22 Şubat 2019, Cuma 09:55:18

Pegasus'un Selen'i filoya veda etti

Pegasus Havayolları filosunda uzun yıllar görev yapan TC-AAR ticari ömrünü tamamlayarak filodan ayrıldı.
  • Normalde 30-40 yıl uçan 737 ler var. Bu uçak neden 20 yaşına girmeden emekli edildi? Bazı uçaklar kullanıma bağlı olarak mı (sert iniş vs.) daha erken emekliye ayrılıyor? Bilen bir uzman aydınalatbilirse memnun olurum. Teşekkürler.

Pegasus Havayolları filosunda uzun yıllar görev yapan TC-AAR ticari ömrünü tamamlayarak filodan ayrıldı.

2009 yılında General Electric'in uçak kiralama ve finansman kolu GE Capital Aviation Services'ten (GECAS) kiralanarak Pegasus filosuna katılan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı geçtiğimiz günlerde filodan ayrıldı.

TC-AAR kuyruk tesciliyle uzun yıllar Pegasus'a hizmet eden uçak, 28624 seri numarasıyla Boeing tarafından üretilmiş ve 31 Mayıs 2000'de ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.Temmuz 2009'da GECAS'tan alınarak Pegasus adına göklerdeki görevini icra eden uçağın son durağı ise Genesis Aviation oldu. Uçağın İngiltere'de parçalanacağı öğrenildi.

Pegasus filosunda yaklaşık 10 yıl görev yapan uçağa "Selen" adı verilmişti.

Pegasus'un Selen'i filoya veda etti

Yorumlar

Soru ~ 5 yıl önce
Normalde 30-40 yıl uçan 737 ler var. Bu uçak neden 20 yaşına girmeden emekli edildi? Bazı uçaklar kullanıma bağlı olarak mı (sert iniş vs.) daha erken emekliye ayrılıyor? Bilen bir uzman aydınalatbilirse memnun olurum. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rdesign ~ 5 yıl önce
Bu uçaklar cok fazla sektör yapıyor.Fizibilite hesabı yapılmıştır.Bizdeki söz gibi astarı yüzünu geçtiyse emekliye ayırırlar.fizibl olsa kiralama şirketi zaten başka birine kiralamaya devam ederdi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000