22 Eylül 2022, Perşembe 12:26:39

Pegasus'un Pilot Alım İlanı İçin Son Günler

Pegasus Hava Yolları tarafından duyurusu yapılan öğrenci pilot alımı ilanıyla ilgili son günlere giriliyor.
  • Pegasusu iranlilar ele gecirecek demedi dmeyin...herkes iranli sirkette
  • 700 binmi? 100 saat linetrainingden sonrada buyrum kapi su taraf derler,tip lisansina baslamadan once sozlesme yapiorlarmi bu hainler?
  • Değerli arkadaşlarım sizler uyarıyorum. Pegasus yolacak kaz arıyor. O 700.000 TL imzalqdığınız paraya her yıl (Üfe+tüfe)/2 zam yapıyorlar. Bu zam oranı usulsüz ama yapıyolar ve yapmaya devam edecekler. Size çalışmaya başladığınızda yaklaşık 1 yıl normal fo nun yarı parasını verecekler ve yatan her kuruşun %10 unu tip paranızdan kesecekler. Yani kabaca hesap yaparsanız hiç bir zaman anaparaya bile ulaşamayacaksınız. 2 yıl içerisinde hepinizin yaklaşık 3 er milyon TL borcu olacak. Thy şansını kenarı itmeyin derim. En azından adaletli şekilde maaş zammı kadar tip ücretine zam yapıyor. Maalesef içine girmeden bilemiyorsunuz ama öyle. Ayrıca Pegasus önüne gelen her fırsatta sizlere ücretsiz izin verecektir. Bunu da asla göz ardı etmeyin derim.
  • Alman lisesi mezunuyum ve first officer olarak charter da uçuyorum ne alaka örgün
  • İstediklerini uzun uzun yazmışlarda ne vereceklerini hiç yazmamışlar
  • Gel 700 bin hiç bitmeyen borça gel uçuşlar azalınca verilen auplara gel,deli dana gibi uç diğer havayollarından az kazanmaya gel
  • Thy kabin memuru başvurudan dönüş alamayanlar başvurabilir.Sonuçta thy kabin memurluğuna da kasap başvurmuş
  • Tek kelime viçdan yok Kim 50 bin euro veriçek Ne gençler var bu işi yapmak isteyen ama paran ve arkan olmadı mı böyle bakarsın. İstikbal göklerde demeki …vay be
  • Daha önce milletin parasini alip nasil eledigini bildigim icin samimi gelmiyor bu sirket.Yaptiklari sinavlar bile ücretli sacmaliktan baska birsey degil.Babasi kaptan olanlar daha sansli
  • Thy’ye başvuranların yarısı kadar bile başvuru olmaz. Güncel lisans istemek nedir ya

Pegasus Hava Yolları tarafından duyurusu yapılan öğrenci pilot alımı ilanıyla ilgili son günlere giriliyor.

Türkiye'nin en büyük düşük maliyetli hava yolu şirketi Pegasus, 12 Eylül'de öğrenci pilot alımı için ilan yayınlamıştı. 

Öğrenci pilot / tecrübesiz ikinci pilot alımıyla ilgili başvuru süresi 30 Eylül 2022 günü saat 23:59'da tamamlanacak.

İşte ilgili ilanda adaylarda aranan özellikler;

Başvuru şartları;
1- T.C. Vatandaşı, Mavi Kart veya K.K.T.C. Vatandaşı,
2- 01.01.1982 ve sonrası doğumlu,
3- En az Örgün Öğretim Lisans Eğitimi Mezunu,
4- Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış, muaf veya 2 yıl tecilli.
5- Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmayan,
6- SHGM onaylı, CPL/IR (A) (ATPL frozen theorical knowledge credited) veya ATPL Lisansı,
7- Uçuş Lisansına işlenmiş asgari ICAO Level 4 ve üzeri dil yeterliliği ve belgesi,
8- SHGM onaylı Class I Sağlık Sertifikası,

Online başvurusunu tamamlayan adaylar arasından asgari koşuları sağlayan adaylar Davranış Eğilimleri Envanteri’ne tabi tutularak kurul mülakatına davet edilir.

