20 Temmuz 2015, Pazartesi 08:32:19

Pegasus'un lastiği patladı

İstanbul-Nevşehir seferini yapan Pegasus Hava Yolları'na ait uçağın inişi sırasında tekeri patladı.
  • Ingiliz yolcu: why are we delayed darling? (4 saatten bahsediyor) flygirl: Because we had a technical problem :( I.Y: Ahh sorry for you:( Is it fixed now? Fg: Yeah everything is perfect now, you will go back home safe:)) I.Y: Great! Have a nice flight:) Turk yolcu: Kac saattir bekliyoruz neden gec kaldiniz bidi bidi vir vir (Kol saatine bas parmagiyla sertce pit pit vurarak, 40 dk yi kastediyor)) Fg: Teknik bir arizadan dolayi sizi biraz bekletmek zorunda kaldik beyefendi. (Ic ses: o elini bi indir once) Ty: Allah belasini versin bu pegasusun hep gec kaliyo hep rotar toplantiya yetisecem. (Ucus sabihadan trabzona) Fg sadece kendi duyabilecegi sekilde mirildanarak: Pentagon olaganustu genel kurul toplantisina gidiyon sanki hayvan. (Ic ses: Allah pegasusun degil benim belami versin agzinin ortasina cakip ucaktan atamiyorum seni kovulurum diye). Bu da orneklendirme olsun 'Trabzon' kardesime.
  • Simdi guzel kardesim 'Trabzon', Atmosfer, yeryuzu, kitalar, ulkeler, sehirler, havaalanlari. Yerde ve gokteki tum ucaklar ve onlarin yolcularinin sadece %1 lik dilimi Turk havaciligi. Tumden gelmeye calistim ki havacilik operasyonunun ne kadar olaganustu buyuk oldugunu idrak etmeye calis oncelikle. Turkiye diyorum bak sadece yuzde 1.. Sana yollanilan mesajda bahsedilen 'operasyonel neden' muhtemelen olabilecek milyon tane aksakliktan biridir. Sana soyle oldu boyle oldu vidi vidi bilmemne diye detay mi versin Pegasus? Detay verse anlayacak misin acaba? Lisans iptalini bekleyecek kadar cahil otesisin, cahilliginin vallahi hududu yok. Senin gibiler bileti kendi rizasi olmadan zorunluluktan alir hep, bidahakine Allah rizasi icin biletini baska sirketten al cunku bu yogun yaz sezonunda 'rotaar rotaar bilgi veriiinn' diye hoykuren sigir yolcu havacilarin en son ihtiyaci olan sey.
  • yapamayacaksiniz bu isi buyuk felakete yol acmadin birakin gidin bari..
  • Bugun 15.40 takı trabzon - Sabiha Gökçen uçağı önce 16.05 sonra 16.30 dağa sonra 17.00 ve En son 17.30 diye ertelenince millet çileden çıktı kavga gürültü sonucu herkes uçağa alındı sorunun ne olduğunu hiç bir yetkili aciklamadi sadece gelen mesajlarda operasyonel sebeblerden dolayı erteleme yapıldığı yaziyodu gerçekten bu Pegasus un uçuş lisansı ya iptal edilsin yada ağır bir ceza verilsin ki aklı başına gelsin bu yöneticilerin yeter artık nedir bu yahu mecbur kaldık diye bilet aldık keşke almaz olaydik bi shgm yetkilisi görüp duymuyor mu bunları yahu . Hadi pegasus şimdide rötarsız havayoluyuz diye reklam yapsaniza yapamazsınız çünkü rötar rekoru kiriyosunuz dünyada ........
  • Ucuzcu şirket değil firek ucuz şirket. Aldıgı ahlar ordan burdan çıkıyor..
  • Pist sonu u donusu yaparken patlamistir bilginize
  • Değerli dostlar! Öncelikle sayın yolcu ahmete cevap vermek isterim: uçak sabiha gökçenden havalanırken tekeri patlasaydı pilot kalkışı durdururdu,eğer kalkışı iptal edemeyeceği bir hıza ulaşırsa kalkışa devam edip geri dönerdi. Uçağın tekerinin patlaması için uçağın tekerlerinin piste değiyor olması gerekli. Bu hadiseler çoğunlukla inişten sonraki kısımda olur ve uçağı tutmak zordur,saliselik refleksler gerektiren durumlar olabilir.bu durumda pilotu tebrik etmek gerekir uçak pistten çıkmamış. Tedbir yani önlem dediğiniz şey ise havacılıkta; bu ve buna benzer hadiselerden sonra yapılan uygulamalar, oluşabilecek diğer tehlikeleri bertaraf etmek için kullanılır.yani uygulamada yapılan bir prosedür hatası yok. Pehasus pilotlarının hızlı iniş yaptığı konusuna yorum yapamam fakat hiç bir pilot tüm inişlerini aynı yumuşaklıkla yapamaz. İnişi ve kalkışı etkileyen bir çok durum vardır. Bu arada ilgili şirketle hiçbir bağım ve alakam yoktur sadece genel bilgi vermek istedim.
  • Geçmiş olsun, havacılıkda olur böyle şeyler, çok normaldir.
  • Boş konuşanlar ordusu çıkmış yine meydane, hepsi birbirinden ...
  • Normaldir, lakin pegasusun uçaklarını çakarcasına indiriyor pilotları. Her pegasus uçuşunda uçak kırılacak sanıyor insan.

