss uzatmayın o kadar haydi hayırlı traşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
bi sus yaw
ARKADAŞLAR ~ 11 yıl önce
Lütfen dalga geçmeyin arkadaşlar,ne anlıyorsunuz elinize ne geçiyor dayanışma içinde olunsa alternatifler üretilse kötümü olur yetişkin insanlar gibi yapıcı yorum yapamazmısınız gyro diye yorum yazan veya diğer bir kaç arkadaşımız mutlumu oluyorsunuz dalga geçince doğal olarak birileri sinirleniyor tabi zira hak ediyorsunuz alınmak yok,bu arkadaşımızın psikolojisi ne durumdadır acaba diye aklınıza geliyormu ayıp ayıp allah acısın sizlere eğer siz insan gibi yorum yazarsanız sizede insan gibi cavap yazarlar benim gördüklerim bunlar gereksiz yere zaten üzülmüş olan insanı bir daha üzmekten başka ne yapıyorsunuz akıllı olun biraz nedir derdiniz arkadaşlar,sizler dalga geçiceksiniz insanlar size cevap yazmayacakmı bu pasta muhabbetine nail olan arkadaşı tanımam ama onun kadar üzüldüm neden üzüldüm biliyormusunuz ben insanım,sizleride davet ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000