Adaylarımız Logbook, SHGM onaylı ATPL lisansı, ICAO Level belgesi, Sağlık Sertifikası, Lisans Diploması ve Adli Sicil & Arşiv Kaydı belgesi ile kurul mülakatına katılım sağlar.

Mülakatlar aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilir;
- Belge Kontrolleri
- Kurul Mülakatı

Kurul Mülakatı sonrası SIM değerlendirmesine girmeye uygun görülen adaylar, slot uygunluklarına göre SIM değerlendirmelerine davet edilir.

Kurul mülakatı ve SIM değerlendirmesi olumlu olan adaylar ITEP İngilizce Yeterlilik sınavı ve PESTA Psikomotor Testi’ne katılmak üzere yönlendirilir.

ITEP İngilizce Yeterlilik Sınavı sonucu ve PESTA Psikomotor Testi sonucu Pegasus kriterlerince başarılı sayılan adaylar için Referans ve Uçuş Emniyeti Sicil Değerlendirmesi* gerçekleştirilir.
* Pegasus Hava Yolları kriterlerince “Deneyimli Öğrenci Pilot” sayılan adaylar için geçerlidir.

Süreçleri tamamlanan adaylar yapılacak Pegasus Hava Yolları İşe Alım Kurulu değerlendirmesine tabi tutulur. Kurul tarafından uygun bulunan adaylara açılan eğitim sınıflarına yerleştirilmek üzere teklif yapılır ve sınıf yerleştirmesi yapılan adaylar ile iletişime geçilir.

Süreç içerisinde herhangi bir adımda olumsuz olan adaylara elektronik posta yolu ile dönüş sağlanır.

ÖNEMLİ NOTLAR
1- Pilot alımları şirketin dönemsel ihtiyaçları doğrultusunda yapılır ve tüm başvurular aday havuzunda toplanmaktadır. İşe Alım Danışmanlarımız, ihtiyaçlar doğrultusunda havuzda yer alan uygun adaylar ile iletişime geçecektir.
2- Başvuru koşullarını sağlamayan veya hatalı-eksik belge yükleyen aday başvurularına dönüş yapılmaz.
3- Kurul mülakatı gerçekleştirilebilmesi için online başvuruda sisteme yüklenilen tüm evrakların mülakat öncesi belge kontrollerinde eksiksiz ve doğru olarak beyan edilmesi gerekmektedir.
4- İşe giriş için talep edilen bilgi / belgeler işe giriş şartlarını sınırlandırmamaktadır.
5- Adayların işe alımları ya da hangi Tip Eğitim Sınıfı’na yerleştirileceği ile ilgili nihai karar. Pegasus Hava Yolları tarafından yapılacak değerlendirme sonucuna tabidir.
6- Adayın işe başlangıç tarihinde işe alım kriterlerine tamamıyla uygun olması gerekmektedir.
7- Başvurulara ortalama yanıt süresi 15 iş günüdür.
8- A320 ve B737 Tip Eğitim Ücreti güncel tutarı 700.000TRY olup, eğitimi başarıyla tamamlayan adayların maaşlarından kesinti yapılacaktır.

