18 Mayıs 2015, Pazartesi 12:32:13

PEGASUS'UN UÇAĞI YİNE GERİ DÖNDÜ

Pegasus Havayolları’nın bu sabah arıza yapan ve Atina üzerinden geri dönen uçağı aynı gün içinde ikinci seferinde de havadan geri döndü.
  • Konuyla ilgisi yok ama arkadaşlar hoşgörünüze sığınarak soruyorum.Flightradar sitesinden uçakları takip ederim bazen.Ama anlamadığım bişey var.Mesela izmir Adnan menderes havalimanında uçaklar bazen güney pistinden bazende güney pistinden iniş veya kalkış yapıyorlar.Mesela istanbuldan gelen uçaklar bazen kuzey pistinden inmek yerine yolu uzatıp güney pistine iniyorlar.Bunun sebebini anlayamadım.Tabi mantıklı bi açıklaması vardır.Teşekkürler.
  • Haber doğru ilk öncelikle bunu belirteyim. Izd önce bodruma ferry gidip ardından İngiltereye gidecekti atinadan dondu sonra İzi ile swaplandi mardine izd yolladi saat 11.20 gibi izd tekrar Adb ye kabin basinci ile alakali bi sorundan teker koydu. Bu TCIZB-C-E-D-I çok sık aog olan uçaklar izaire ait hepsi. Swaplama konusunda Adb de imkanlar kisitli aninda swap zor base ucaklarin hepsi izair sayıda belli. Sonuç olarak tekniğin uçabilir dediği uçak uçabilecek düzeydedir çok sorgulamamak lazim kimse o kadar insanin canini riske atacak kadar sacmalamaz. Pegasus kaptanlari gayet tecrübeli insanlar yasanan talihsizlik başka bisi değil. Uçak bugün tekrar seferlerini gerçekleştirdi öğlen gibi diye biliyorum.
  • Emre kardeş adamların uçakları yeni .. filonun yaş ortalaması 4.1 civarında daha ne bekliyorsun , ne çöpü ? konuyu bilmeden yorum yapma
  • Airbuslar geldikçe pgs nin 737 leri ile uçmamak lazım. Nasıl olsa gözden çıkarıldı...
  • Tamam low cost havayoluda maliyetten kısa kısa artık insanların hayatlarıyla oynama sınırına geçecekler bu gidişatla,bedavada olsa tercih edilecek bir havayolu olmaz,tr pazarında taşıma su ile değirmen dönmez
  • Bu habere gore pegasus para hırsı yuzunden yolcu guvenlıgını hıce saymıs
  • uçakların arıza yapması normaldir önemli olan arızanın giderilerek sefere verilmesi veya swaplanmasıdır.ancak pegasusta son zamanlarda özellikle teknikte yaşanan sorunlar dikkate alınmıyor yöneticiler durmadan sorunları öteleyip görmezden geliyor,zaten uçağa göre personel azlığı,bu açığı adam alma yerine çalışma saatleri artırma ile gidermeye çalışma,sıfır zam,alınan haklar,uçakların seferden geldiğinde yetersiz yerde kalma süresi vs.kokpit ekibine gelindiğinde zaman kaybetmeden isteklerin yerine getirilmesi ama sıra tekniğe gelince günlerce bekleme artık tekniği bıkma noktasına getirdi.teknik personelin tasasız problemleri kafasında kurmadan çalışması gerektiğini teknik yöneticilerinde bilmesine rağmen onlarında çözüm aşamasında hiç bır şey yapmmamaları tekniğin moralini bozmakta çalışma ruhunu bozmaktadır.son yaşanan teknik kazalar vb. sorunların sonucudur.bu tip kazaların pegasusutada yaşanması istenmiyor.Ali beyin artık artık bu duruma geride kalamayıp müdahale etmesi gerekiyor.
  • Çöpe atılacak uçaklar hala kullanılırsa böyle olur
  • Bazı yöneticileri boş işlerle uğraşıyor.hava yolunun ana uğraşı olmayan bir sürü mevzu,teknik olarak gelişmesı gerekirken odaklandıkları konu farklı.Etrafta bir sürü boş adam var teknisyen yok. Ortada boş boş gezen yüzlerce adama verilen paraları teknisyenlere verinde işten ayrılmasınlar.uçaklarınız arızadan uçamıyor.Yöneticilerinizde biraz koltuk sevdadından vaz geçip bulundukları yerin önemli olduğunu bilerek kararlar alsın...anlayanlar anladı
  • uçak 2.defa kalkış yaptıktan geri döndü haberi gerçek değildir.izmir mardin seferini yapmıştır. atina üzerinden geri döndü ve uçak swaplandı.daha sonra tekrar sefere verildi.herhangi bir sorun da olmadı.

Pegasus Havayolları’nın bu sabah arıza yapan ve Atina üzerinden geri dönen uçağı aynı gün içinde ikinci seferinde de havadan geri döndü.

Pegasus Havayolları’na ait TC-IZD kuyruk tescilli uçak üst üste yaptığı iki seferde de havadan geri döndü.

Bu sabahki ilk seferde Bodrum-Londra seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçak, kalktıktan bir süre sonra Yunanistan üzerinde teknik bir arıza yaşadı. Uçak geri döndü ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na teknik iniş yaptı. Uçağın yolcuları TC-IZI tescilli bir başka uçakla Londra’ya gönderildi.

Arıza yapan uçak ise teknik kontrollerinden sonra İzmir-Mardin seferine verildi. Sabah saatlerinde yolcularını alarak kalkan Mardin uçağı, bir kez daha havadan geri döndü. Uçak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptı. Arızanın aynı olup olmadığına dair bir bilgi edinilemedi.

