07 Ağustos 2017, Pazartesi 13:46:16

Pegasus yolcularının rötar isyanı!

KKTC Ercan Havalimanı'nda, Pegasus Havayolları'na ait uçakların 5 saat rötar yapması, yolcuların saatlerce havalimanında beklemesine neden oldu. Yolcular yasal haklarını kullanarak tazminat başvurusu yapacaklarını belirtti.
  • Geçen hafta IST-STH uçağı ile Stockholm'a gelen bazı yolcuların bagajları gelmedi. Pegasus ne denli bir uçak şirketi olduğunu gerekli hizmeti verirken gösterdi. Yolcular gelmiyen bagajları için kendileri telefon edip soracaklar ve geldiğinde de kendileri yeniden havaalanına gidip alacaklar. Hizmet mi eziyet mi?
  • Ben hayatımda böyle sahtekar bir hava yolu şirketi tanımadım çünkü bilet aldığım pegasus yetkili şirketi almış olduğum bilet saatinin doğruluğunu teyit etmesine rağmen yaklaşık 3 saatten fazla süren görüşmeler bir sonuç vermemiş olup misafirime yeniden bilet aldirnistir lanetler olsun böyle hava yolu şirketi ne elbette hakları mi mahkemeye taşıyacağım pek adil bir karar verileceğine dahi inancimin olmadığı bu ortamda inşallah adil ve hakları mi veren bir hakim çıkar karşıma lütfen bu hava yolu şirketini tercih etmeyiniz saygılarımla
  • İnadına Pegasus
  • Ercan havalimanının yapısında bir sıkıntı yok. Zaten eskiden de bu kadardı. Bu işletmeci para kazanmak uğruna abuk subuk proje değişikliği yaptı. Kızmamak lazım bu insanlara. Görgüleri, tecrübeleri ve vizyonları bu kadar. Daha önce hiç havalimanı yapmamışlar. Toplu konut gibi düşünüp AVM yapalım dediler. Esas sıkıntı işletmecide. Her kim işletiyorsa kesinlikle Türk Sivil Havacılığı gidip burasını denetlemeli. Yarın bir olay olduğunda çok geç olacak. Türkiyede SHGM bu işler için standart getirmiş. Tecrübe, çalışma yılı, eğitimler vs. Bu insanlar hangi eğitimleri nereden almışlar ? Birileri açıklayabilir mi ?
  • Ilk defa bilet aldım. Call center arama dakikası 3 tl. Bilerek 20 dakika beklettiler ve 60 tl fatura. Berbat bir kuruluşsun pgs. Ilk ve son oldu.
  • İnandina inadina Pegasus havayolları mili uçağımız xizler ancak yapanci
  • 1-2 TL verdiniz diye uçağımı satın aldığınızı düşünüyorsunuz?
  • S. Gokcen'e 2. pist lazım, 3. havalimanın adı Vecihi Hurkus olsun
  • o low costcu arkadaşları KKTC'ye davet edelim bir de. Buyrun KKTC'yi Türkiye'ye bağlayan herhangi bir bilet almayı deneyin. Tek yön tek bilet 500-600. siz neyin low costundasınız. Tamamen tekel olmanın keyfini sürüyorlar. KKTC'de yaşan insanları sömürüyorlar. Ayrıca son yıllarda bindiğim onlarca KKTC uçağının biri bile bile rötarsız kalkmamış bir havayolundan bahsediyoruz. O yüzden low costcu arkadaşlar bilip bilmeden sallamasınlar.
  • Şimdi bu hakkımızı arıycaz diyeni çok merak ediyorum kesin kıbrıs Türkü dür ama elinde uk pasaportu vardır. Sen hakkını Türkiyede arama git ingilterede ara aslanım burası Türkiye. Sisten 1 mt önünüzü göremezsin bu pgs bu thy hep böyle der bağırır durur. İsteseler sandwic ve meyve suyu da verilmezdi hava koşulu kaynaklı ama anlamazsınız çok iyi Türkçe bilirler ama durum anlatıldımı engilish please diye yırtınırlar :)

Pegasus Havayolları şirketlerinin rötarlı uçuşları Kıbrıslı yolcuları kızdırdı. KKTC Ercan Havalimanı'ndan Hatay, Adana ve İstanbul’a uçuş gerçekleştirecek Pegasus Havayolları şirketine ait uçakların 5 saatlik rötarı yolcuların büyük tepkisine neden oldu. Saatlerce havalimanında bekletilen yolcular, yetkililerin umursamadıklarını belirterek resmi makamlardan gecikmelere yönelik yaptırım uygulanmasını talep edeceklerini dile getirdi.

İkramlar yolcuları sakinleştirmeye yetmedi

Yer hizmetlerinin yolculara ikram edilmek üzere sandviç ve meyve suyu getirmesi ise yolcuların büyük tepkisini çekti. Bir yolcu, yaptığı açıklamada, “Yapılan anons ile sıcak ikram yapılacağı belirtildi. 3 numaralı çıkış kapısına davet edildik. Fakat elimize sandviç ve meyve suyu sıkıştırılarak bir çocuk avutur gibi avutmaya çalıştılar. Fakat uluslararası uçuş haklarımızı ve tazminatlarımızı almak için tüm yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

Bir diğer yolcu ise tepkisini şöyle gösterdi:

“Yaşanılan bu rötarlardan ötürü büyük mağduriyet yaşıyoruz ve internet üzerinden ucakgecikmeleri.com adresinden veya avukat aracılığı ile tazminat hakkımızı almak için başvurumuzu gerçekleştiriyoruz. Gereken ne ise yapacağız. Bizi adam yerine dahi koymayan Pegasus Havayollarını ise mecburiyetten kullanmak zorunda bırakıldığımız için ayrıca daha fazla hava yolu şirketlerinin bu güzergahları arttırmaları gerekmektedir”.

