25 Eylül 2020, Cuma 13:29:11

Pegasus pilotu Arslan'ın ev hapsi kaldırıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 3 kişinin ölümü, 180 kişinin de yaralandığı uçak kazasına ilişkin yürüttüğü soruşturmanın dosyasını bilirkişi heyetine yolladı.
  • Allah yardımcısı olsun.
  • bu foto nedir, hiç mi akliniz vicdaniniz yok sizin
  • Mantıklı bir karar olmuş. Umarım Türkiye’de bundan sonra pist yüzeyi daha sık temizlenme kararı alınır ve pist sonuna uçurum olan yerlere ağ ile koruma yapılır
  • O kazada pilotlar kadar hakim lodos firtinasi olan bir gunde zorla pisti 24'ten 06'ya çeviren ATC de sorumludur. AIP'ye gore Sabiha Gokçen havalimaninda arka ruzgar pist kuru iken maximum 10 islak iken de 5kts olabailir ve hangi pistin kullanilacagina ATC karar verir yazar. Uçak pistten çiktigi için algi direk pilotlari suçlamaya yoneliyor. Fakat pilotlarin limitler dahilinde inmis ve pist yuzeyi ve uçak pistte yavaslarken bastiran arka ruzgar saganaklarinin etkisi dusunulmuyor bile.
  • Allah yardımcısı olsun
  • İki görme engelli personele mobbing yapmaktan hakkında dava açılan planlAbaci yi ne zaman yazacaksiniz?????
  • E bir de madalya taksaydınız. İşini yapamayıp, 180 kişinin yaralanmasına, 3 kişinin ölümüne sebebiyet ol sonra kahraman gibi anıl. Yok öyle yağma arkadaş!
  • Bilirkisi heyetinde yuksek ucak muhendisi Akverdi unutulmus.
  • sapıklar tecavüzcüler tutuksuz yargılasın, af çıksın erkenden salınsın ama pilota gelince daha suçu bile kanıtlanmadan pat diye hapse at, hostese saldır, teknisyeni yıldır, doktoru döv. bu ülkenin yetişmiş insanlarına olan bu düşmanlığı nedendir?
  • Bazen insan faktörü dışındaki etmenler bu tür kazalara sebep olabilir. Allah bir daha kimseye göstermesin. Pegasus iş vaadiyle kandırdığı insanlara hakkını iade etsin.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 3 kişinin ölümü, 180 kişinin de yaralandığı uçak kazasına ilişkin yürüttüğü soruşturmanın dosyasını bilirkişi heyetine yolladı. Avukatının itirazı üzerine şüpheli kaptan pilot Mahmut Arslan'ın ev hapsi kaldırıldı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 klasörden bir adet CD'den oluşan dosyalar ve eklerini 6 kişilik bilirkişi heyetine gönderdi.

2 yüksek inşaat mühendisi, uçak mühendisi, meteoroloji mühendisi, bir pilot ve bir avukattan oluşan bilirkişi heyetinden; pilotların birbirleri ve kule ile yaptıkları konuşmaları, iniş pistinin zemin incelemesini, uçağın teknik donanımını, o günkü meteorolojik ölçümleri değerlendirerek rapor halinde başsavcılığa sunulması talep edildi.

BİLİRKİŞİLERDEN PİLOTLARIN İNİŞ İRADELERİ KONUSUNDA DA DEĞERLENDİRME YAPMALARI İSTENDİ

Kazanın oluşumunda kusurlu olanlara ilişkin bilgi verilmesi, pilotların iniş iradeleri konusunda da değerlendirme yapılması talep edildi.

Bilirkişilere raporlarını sunmaları için üç aylık süre tanındı.

KAPTAN PİLOTUN EV HAPSİ KALDIRILDI

Öte yandan soruşturma kapsamında 24 Şubat 2020 tarihinde ifadesi alındıktan sonra tutuklanan ve 23 Mart tarihinde de ev hapsine alınarak tahliye edilen kaptan pilot Mahmut Arslan hakkındaki ev hapsinin mahkeme tarafından kaldırıldığı öğrenildi.

