25 Temmuz 2021, Pazar 14:11:21

Pegasus ve Polatlı kazasının raporu tamamlandı

Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ işletmesindeki Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi esnasında pistten çıkması ile sonuçlanan kazanın raporu hazırlandı.
  • Pegasus kazasının esas sebebi, uçuş işletmedeki asker köeknli mafyanın üst yönetime yaranmak için pilotlar üzerinde baskı yapması, Trabzon kazasında gördüğümüz gibi kendi devrelerini kayırması , liyakat sistemini bitirmesi ve başarısız yöneticilerin 3 kırımı olmasına rağmen hala koltuklarda kalması hatta terfi almasıdır. Ama gerçeklerin ortayaçıkmak gibi bir huyu vardır.
  • Gercekleri bilmek hakkimiz degilmi? En azindan baskalari ders cikartir,Bayrak tasiyici sirket bile (THY) Ataturkun denize dokdugu adamlari besliyorsa,zaten ne beklenirki,bu ulkede olan fakir ailelerin genc cocuklarinina oluyor sozde (hain vatan) sagolsun,El fatiha.
  • pes dedirtecek bir durum. Havacılık şeffaf olmalı. ilgisini kanıtlayan herkese verilecek demek ne demek?? ben uçak bakım teknisyeniyim bu olayda teknik ile alakalı bir durum var ise bizlere yol gösterici olabilecek ve bundan sonra olabilecek kazaları azaltabilecek bilgileri kolaylıkla görebilmem gerekir.
  • Ahlaki açıdan Pegasus mutlaka bu raporu kendisi açıklamalı. Yoksa açıklamayanların suç ortağı konumuna düşer.
  • Bir söz vardır havacılıkta kurallar kan ile yazılmıştır diye. Ama bu yönetim sağ olsun kol kirilsin yen içinde kalsın mantığıyla bunuda gizledi. Yarın yaşanacak herhangi bir benzer olayın önlenmesinide engelliyorlar.
  • bu kadar seffafliktan uzaklik kimseye yaramiyor, ozellikle biz ucus ekiplerine. ders almamiz lazim, yoksayarak bunu nasil basaracaz. ornekse Norvec'ten Kanada'dan degil, EK521 kaza raporuna isteyen herkes 2 dakikada ulasabiliyor.
  • Sonuç neymiş
  • Sirketim kazansin gerisi onemli degil zihniyeti dir, su an Tk dada bu duygu buyumustur, Allah bizleri korusun
  • Pegasus kazasının sebebi belli zaten % 100 pilotaj…..
  • Halka acik niye olmuyor bu rapor? Koyun surusu mu vardi bu ucaklarin icinde?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığınca hazırlanan "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu Duyurusu" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Ocak 2020'de Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ işletmesindeki TC-CCK tescil işaretli, Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi esnasında pistten çıkması ile sonuçlanan hasarlı hava aracı meydana gelmişti.

Söz konusu olayla ilgili olarak, "Hava Aracı Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Raporu" ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere hazırlandı.

Konuyla ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar nihai raporu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığa başvurabilecek.

Polatlı'daki kazanın raporu da tamamlandı
Merkezin bir başka duyurusuna göre, 17 Kasım 2020 tarihinde, sahibi Sage Havacılık ve Teknoloji Anonim Şirketi ve işleticisi Maviyol Havacılık Turizm Sanayi ve Tic. AŞ olan, TC-USR tescil işaretli hava aracının, Ankara'nın Polatlı ilçesi, Orhan Ünsal Hava Parkı, RWY 12 pistine sert iniş yapması ile sonuçlanan hasarlı hava aracı kazası meydana gelmişti.

Kazaya ilişkin "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu", ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tamamlandı.

Pegasus ve Polatlı kazasının raporu tamamlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Bilirkişi ~ 3 yıl önce
Pegasus kazasının esas sebebi, uçuş işletmedeki asker köeknli mafyanın üst yönetime yaranmak için pilotlar üzerinde baskı yapması, Trabzon kazasında gördüğümüz gibi kendi devrelerini kayırması , liyakat sistemini bitirmesi ve başarısız yöneticilerin 3 kırımı olmasına rağmen hala koltuklarda kalması hatta terfi almasıdır. Ama gerçeklerin ortayaçıkmak gibi bir huyu vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 3 yıl önce
Gercekleri bilmek hakkimiz degilmi? En azindan baskalari ders cikartir,Bayrak tasiyici sirket bile (THY) Ataturkun denize dokdugu adamlari besliyorsa,zaten ne beklenirki,bu ulkede olan fakir ailelerin genc cocuklarinina oluyor sozde (hain vatan) sagolsun,El fatiha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 3 yıl önce
pes dedirtecek bir durum. Havacılık şeffaf olmalı. ilgisini kanıtlayan herkese verilecek demek ne demek?? ben uçak bakım teknisyeniyim bu olayda teknik ile alakalı bir durum var ise bizlere yol gösterici olabilecek ve bundan sonra olabilecek kazaları azaltabilecek bilgileri kolaylıkla görebilmem gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsize ~ 3 yıl önce
ha ha ha ha sen kimsin ki
Pegasus ~ 3 yıl önce
Ahlaki açıdan Pegasus mutlaka bu raporu kendisi açıklamalı. Yoksa açıklamayanların suç ortağı konumuna düşer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hani ~ 3 yıl önce
Bir söz vardır havacılıkta kurallar kan ile yazılmıştır diye. Ama bu yönetim sağ olsun kol kirilsin yen içinde kalsın mantığıyla bunuda gizledi. Yarın yaşanacak herhangi bir benzer olayın önlenmesinide engelliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seffaflik ~ 3 yıl önce
bu kadar seffafliktan uzaklik kimseye yaramiyor, ozellikle biz ucus ekiplerine. ders almamiz lazim, yoksayarak bunu nasil basaracaz. ornekse Norvec'ten Kanada'dan degil, EK521 kaza raporuna isteyen herkes 2 dakikada ulasabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ee sonuç ~ 3 yıl önce
Sonuç neymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X’e3 vernce ~ 3 yıl önce
Sonuç 6 çıkmış. Raporlarda sonuç olmaz. Emniyet tavsiyeleri olur.
Nedeni ~ 3 yıl önce
Sirketim kazansin gerisi onemli degil zihniyeti dir, su an Tk dada bu duygu buyumustur, Allah bizleri korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Netice ve karar ~ 3 yıl önce
Pegasus kazasının sebebi belli zaten % 100 pilotaj…..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hah ~ 3 yıl önce
Sitenin en cahil, en bilmeden atıp tutan yorumcusu nerede diyordum ki gelmiş. Pilotaj hatalarını da kök nedenleriyle sırasıyla yazarsan okumadığın rapora göre, biz de biraz eğlenmiş oluruz
Bunu söyleyebildiğine göre ~ 3 yıl önce
Bilgisiz ve bilinçsizsin(Sadece çeneden ibaret versiyon)
Peki Halk? ~ 3 yıl önce
Halka acik niye olmuyor bu rapor? Koyun surusu mu vardi bu ucaklarin icinde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000