Firma yetkilileri, gecikmelerin sisten kaynaklandığını, gecikmelerin kendileri için de büyük bir külfet olduğunu söylediler.

Pegasus yolcularının rötar isyanı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

XXXXX ~ 7 yıl önce
Geçen hafta IST-STH uçağı ile Stockholm'a gelen bazı yolcuların bagajları gelmedi. Pegasus ne denli bir uçak şirketi olduğunu gerekli hizmeti verirken gösterdi. Yolcular gelmiyen bagajları için kendileri telefon edip soracaklar ve geldiğinde de kendileri yeniden havaalanına gidip alacaklar. Hizmet mi eziyet mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet yıldız ~ 7 yıl önce
Ben hayatımda böyle sahtekar bir hava yolu şirketi tanımadım çünkü bilet aldığım pegasus yetkili şirketi almış olduğum bilet saatinin doğruluğunu teyit etmesine rağmen yaklaşık 3 saatten fazla süren görüşmeler bir sonuç vermemiş olup misafirime yeniden bilet aldirnistir lanetler olsun böyle hava yolu şirketi ne elbette hakları mi mahkemeye taşıyacağım pek adil bir karar verileceğine dahi inancimin olmadığı bu ortamda inşallah adil ve hakları mi veren bir hakim çıkar karşıma lütfen bu hava yolu şirketini tercih etmeyiniz saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 7 yıl önce
İnadına Pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LECN ~ 7 yıl önce
Ercan havalimanının yapısında bir sıkıntı yok. Zaten eskiden de bu kadardı. Bu işletmeci para kazanmak uğruna abuk subuk proje değişikliği yaptı. Kızmamak lazım bu insanlara. Görgüleri, tecrübeleri ve vizyonları bu kadar. Daha önce hiç havalimanı yapmamışlar. Toplu konut gibi düşünüp AVM yapalım dediler. Esas sıkıntı işletmecide. Her kim işletiyorsa kesinlikle Türk Sivil Havacılığı gidip burasını denetlemeli. Yarın bir olay olduğunda çok geç olacak. Türkiyede SHGM bu işler için standart getirmiş. Tecrübe, çalışma yılı, eğitimler vs. Bu insanlar hangi eğitimleri nereden almışlar ? Birileri açıklayabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berbatsınız ~ 7 yıl önce
Ilk defa bilet aldım. Call center arama dakikası 3 tl. Bilerek 20 dakika beklettiler ve 60 tl fatura. Berbat bir kuruluşsun pgs. Ilk ve son oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman Efe ~ 7 yıl önce
İnandina inadina Pegasus havayolları mili uçağımız xizler ancak yapanci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne var bunda? ~ 7 yıl önce
1-2 TL verdiniz diye uçağımı satın aldığınızı düşünüyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet yıldız ~ 7 yıl önce
Hava yolu şirketini kimse satın almaya çalışmıyor siz inşallah benim yaşadığım mağduriyeti yaşarsınız diyorum o zaman neler yapacağınızı merak ediyorum ben yazdım bir zahmet okuyuverde öyle yorum yap
YOLO ~ 7 yıl önce
S. Gokcen'e 2. pist lazım, 3. havalimanın adı Vecihi Hurkus olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
low cost hikayesi ~ 7 yıl önce
o low costcu arkadaşları KKTC'ye davet edelim bir de. Buyrun KKTC'yi Türkiye'ye bağlayan herhangi bir bilet almayı deneyin. Tek yön tek bilet 500-600. siz neyin low costundasınız. Tamamen tekel olmanın keyfini sürüyorlar. KKTC'de yaşan insanları sömürüyorlar. Ayrıca son yıllarda bindiğim onlarca KKTC uçağının biri bile bile rötarsız kalkmamış bir havayolundan bahsediyoruz. O yüzden low costcu arkadaşlar bilip bilmeden sallamasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk dan al biletini o zaman. ~ 7 yıl önce
O belki kendine özel düşük görüşü olmayan pist yaptırıp oraya iniverir. Hem o low CIST (!) 300 tl dir. su sandviç hd ultra lüks.
Hainsiniz ~ 7 yıl önce
Şimdi bu hakkımızı arıycaz diyeni çok merak ediyorum kesin kıbrıs Türkü dür ama elinde uk pasaportu vardır. Sen hakkını Türkiyede arama git ingilterede ara aslanım burası Türkiye. Sisten 1 mt önünüzü göremezsin bu pgs bu thy hep böyle der bağırır durur. İsteseler sandwic ve meyve suyu da verilmezdi hava koşulu kaynaklı ama anlamazsınız çok iyi Türkçe bilirler ama durum anlatıldımı engilish please diye yırtınırlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niye ? ~ 7 yıl önce
o yada bu milletten ne farkeder ki. en milliyetçimiz bile yabancılara HAYIR derken hastalanıp ameliyat olsa yabancı cihazlar sayesinde şifa bulmayı reddediyormu ? bu yüzden milli söylemlerin yeri ayrıdır burada bir ihlal varsa kimliğine bakılmaksızın herkese yapılmıştır. saygılar.
Hain ~ 7 yıl önce
Senin gibi şövenist bir yaratık için suç duyurusunda bulunmak lazım. Nefret kusuyorsun. Türk milliyetçisi olman da insan olman da olası değil. Sen bir yaratıksın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000