İstanbul-Nevşehir seferini yapan Pegasus Hava Yolları'na ait uçağın inişi sırasında tekeri patladı.

Alınan bilgilere göre, dün saat 19.40'da İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan kalkan Pegasus Hava Yolları'na ait PC- 267 sefer sayılı İstanbul-Nevşehir seferini yapan uçak, saat 21.40 sıralarında Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Havalimanı'na iniş yapmak istedi.

Uçağın piste inişi sırasında tekerinin patladığı öğrenildi. Bu sırada havalimanında geniş güvenlik tedbirleri alınırken, pilot uçağı sorunsuz bir şekilde indirmeyi başardı.

Pegasus'un lastiği patladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

flygirl ~ 9 yıl önce
Ingiliz yolcu: why are we delayed darling? (4 saatten bahsediyor) flygirl: Because we had a technical problem :( I.Y: Ahh sorry for you:( Is it fixed now? Fg: Yeah everything is perfect now, you will go back home safe:)) I.Y: Great! Have a nice flight:) Turk yolcu: Kac saattir bekliyoruz neden gec kaldiniz bidi bidi vir vir (Kol saatine bas parmagiyla sertce pit pit vurarak, 40 dk yi kastediyor)) Fg: Teknik bir arizadan dolayi sizi biraz bekletmek zorunda kaldik beyefendi. (Ic ses: o elini bi indir once) Ty: Allah belasini versin bu pegasusun hep gec kaliyo hep rotar toplantiya yetisecem. (Ucus sabihadan trabzona) Fg sadece kendi duyabilecegi sekilde mirildanarak: Pentagon olaganustu genel kurul toplantisina gidiyon sanki hayvan. (Ic ses: Allah pegasusun degil benim belami versin agzinin ortasina cakip ucaktan atamiyorum seni kovulurum diye). Bu da orneklendirme olsun 'Trabzon' kardesime.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flygirl ~ 9 yıl önce
Simdi guzel kardesim 'Trabzon', Atmosfer, yeryuzu, kitalar, ulkeler, sehirler, havaalanlari. Yerde ve gokteki tum ucaklar ve onlarin yolcularinin sadece %1 lik dilimi Turk havaciligi. Tumden gelmeye calistim ki havacilik operasyonunun ne kadar olaganustu buyuk oldugunu idrak etmeye calis oncelikle. Turkiye diyorum bak sadece yuzde 1.. Sana yollanilan mesajda bahsedilen 'operasyonel neden' muhtemelen olabilecek milyon tane aksakliktan biridir. Sana soyle oldu boyle oldu vidi vidi bilmemne diye detay mi versin Pegasus? Detay verse anlayacak misin acaba? Lisans iptalini bekleyecek kadar cahil otesisin, cahilliginin vallahi hududu yok. Senin gibiler bileti kendi rizasi olmadan zorunluluktan alir hep, bidahakine Allah rizasi icin biletini baska sirketten al cunku bu yogun yaz sezonunda 'rotaar rotaar bilgi veriiinn' diye hoykuren sigir yolcu havacilarin en son ihtiyaci olan sey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasosis ~ 9 yıl önce
yapamayacaksiniz bu isi buyuk felakete yol acmadin birakin gidin bari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon ~ 9 yıl önce