Kaptan pilot Mahmut Arslan ve Ferdinant Pondaag hakkındaki yurt dışı yasağı ise devam ediyor.

Pegasus pilotu Arslan'ın ev hapsi kaldırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

mesşektaş ~ 4 yıl önce
Allah yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya ~ 4 yıl önce
bu foto nedir, hiç mi akliniz vicdaniniz yok sizin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonunda ~ 4 yıl önce
Mantıklı bir karar olmuş. Umarım Türkiye’de bundan sonra pist yüzeyi daha sık temizlenme kararı alınır ve pist sonuna uçurum olan yerlere ağ ile koruma yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AnadoluJet ~ 4 yıl önce
O kazada pilotlar kadar hakim lodos firtinasi olan bir gunde zorla pisti 24'ten 06'ya çeviren ATC de sorumludur. AIP'ye gore Sabiha Gokçen havalimaninda arka ruzgar pist kuru iken maximum 10 islak iken de 5kts olabailir ve hangi pistin kullanilacagina ATC karar verir yazar. Uçak pistten çiktigi için algi direk pilotlari suçlamaya yoneliyor. Fakat pilotlarin limitler dahilinde inmis ve pist yuzeyi ve uçak pistte yavaslarken bastiran arka ruzgar saganaklarinin etkisi dusunulmuyor bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın her şeyi bilen ~ 4 yıl önce
Atc hiç bir zaman pisti zorla değiştirmez rüzgar yönü değişirse pist değiştirilir 24 ten 06 ya dönme nedeni de budur.kazanın olduğu sırada ise rüzgar hem 24 hem 06 için tere esmekte olduğundan ve sabihada tek bir pist olduğundan değiştirilecek bir pist yoktur.bu tip durumlarda pilotlara Bilgi verilir inişi denemek isteyen pilotlar deneyebilirler tıpkı bu kazada olduğu gibi.bütün kuralları anlaşma mektuplarını herşey biliyormuş gibi insanları ne kadar kolay suçluyorsunuz üstelik yorumunuz kendi içinde çelişmekte pilot limitlerde indiyse Atc nasıl limit dışı inmeye zorlamış olabilir biraz mantık çok değil birazcık
İşinize geldiği gibi ~ 4 yıl önce
Ne güzel anlamazlıktan geliyorsunuz pilot kendi ifadesinde bile atc bize rüzgar nedeniyle inme diyemez bilgi verir biz inip inmeme kararını kendimiz alırız dedi.pilot limit içi indiyse atc nasıl inişe zorlamış olabilir sırf atc düşmanlığınızdan ne yapacağınızı Ne diyeceğinizi şaşırdınız yazık gerçekten
cpt ~ 4 yıl önce
Allah yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip planlama ~ 4 yıl önce
İki görme engelli personele mobbing yapmaktan hakkında dava açılan planlAbaci yi ne zaman yazacaksiniz?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madalya Takın ~ 4 yıl önce
E bir de madalya taksaydınız. İşini yapamayıp, 180 kişinin yaralanmasına, 3 kişinin ölümüne sebebiyet ol sonra kahraman gibi anıl. Yok öyle yağma arkadaş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilirkisi belirleyici ~ 4 yıl önce
Bilirkisi heyetinde yuksek ucak muhendisi Akverdi unutulmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
sapıklar tecavüzcüler tutuksuz yargılasın, af çıksın erkenden salınsın ama pilota gelince daha suçu bile kanıtlanmadan pat diye hapse at, hostese saldır, teknisyeni yıldır, doktoru döv. bu ülkenin yetişmiş insanlarına olan bu düşmanlığı nedendir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 4 yıl önce
Bazen insan faktörü dışındaki etmenler bu tür kazalara sebep olabilir. Allah bir daha kimseye göstermesin. Pegasus iş vaadiyle kandırdığı insanlara hakkını iade etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000