08 Aralık 2019, Pazar 11:24:00

Pegasus’un ikinci “A321 Neo”su filoya katıldı

Pegasus Hava Yolları’nın 100 uçaklık Airbus siparişinin ikinci A321 Neo tipi uçağı filoya katıldı. Pegasus’un yeni A321 Neo’suna “Özden Ece” adı verildi.
  • Yani hava limanı kesinlikle Pgasus'un işlerini arttırdı. Ben bile Beylikdüzü'nden SAW'a gidiyorum. Umarım daha da büyürler. Hayırlı olsun yeni uçakları. Bu arada en kısa zamanda da Karadağ'a uçmalarını diliyorum.
  • Tip eğitimi için yaş kriteri niye 40 dan 35 e indi çok mağdur olduk. Lütfen düzeltme bekliyoruz.
  • Lütfen şu tip eğitimi için yaşı 40 a çıkarın.
  • Herkes thy laf ediyor ama herkes thy de çalışmak istiyorr :)
  • Çok hoşuma gidiyor. Eski bir çalışanı olarak gurur duyuyorum. Umarım Southwest, Ryanair vb. kadar büyür hatta daha da başarılı olur.
  • Hüma : Başına konan talih kuşu demek (efsanevi yüksekten uçan kuş,) Sanırım hic bir uçağında bu isim yok... Olsa şık olurdu Alya ise Sema demek,gökyüzü demek HÜMA ALYA tavsiyem ... Yeni uçak hayırlı olsun
  • Pegasus’un XLR alarak uzak mesafelerde low cost olarak TK nın yolcusunu alması lazım. Washington a yeni havalimanına gidip 5000 dolar verip uçmak mı yoksa Sabihaya gidip 2500 e işi bitirmek mi ???
  • THY nin Kazanci 0 . Atlas Havayollari durumunu bildiginiz gibi . Pegasus guzel is yapiyor. En kazancli pegasus oldu Istanbul yeni yerinin Uzbek olmasi Pegasus icin buyuk avantaj oldu SAW dan .
  • Insallah Pegasus birde 787 / 777 veya A350 A330NEO Siparis verir ki uzun menzil hatlarida acilir:)!
  • Siparişleri bekliyoruz sevgili pegasus. Bu iki tipten 30-30 filoya katarsanız uzun menzilde eliniz çok güçlü olacak ve ileride kar üstüne kar elde edip iyice büyürsünüz. Umarız ki bu iki tipten sipariş verirsiniz önümüzdeki yıllarda

Pegasus Hava Yolları’nın 100 uçaklık Airbus siparişinin ikinci A321 Neo tipi uçağı filoya katıldı. Pegasus’un yeni A321 Neo’suna “Özden Ece” adı verildi.

Pegasus Hava Yolları, 2012 yılında sipariş ettiği ve verildiği tarih itibarıyla Türk sivil havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük sipariş olan 100 uçaklık Airbus siparişinin ikinci A321 neo tipi uçağını filosuna kattı. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane’nin liderliğindeki Pegasus heyeti, filonun ikinci A321 Neo tipi uçağını Hamburg’dan 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nde teslim aldı. TC-RBB tescilli yeni A321 Neo uçağa, Pegasus’un filoya yeni katılan uçaklara çalışanların kız çocuklarının isimlerini verme geleneği sürdürülerek “Özden Ece” adı verildi.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Pegasus Hava Yolları olarak, filomuza ikinci A321 Neo tipi uçağımızı katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni nesil çevreci motorlara sahip A321 Neo’larımızın ikincisini de teslim almamızla birlikte filomuzun yaş ortalaması 5,3 oldu. Bu ortalamayla Türkiye’nin en genç filosuna sahibiz ve bundan gurur duyuyoruz. Filomuzu adım adım genişletmeye ve gençleştirmeye devam edeceğiz. İkinci A321 Neo’muzu teslim aldığımız tarihin 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’ne denk gelmesi de hoş bir tesadüf oldu. Bu vesileyle sivil havacılık gibi meşakkatli bir sektörde büyük bir özveriyle görev yapan tüm sivil havacılık profesyonellerinin bu özel gününü yürekten kutluyorum.” dedi.