©Airporthaber.com

PEGASUS'UN UÇAĞI YİNE GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

erol ~ 9 yıl önce
Konuyla ilgisi yok ama arkadaşlar hoşgörünüze sığınarak soruyorum.Flightradar sitesinden uçakları takip ederim bazen.Ama anlamadığım bişey var.Mesela izmir Adnan menderes havalimanında uçaklar bazen güney pistinden bazende güney pistinden iniş veya kalkış yapıyorlar.Mesela istanbuldan gelen uçaklar bazen kuzey pistinden inmek yerine yolu uzatıp güney pistine iniyorlar.Bunun sebebini anlayamadım.Tabi mantıklı bi açıklaması vardır.Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 9 yıl önce
iniş ve kalkış yönleri hava akımına göre belirlenir.hep önden rüzgarı almak isterler.sınırların üzerinde yandan alınca pas geçerler yada başka yere giderler
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Haber doğru ilk öncelikle bunu belirteyim. Izd önce bodruma ferry gidip ardından İngiltereye gidecekti atinadan dondu sonra İzi ile swaplandi mardine izd yolladi saat 11.20 gibi izd tekrar Adb ye kabin basinci ile alakali bi sorundan teker koydu. Bu TCIZB-C-E-D-I çok sık aog olan uçaklar izaire ait hepsi. Swaplama konusunda Adb de imkanlar kisitli aninda swap zor base ucaklarin hepsi izair sayıda belli. Sonuç olarak tekniğin uçabilir dediği uçak uçabilecek düzeydedir çok sorgulamamak lazim kimse o kadar insanin canini riske atacak kadar sacmalamaz. Pegasus kaptanlari gayet tecrübeli insanlar yasanan talihsizlik başka bisi değil. Uçak bugün tekrar seferlerini gerçekleştirdi öğlen gibi diye biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ömer ~ 9 yıl önce
Emre kardeş adamların uçakları yeni .. filonun yaş ortalaması 4.1 civarında daha ne bekliyorsun , ne çöpü ? konuyu bilmeden yorum yapma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlaşılan ~ 9 yıl önce
Airbuslar geldikçe pgs nin 737 leri ile uçmamak lazım. Nasıl olsa gözden çıkarıldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hiç uçma sen ~ 9 yıl önce
hiç birşey bilmeden yorum yapıyorsun. bence sen pegasusla hiç uçma. git thy ile uç. yapılmamış bakımları yapılmış gibi gösteren yerlerle uç
olaganustu ~ 9 yıl önce
saçma bir yorumda bulunmuşsunuz.. Lütfen itibar etmeyiniz böyle saçma yorumlara..
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tamam low cost havayoluda maliyetten kısa kısa artık insanların hayatlarıyla oynama sınırına geçecekler bu gidişatla,bedavada olsa tercih edilecek bir havayolu olmaz,tr pazarında taşıma su ile değirmen dönmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan ~ 9 yıl önce
Bu habere gore pegasus para hırsı yuzunden yolcu guvenlıgını hıce saymıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilinçsiz yolcu ~ 9 yıl önce
bu sektör hakkında ne biliyorsunda bu yorumu yapabiliyorsun?
havacı ~ 9 yıl önce
uçakların arıza yapması normaldir önemli olan arızanın giderilerek sefere verilmesi veya swaplanmasıdır.ancak pegasusta son zamanlarda özellikle teknikte yaşanan sorunlar dikkate alınmıyor yöneticiler durmadan sorunları öteleyip görmezden geliyor,zaten uçağa göre personel azlığı,bu açığı adam alma yerine çalışma saatleri artırma ile gidermeye çalışma,sıfır zam,alınan haklar,uçakların seferden geldiğinde yetersiz yerde kalma süresi vs.kokpit ekibine gelindiğinde zaman kaybetmeden isteklerin yerine getirilmesi ama sıra tekniğe gelince günlerce bekleme artık tekniği bıkma noktasına getirdi.teknik personelin tasasız problemleri kafasında kurmadan çalışması gerektiğini teknik yöneticilerinde bilmesine rağmen onlarında çözüm aşamasında hiç bır şey yapmmamaları tekniğin moralini bozmakta çalışma ruhunu bozmaktadır.son yaşanan teknik kazalar vb. sorunların sonucudur.bu tip kazaların pegasusutada yaşanması istenmiyor.Ali beyin artık artık bu duruma geride kalamayıp müdahale etmesi gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 9 yıl önce
Çöpe atılacak uçaklar hala kullanılırsa böyle olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilkokul terk ~ 9 yıl önce
arkadaşım ilkokul terksin belli ki? ancak öyle biri bilmediği konuda ahkam kesebilir.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bazı yöneticileri boş işlerle uğraşıyor.hava yolunun ana uğraşı olmayan bir sürü mevzu,teknik olarak gelişmesı gerekirken odaklandıkları konu farklı.Etrafta bir sürü boş adam var teknisyen yok. Ortada boş boş gezen yüzlerce adama verilen paraları teknisyenlere verinde işten ayrılmasınlar.uçaklarınız arızadan uçamıyor.Yöneticilerinizde biraz koltuk sevdadından vaz geçip bulundukları yerin önemli olduğunu bilerek kararlar alsın...anlayanlar anladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jaximus ~ 9 yıl önce
uçak 2.defa kalkış yaptıktan geri döndü haberi gerçek değildir.izmir mardin seferini yapmıştır. atina üzerinden geri döndü ve uçak swaplandı.daha sonra tekrar sefere verildi.herhangi bir sorun da olmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000