Pegasus'un Pilot Alım İlanı İçin Son Günler

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Iran havayolaari ~ 2 yıl önce
Pegasusu iranlilar ele gecirecek demedi dmeyin...herkes iranli sirkette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
700 binmi? 100 saat linetrainingden sonrada buyrum kapi su taraf derler,tip lisansina baslamadan once sozlesme yapiorlarmi bu hainler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolacak Kaz aranıyor! ~ 2 yıl önce
Değerli arkadaşlarım sizler uyarıyorum. Pegasus yolacak kaz arıyor. O 700.000 TL imzalqdığınız paraya her yıl (Üfe+tüfe)/2 zam yapıyorlar. Bu zam oranı usulsüz ama yapıyolar ve yapmaya devam edecekler. Size çalışmaya başladığınızda yaklaşık 1 yıl normal fo nun yarı parasını verecekler ve yatan her kuruşun %10 unu tip paranızdan kesecekler. Yani kabaca hesap yaparsanız hiç bir zaman anaparaya bile ulaşamayacaksınız. 2 yıl içerisinde hepinizin yaklaşık 3 er milyon TL borcu olacak. Thy şansını kenarı itmeyin derim. En azından adaletli şekilde maaş zammı kadar tip ücretine zam yapıyor. Maalesef içine girmeden bilemiyorsunuz ama öyle. Ayrıca Pegasus önüne gelen her fırsatta sizlere ücretsiz izin verecektir. Bunu da asla göz ardı etmeyin derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübesiz fo ~ 2 yıl önce
Pegasus fo maaşları şu an 50 -55 bin bandında değil mi? İlk yıl 27 bin verip bunun da 2.5 bin Tl’sini tip eğitim ücreti olarak mı kesiyorşar doğru mu anladım. Ücret artmasa bile bu şekilde bir kesintiyle tip eğitim ücreti 15 yılda bitmez ki
Lise mezunu ~ 2 yıl önce
Alman lisesi mezunuyum ve first officer olarak charter da uçuyorum ne alaka örgün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 2 yıl önce
İstediklerini uzun uzun yazmışlarda ne vereceklerini hiç yazmamışlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ~ 2 yıl önce
Soru
Gel ~ 2 yıl önce
Gel 700 bin hiç bitmeyen borça gel uçuşlar azalınca verilen auplara gel,deli dana gibi uç diğer havayollarından az kazanmaya gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
Thy kabin memuru başvurudan dönüş alamayanlar başvurabilir.Sonuçta thy kabin memurluğuna da kasap başvurmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 2 yıl önce
Tek kelime viçdan yok Kim 50 bin euro veriçek Ne gençler var bu işi yapmak isteyen ama paran ve arkan olmadı mı böyle bakarsın. İstikbal göklerde demeki …vay be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARKAN OLSA NE YAZAR? ~ 2 yıl önce
PILOT OLMAK ISTIYORSUN YOLUN UCUSOKULLARINDAN MUTLAKA GECECEK. GENEL HAVACILIK VE UCUS OKULLARININ BIRCOGU MASALLAH DOLANDIRICILIKTA VE EGITIMLERI MANUPLE ETMEDE NAM SALMISKEN KIM TURKIYEDE EGITIM ALMAK ISTER? DAVULUN SESI KULAGA UZAKTAN HOS GELIR EGER GERCEKTEN COK HEVESLIYSEN TR DEKI OKULLARDAN UZAK DUR DERIM KARDESIM INAN PARANDA OLSA PARANLA REZIL OLMA IHTIMALIN YUZDE YUZDUR… O PILOT OLAN INSANLARIN BIRCOGU INAN BIRDEN GOKDEN ZEMBILLI PARAYI BASIP PILOT OLMUYIRLAR CIDDI EMEK VE ZORLUKLARLA SENELER ICINDE SAGDAN SOLDAN LISANS TOPLAYIP BISEKILDE OLUYORLAR ALLAH HEPIMIZIN EMEGINI KORUSUN.
bb ~ 2 yıl önce
Daha önce milletin parasini alip nasil eledigini bildigim icin samimi gelmiyor bu sirket.Yaptiklari sinavlar bile ücretli sacmaliktan baska birsey degil.Babasi kaptan olanlar daha sansli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz fo ~ 2 yıl önce
Thy’ye başvuranların yarısı kadar bile başvuru olmaz. Güncel lisans istemek nedir ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000