Bugun 15.40 takı trabzon - Sabiha Gökçen uçağı önce 16.05 sonra 16.30 dağa sonra 17.00 ve En son 17.30 diye ertelenince millet çileden çıktı kavga gürültü sonucu herkes uçağa alındı sorunun ne olduğunu hiç bir yetkili aciklamadi sadece gelen mesajlarda operasyonel sebeblerden dolayı erteleme yapıldığı yaziyodu gerçekten bu Pegasus un uçuş lisansı ya iptal edilsin yada ağır bir ceza verilsin ki aklı başına gelsin bu yöneticilerin yeter artık nedir bu yahu mecbur kaldık diye bilet aldık keşke almaz olaydik bi shgm yetkilisi görüp duymuyor mu bunları yahu . Hadi pegasus şimdide rötarsız havayoluyuz diye reklam yapsaniza yapamazsınız çünkü rötar rekoru kiriyosunuz dünyada ........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf ~ 9 yıl önce
Sadece 2 saatlik bir rotar için mi bu kadar tantana yapman. o zaman THY'nin de lisansını iptal edelim. Zira bayram öncesi 6buçuk saat rötara uğrattı bizi.. Milletin kafası güzel herhalde ramazan sonrası ne içtiniz biri bana da söylesin. 1saat 50 dk operasyonel nedenlerle rötar olmuş hemen lisans iptali isteyecek kadar bencilleşiyoruz. Ula arkadaş senden çok havayolu şirketi zarara uğruyor gecikme olunca..
:) ~ 9 yıl önce
Zorlamı sattılar bileti ?
trabzon ~ 9 yıl önce
Sadece bu uçuş için değil pegasus un son 1 yıldır yaptığı rötarlari incele istersen arkadaşım sen yolcuya misafirim diyeceksin ama insan yerine koymayacaksin bilgi vermeyeceksin o zaman hak ediyor lisansinin iptal edilmesini ....
SLOT ~ 9 yıl önce
Özellikle yaz döneminde, İstanbul hava sahası ve Sabiha Gökçen havaalanı çok yoğun olduğu için, hava trafik kontrol ünitelerince, gelecek olan uçaklara gecikmeler veriliyor. Bekleme esnasında yolculara bu bilgi verilmiyorsa bu bir hatadır. Ancak oluşan gecikmelerin sorumlusu Pegasus değildir. Elbette geç kalındığı oluyordur ama bu zamanın artmasının sebebi anlattıklarımdan dolayıdır. Uçağa bindiğinde bu bilgi kaptan tarafından yolcularla paylaşılır. Buna rağmen olay çıkaran yolcular biliyorum ki, bu maalesef bizim milletimize mahsus şeyler. Motor çalıştırmaya izin verilmiyorsa uçuş ekibi ne yapsın?
Trabzon ~ 9 yıl önce
1. Diğer Havayollarında bilet bulamadığım için bilet aldım . 2. Hiçbir bilgi verilmedi yolculara sadece mesaj atildi şu kadar gecikme olacak diye 3. Arkadaşım ben para vererek o bileti alıyorum denizden toplamiyorum 300 tl civarı bir ücret odediysem gecikmenin neden olduğunu bilmek en doğal hakkım ve shgm yolcu hakları kısmında ne diyor en az 2 saat rötar yapılırsa iç hatlarda yolcuya sıcak ve soğuk içecek ikramı yapılmak zorundadır diye yazıyor hani nerde yaptı mı pegasus tabiki hakkımı ariyacagim pegasus nasıl 1 liranın hesabını yapiyosa bende hem zamanimin hemde paramin hesabını yaparım yolcuları insan yerine koyup bi bilgimi verdiler eğer bilgi verilmiyorsa kusura bakmayın buda malesef çalışanlara özel bir davranış bağırıp cagirmadin mi hiç bir bilgi verilmiyor yeter artık ....
Son 1 yil ~ 9 yıl önce
Son bir yılda 30 kez bindim pegasus'a, 3 kez bir saatten fazla rötar takıldım. Bu üç rotarin birisi ağır kış şartlarından oldu. Birisi S . Gökçen in inşaat faaliyetinden oldu. Geriye kalan rötar ise uçağın bir önceki seferinden geç gelmesi yüzünden oldu. Bunlar pegasus un elinde olmayan sebeplerden dolayı oluştuğundan pegasus à her zaman kasıtlı olarak aleyhte yazanlar kime hizmet ediyorlar bilinmez
.. ~ 9 yıl önce
