27 Ekim 2017, Cuma 20:12:55

Pentagon: "F-35’lerdeki sorunlar uçuş için tehlikeli"

ABD Hava Kuvvetleri sözcüleri, yeni nesil F-35 avcı uçaklarını kullanan pilotlardan, oksijen yetersizliğine işaret edebilecek belirtiler olduğuna dair mesajlar gelmeye devan ettiğini açıkladı.
  • İsrail de uçuyor bunlar onlarda olmuyor demekki projeye sadece alımda girdiler ondan galiba
  • Uçağın camına camcıdan ufak bir sürgülü pencere yaptırıyoruz. İçimiz geçer gibi olursa açıyoruz. Veya eski arabalardaki gibi kelebek cam da takılabilir. Sanayide halledebilirler sanırım. Böylece sorun kalmıyor.
  • Getirin uçağı da reis bi baksın, o anlar her işten. "Eyyy F-35 sen kimsin ya" diye bi bağırır uçak adam olur. Reis bu, bi one minute çekti mi çözülür sorun.
  • Her zaman söylüyorum F35 çöp bir proje. Çooook para harcandı ve halen ortaya doğru düzgün ürünler çıkmış değil. Yanlış ata oynadık.
  • Bence bahane. Diger ulkelerin savas ucaklari almayi engel olmaya calisiyorlar
  • Uçağı ne zaman yaptınız da demode oldu? Modifikasyon deyin bari.
  • F-18 tipi savas ucaklarindada ayni sorun vardi... en son pilotlar oksijen yetersizligine bagli bayilmalar yasiyorlardi. Bu ucagin yapiminda kac tane ulke rol aliyor, bunun cozulememsinin anlami: insanoglu kendi boyunu asan hamleler yapmaya basladiginin isaretidir!
  • Ben de orsijen deyince yeni bir madde keşfedildi sandım:)
  • Hay sizin yapacağınız uçağın...
  • Bazen bu sitenin adminlerinin tuşlara random olarak bastığını düşünüyorum

Air Force sitesinin Pentagon Sözcüsü Joe DellaVedova’nın açıklamalarına dayandırdığı haberinde, yetkilinin F-35 pilotlarının yaşadığı olayları ‘fizyolojik perdeler’ olarak değerlendirdiği, yapılan soruşturmanın söz konusu olayların kandaki oksijen miktarının azalmasından mı, yoksa karbon dioksit fazlalığından, su kaybından, uyku yetersizliğinden veya aşırı yorgunluktan mı kaynaklandığının kesin olarak tespit edemediği belirtildi.

Askeri yetkililer daha önce bu tür vakaların sayısında hızlı bir yükseliş gözlemlendiğini, pilotlardan baş dönmesi, parmaklarda batma ve oryantasyon kaybı gibi şikayetlerin geldiğini belirtmişti.

SADECE 2017'DE 10 YILLIK VAKA TESPİT EDİLDİ
2006-2016 döneminde bu konuda 10 vakanın bildirildiği ifade edilen haberde, sadece 2017’de bir o kadar daha vaka tespit edildiği, olayları yarısının ABD’nin Arizona eyaletindeki Luke askeri hava üssünde meydana geldiğinin tespit edildiği ve ardından F-35 uçuşlarının askıya alındığı kaydedildi.

Olayları araştırmak üzere kurulan heyetin, pilotların rahatsızlanmalarının nedenlerini ortaya çıkaramayınca uçuşlardaki sınırlamanın yeniden kaldırıldığı, fakat o zamandan bu yana en az 5 kez daha pilotların havada iyi hissetmediklerinin raporlandığı belirtildi.

ABD HAVA KUVVETLERİ SÖZCÜSÜ: REEL BİR TEHLİKE
Tüm pilotlar uçakları indirmeyi başardı, fakat bu konuda açıklama yapan ABD Hava Kuvvetleri sözcüsü Marc Graff, bu tür vakaların Hava Kuvvetleri için reel bir tehlike olduğu konusunda uyardı.

DellaVedova ise pilotların durumlarını inceleme ve F-35’lerin modernizasyonu konusunda ciddi bir yaklaşım gerektiğine dikkat çekti.

Pentagon: "F-35’lerdeki sorunlar uçuş için tehlikeli"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İs real ~ 6 yıl önce
İsrail de uçuyor bunlar onlarda olmuyor demekki projeye sadece alımda girdiler ondan galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çözümü basit ~ 6 yıl önce
Uçağın camına camcıdan ufak bir sürgülü pencere yaptırıyoruz. İçimiz geçer gibi olursa açıyoruz. Veya eski arabalardaki gibi kelebek cam da takılabilir. Sanayide halledebilirler sanırım. Böylece sorun kalmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyse hadi ~ 6 yıl önce
Getirin uçağı da reis bi baksın, o anlar her işten. "Eyyy F-35 sen kimsin ya" diye bi bağırır uçak adam olur. Reis bu, bi one minute çekti mi çözülür sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 6 yıl önce
İQ tek haneli belli ki.
O1 ~ 6 yıl önce
Her zaman söylüyorum F35 çöp bir proje. Çooook para harcandı ve halen ortaya doğru düzgün ürünler çıkmış değil. Yanlış ata oynadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 6 yıl önce
Bu uçak için çok olumsuz yorumlar yapıldı birleşik devletlerdeki otorite kaynaklar tarafından.
x ~ 6 yıl önce
Bence bahane. Diger ulkelerin savas ucaklari almayi engel olmaya calisiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Modernizasyon mu??? ~ 6 yıl önce
Uçağı ne zaman yaptınız da demode oldu? Modifikasyon deyin bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CaptainRob ~ 6 yıl önce
F-18 tipi savas ucaklarindada ayni sorun vardi... en son pilotlar oksijen yetersizligine bagli bayilmalar yasiyorlardi. Bu ucagin yapiminda kac tane ulke rol aliyor, bunun cozulememsinin anlami: insanoglu kendi boyunu asan hamleler yapmaya basladiginin isaretidir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 cpt ~ 6 yıl önce
Ben de orsijen deyince yeni bir madde keşfedildi sandım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçağın ~ 6 yıl önce
Hay sizin yapacağınız uçağın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 6 yıl önce
Bazen bu sitenin adminlerinin tuşlara random olarak bastığını düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 6 yıl önce
Torpille gelmiştir o işe ondan. Hakettiğinden değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000