28 Ocak 2017, Cumartesi 10:11:50

Pentagon başkanlık uçağı ve F-35’leri inceleyecek

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Başkan Donald Trump'ın eleştirilerine maruz kalan F-35 savaş uçağı programı ve başkanlık uçağı programının gözden geçirilmesi talimatını verdi.
  • Ahaaa şimdi neolacak bu f35 projesi zaten bitmeyen aksaklıklarla doluydu. Pilot kaskı 400milyon dolar olurmu. Yuhhh artık. Hala birilerinden medet umuyoruz. Eyy tayyip sesin çıksın
  • Uçağı bedava dağıtacaklarmış
  • Gelde burda soyle ey trump. Bakalim. Dunyayi kirmizimi gorursu beyazmi ?
  • Kanada başbakanının seçildikten sonra ilk kararlarından biri F-35 siparişlerini iptal etmek oldu. Peki Türkiye'de F-35 siparişleri konusunda yeniden bir değerlendirme yapılacak mı?
  • bu başkanlık uçağı 4 MİLYAR dolar, her haberde farklı bir rakam yazıyorsunuz, bir kontrol edin Allah aşkına.
  • F35in üretiminde biz de varız, bizim karar vermemiz gerek, ey Trump sen kimsin ya, kimsin sen yaa :)))
  • Şunu belirtmek gerekiyor ki A.B.D. yeni Başkanı Trump Milli savunma açısından çok tehlikeli işler yapacak. Özellikle milli savunma açısından silahlar ve mekanizma açısından tüm savaş araçlarını geliştirecek. Buda demek oluyor ki Orta Doğu açısından büyük bir tehlike arz edecek...

Pentagon sözcüsü Deniz Albay Jeff Davis'in yazılı açıklamayla paylaştığı talimatlarda, Mattis başkanlık uçağı ile ilgili olarak Beyaz Saray Askeri Ofisi ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı'nın birlikte söz konusu uçağın maliyetini düşürmek amacıyla inceleme yapmasını ön görüyor.

Mattis, talimatta şunları ifade etti: "İnceleme, maliyetlerin düşürülebileceği (bağımsız operasyon, uçağın enerji jenerasyonu, çevresel havalandırma, dayanıklılık ve askeri iletişim kabiliyetleri vb.) alanları belirleyecek ve programın alım ve bakım maliyetlerini düşürmek üzere bir eylem planı ortaya koyacaktır."

Trump başkanlığa seçildikten sonra Boeing tarafından üretilen ve maliyeti 400 milyon dolardan fazla olan başkanlık uçağının maliyetinin yüksek olduğunu Twitter hesabı üzerinden dile getirmiş ve programın durdurulmasını istemişti.

Yeni Savunma Bakanı, F-35 programı ile ilgili verdiği talimatta ise programın maliyetlerinin düşürülmesinin yollarının aranmasını isterken, Lockheed Martin savunma şirketinin konsorsiyum liderliğini yaptığı beşinci nesil savaş uçağının kabiliyetlerini Boeing firmasının ürettiği F/A 18 serisi savaş uçakları ile karşılaştırması talimatını veriyor.

Pentagon başkanlık uçağı ve F-35’leri inceleyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Fake bastık ~ 7 yıl önce
Ahaaa şimdi neolacak bu f35 projesi zaten bitmeyen aksaklıklarla doluydu. Pilot kaskı 400milyon dolar olurmu. Yuhhh artık. Hala birilerinden medet umuyoruz. Eyy tayyip sesin çıksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 ~ 7 yıl önce
Uçağı bedava dağıtacaklarmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey ~ 7 yıl önce
Gelde burda soyle ey trump. Bakalim. Dunyayi kirmizimi gorursu beyazmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 7 yıl önce
Kanada başbakanının seçildikten sonra ilk kararlarından biri F-35 siparişlerini iptal etmek oldu. Peki Türkiye'de F-35 siparişleri konusunda yeniden bir değerlendirme yapılacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klavyeşör Mete'ye ~ 7 yıl önce
Biz diğer üye ülkeler gibi yapılanlara katılımcıyız. Ülkemizi ilgilendiren değişiklik istersek teklif edebiliriz. Yaklaşık 1994 yılından beri devam eden siparişimizi iptal etmenin nasıl olacağını hiç araştırdın mı?
mete ~ 7 yıl önce
Bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığın anlaşılıyor. Kanada ve Türkiye F-35 programında Level 3 partner, yani aynı seviye program ortağı. Daha da ötesi uçağın ana üreticisi olan ABD F-35 programını inceleme kararı alıyor. Türkiye'nin F-35 siparişlerini yeniden değerlendirme hakkı yok mu?
.. ~ 7 yıl önce
bu başkanlık uçağı 4 MİLYAR dolar, her haberde farklı bir rakam yazıyorsunuz, bir kontrol edin Allah aşkına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl ~ 7 yıl önce
F35in üretiminde biz de varız, bizim karar vermemiz gerek, ey Trump sen kimsin ya, kimsin sen yaa :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehlikeli... ~ 7 yıl önce
Şunu belirtmek gerekiyor ki A.B.D. yeni Başkanı Trump Milli savunma açısından çok tehlikeli işler yapacak. Özellikle milli savunma açısından silahlar ve mekanizma açısından tüm savaş araçlarını geliştirecek. Buda demek oluyor ki Orta Doğu açısından büyük bir tehlike arz edecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000