Airbus tarafından üretilen orta menzil tek koridorlu uçak ailesine en son eklenen A321 Neo tipi uçaklar, ailenin en büyük üyesi konumunda bulunuyor. Sahip oldukları yeni nesil LEAP-1A motorların teknik özellikleri sayesinde gerek havaalanları ve yaşam yerleri gerekse kabin içine olan etkisi dikkate alındığında önceki modellere göre en az yüzde 50 daha sessiz olan A321 Neo’ların yıllık karbon salınımları da çok daha az olarak gözlemleniyor. A321 Neo’larda kanat uçlarında yapılan modifikasyonlarla birlikte, önceki modellere göre en az %15 yakıt tasarrufu sağlanıyor.

Pegasus’un ikinci “A321 Neo”su filoya katıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

okan boran ~ 4 yıl önce
Yani hava limanı kesinlikle Pgasus'un işlerini arttırdı. Ben bile Beylikdüzü'nden SAW'a gidiyorum. Umarım daha da büyürler. Hayırlı olsun yeni uçakları. Bu arada en kısa zamanda da Karadağ'a uçmalarını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 4 yıl önce
Allah yolunuzu açık etsin. Allah utandırmasın.
Eğitim ~ 4 yıl önce
Tip eğitimi için yaş kriteri niye 40 dan 35 e indi çok mağdur olduk. Lütfen düzeltme bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tip eğitimi bekleyen ~ 4 yıl önce
Lütfen şu tip eğitimi için yaşı 40 a çıkarın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
Herkes thy laf ediyor ama herkes thy de çalışmak istiyorr :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 4 yıl önce
herkes derken yıllarca thy de çalışıp pegsusa geçen biri olarak. açık ara pegasus diyorum :))
Pegasus’un büyümesi ~ 4 yıl önce
Çok hoşuma gidiyor. Eski bir çalışanı olarak gurur duyuyorum. Umarım Southwest, Ryanair vb. kadar büyür hatta daha da başarılı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HK ~ 4 yıl önce
Hüma : Başına konan talih kuşu demek (efsanevi yüksekten uçan kuş,) Sanırım hic bir uçağında bu isim yok... Olsa şık olurdu Alya ise Sema demek,gökyüzü demek HÜMA ALYA tavsiyem ... Yeni uçak hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XLR ~ 4 yıl önce
Pegasus’un XLR alarak uzak mesafelerde low cost olarak TK nın yolcusunu alması lazım. Washington a yeni havalimanına gidip 5000 dolar verip uçmak mı yoksa Sabihaya gidip 2500 e işi bitirmek mi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 4 yıl önce
THY nin Kazanci 0 . Atlas Havayollari durumunu bildiginiz gibi . Pegasus guzel is yapiyor. En kazancli pegasus oldu Istanbul yeni yerinin Uzbek olmasi Pegasus icin buyuk avantaj oldu SAW dan .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buyuk ucaklar ~ 4 yıl önce
Insallah Pegasus birde 787 / 777 veya A350 A330NEO Siparis verir ki uzun menzil hatlarida acilir:)!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emir Ateş ~ 4 yıl önce
Bilin ki Emirates, UAE’nin milli havayolu değil, Pegasus gibi özel havayoludur. Milli havayolu ise Etihad’dır. Bir gün Pegasus da, Türkiye’nin Emirates’i neden olmasın...
12 can ~ 4 yıl önce
Sn.Emir Ateş Emirares Dubai..Ethiad ise Abu Dhabi havayoludur.Bunlar tamamen farklı iki emirliktir ve birçok alanda rakiptirler.Emir aileleri havayollarının ana hissedarlarıdır.
Değişik ~ 4 yıl önce
Bae emirliklerden oluşur. Emirates Dubai, Etihad Abu Dhabi emirliğinin bayrak taşıyıcısıdır. Etihadın da özel olduğunu, devlet destekli olmadığını iddia etmek en iyi ihtimalle körlüktür.
Yolcu ~ 4 yıl önce
Emirates de bayrak taşıyıcı
halil ~ 4 yıl önce
UAE nin milli havayolu diye bir sey yok, bilmediginiz konularda atip komik duruma dusmeyin. Ethiad Abu Dhabi emirliginin havayolu, Emirates ise Dubai emirliginin, Air Arabia ise Sharjah emirliginin. Bunlarin hic birisi ozel havayolu degil, zaten ozel havayplu da kurulamaz, her sey emirliklerin ve emirlerin kontrolu altinda
A330 NEO ve A321XLR ~ 4 yıl önce
Siparişleri bekliyoruz sevgili pegasus. Bu iki tipten 30-30 filoya katarsanız uzun menzilde eliniz çok güçlü olacak ve ileride kar üstüne kar elde edip iyice büyürsünüz. Umarız ki bu iki tipten sipariş verirsiniz önümüzdeki yıllarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
Kralsın yorumcu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000