secenek cok fazla thy var anadolujet var atlas var onur var . allah askina egonuzu tatmin etmek icin calisanlari uzmeyin varsa sorununuz direk sirket ile muhattab olun veya tercih sebebiniz bu sirket olmasin! insanlarin zaten yorgunluklari had safhada birde sizin sacma sapan ego tatmininizi cekecek halleri yok emin olun buna. hakkinizi tabiki arayacaksiniz ama bu calisanin ustune giderek degil . o hamsi kafaniza sokun sunu ucak personeli sizden daha cok istiyor zamaninda eve gitmeyi.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucuzcu şirket değil firek ucuz şirket. Aldıgı ahlar ordan burdan çıkıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek ~ 9 yıl önce
Pist sonu u donusu yaparken patlamistir bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 9 yıl önce
Değerli dostlar! Öncelikle sayın yolcu ahmete cevap vermek isterim: uçak sabiha gökçenden havalanırken tekeri patlasaydı pilot kalkışı durdururdu,eğer kalkışı iptal edemeyeceği bir hıza ulaşırsa kalkışa devam edip geri dönerdi. Uçağın tekerinin patlaması için uçağın tekerlerinin piste değiyor olması gerekli. Bu hadiseler çoğunlukla inişten sonraki kısımda olur ve uçağı tutmak zordur,saliselik refleksler gerektiren durumlar olabilir.bu durumda pilotu tebrik etmek gerekir uçak pistten çıkmamış. Tedbir yani önlem dediğiniz şey ise havacılıkta; bu ve buna benzer hadiselerden sonra yapılan uygulamalar, oluşabilecek diğer tehlikeleri bertaraf etmek için kullanılır.yani uygulamada yapılan bir prosedür hatası yok. Pehasus pilotlarının hızlı iniş yaptığı konusuna yorum yapamam fakat hiç bir pilot tüm inişlerini aynı yumuşaklıkla yapamaz. İnişi ve kalkışı etkileyen bir çok durum vardır. Bu arada ilgili şirketle hiçbir bağım ve alakam yoktur sadece genel bilgi vermek istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengo ~ 9 yıl önce
Geçmiş olsun, havacılıkda olur böyle şeyler, çok normaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz! ~ 9 yıl önce
Boş konuşanlar ordusu çıkmış yine meydane, hepsi birbirinden ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal ~ 9 yıl önce
Normaldir, lakin pegasusun uçaklarını çakarcasına indiriyor pilotları. Her pegasus uçuşunda uçak kırılacak sanıyor insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tövbe tövbee ~ 9 yıl önce
Arkadaş çamur at izi kalsın. Ne alıp veremediğin var onu söyle sen.
Sürekli ~ 9 yıl önce
Sürekli Pegasusla Ankara-SAW uçuşum oluyor. Bir sefer bile bu dediğin şekilde çakarcasına bir iniş görmediğim gibi, ilk defa uçağa binen diğer yolcuların "...beklediğimizden bile yumuşak bir iniş oldu.." şeklindeki tepkilerini sürekli görürüm..
Dogru ~ 9 yıl önce
Bu husus benimde dikkatimi çekiyor. Ve pilotların kasıtlı olarak böyle yapıp yapmadıklarını anlamaya çalışıyorum. Bir diğer husus ise doğru basınç ayarlanmayinca uçağın yarıdan fazlası kulak agrisindan kivraniyor. Bunuda kasıtlı yapıyor olabilirler diye düşünüyorum. Basınç ayarlaması ile ilgili fazla birşey bilmediğim için de denk gelirse bir pilota soracağım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000