25 Kasım 2021, Perşembe 17:37:58

Pegasus CEO'su Nane: "Tavan fiyat uygulaması sürdürülemez!"

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, bilette tavan fiyat uygulamasının kur ve emtia artışından dolayı sürdürülemez olduğunu söyledi.
  • İç hat uçma gel antalyaya charterlar havayolu görsün olay basit
  • THY ,Pegasus , X havayolu fark etmiyor ... Altına hep aynı yorum "pilotlar kaçınca ne yapacaksınız ". Sonra da bu pilotlar neden sevilmiyor diye sormayın .
  • Keşke 1000 tl olsa bi bilet. Satamadığın zaman napacan sen sürdürülebilir olacan mı?
  • Pegasus, son zamanlarda yurtiçi fiyatlarına %40 oranında zam yaptı.
  • Derdin davan daha çok para. Zaten check in,yer ayırma,su vs hepsi paralı ve fahiş fiyatlı,vergiler de cabası,gelirleri iyice düşen insanlar uçmasın onu istiyorsunuz anlaşılan. Ayrıca millet havayolu şirketlerinin kar'larına ortak mı ki zarar veya masraflarına da ortak olsun?
  • Oyle bi ulkedeyizki herkes birbirini nasil operim derdinde. Estonyali falan olsam izlemesi guzel aslinda:)
  • Ama fiyatlar dediği şekilde artarsa kimse uçamaz!!!
  • Siz asıl alımlar başlayıp pilotlar kaçınca ne yapacaksınız onu düşünün. Filolar arası adaletsizlik bunları bitirin. Para kazanmaya başlayan şirket bunu nasıl paylaşmaz onları anlatın. Madem %130 fark olduğunu biliyorsunuz alım ve maliyetlerde, personel için neden doğru düzgün zam yapılmıyor onu anlatın. Tavan kalksında siz kendi ekiplerinize ne kadar düzeltme yaptınız da dışardan ne bekliyorsunuz onu söyleyin. 2018 den daha ucuza ekip istihdam ettiğinizden de bahsetmemişsiniz.
  • gençler bilemez.90 lara geri geldik.Ucak pahalı ve luks,Tatile otobusle marmarise,bodruma giderdik.zor ama daha guzeldi.
  • Madem ulaşıma tavan fiyat var, o zaman ulaşımın ana gider kalemi yakıt a da tavan fiyat konsun. Buğdaya yüzde 300 zam, una yüzde 200 zam elektrik desen o biçim fırıncı ekmeği aynı fiyata satsın demek gibi birşey bu. Bir ürünün satışına btavam fiyat koyuyorsan, o ürünün ana gider kalemlerine de aynı tavanı koyacaksınız. Gerçi bunların ekonomi kitabı bu şekilde. Yapacak birşey yok.

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane kur ve emtia fiyatlarındaki artışa rağmen biletleri eski fiyatlara göre sattıklarını ve bu durumun sürdürülemez olduğunu söyledi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Nane, “Geçen sene Mayıs ayının sonunda yakıt fiyatları varil olarak 35,3 dolardı. Bugün bu sayı 80 dolarların biraz üstü, yüzde 131 oranında bir değişim var. Dolar 6,81 iken bugün 11,99’larda, buradaki değişimler de yüzde 70’lerin üzerinde.

"Bu sürdürülebilir bir durum değil"

Toplam Dövize bağlı değerlerde hem döviz hem emtianın etkisi yüzde 300’leri buluyor. Fiyatlarımızı giderlerimizle karşılaştırdığımızda yüzde 300 oranında artması lazım. Artış var mı? Yok. Biz hala eski fiyattan maksimum tavan fiyatı olan 499’dan satıyoruz. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Kur ve emtiada denge bulunur ve fiyatlarda yukarı yönlü düzeltme yapılırsa, önümüzdeki dönemlerde dengeyi sağlamış oluruz” dedi.

Pegasus CEO'su Nane: "Tavan fiyat uygulaması sürdürülemez!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Nanecim ~ 2 yıl önce
İç hat uçma gel antalyaya charterlar havayolu görsün olay basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
spider ~ 2 yıl önce
THY ,Pegasus , X havayolu fark etmiyor ... Altına hep aynı yorum "pilotlar kaçınca ne yapacaksınız ". Sonra da bu pilotlar neden sevilmiyor diye sormayın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotlar sevilmiyor mu?? ~ 2 yıl önce
Beni herkes seviyor, belki siz sevilmiyorsunuzdur.
Mike ~ 2 yıl önce
Keşke 1000 tl olsa bi bilet. Satamadığın zaman napacan sen sürdürülebilir olacan mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
Sen bunlari reise soyle. Nede olsa ekonominin kitabini yazdi.
Kpt’a FO’dan Cevap ~ 2 yıl önce
Kpt kardeş sonra ki seçim de seloyu hapisten çıkarıp terör ve maliye bakanı yaparsınız o düzeltir ekonomiyi nasılsa ittifak ortağınız.
Pegasus ~ 2 yıl önce
Pegasus, son zamanlarda yurtiçi fiyatlarına %40 oranında zam yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy naneee ~ 2 yıl önce
Derdin davan daha çok para. Zaten check in,yer ayırma,su vs hepsi paralı ve fahiş fiyatlı,vergiler de cabası,gelirleri iyice düşen insanlar uçmasın onu istiyorsunuz anlaşılan. Ayrıca millet havayolu şirketlerinin kar'larına ortak mı ki zarar veya masraflarına da ortak olsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengo ~ 2 yıl önce
Adamin isi bu zaten, sirkete para kazandirmak, sen biraz sacmalamissin...
Kokpit üyesi ~ 2 yıl önce
Biraz saçmalamışsın sanki. Pegasus düşük maliyetli bir havayolu. Zaten yiyecek içecek paralı olmasa ucuza uçamazdın. Ayrıca adamın mantıksız konuştuğu bir şey yok. Durum belli. Sen hala su paralı diyorsun
Haha ~ 2 yıl önce
Oyle bi ulkedeyizki herkes birbirini nasil operim derdinde. Estonyali falan olsam izlemesi guzel aslinda:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama ~ 2 yıl önce
Hayaller; Estonya, kütük: yozgat sorgun????
Doğru diyor… ~ 2 yıl önce
Ama fiyatlar dediği şekilde artarsa kimse uçamaz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürdürebilirlik ~ 2 yıl önce
Siz asıl alımlar başlayıp pilotlar kaçınca ne yapacaksınız onu düşünün. Filolar arası adaletsizlik bunları bitirin. Para kazanmaya başlayan şirket bunu nasıl paylaşmaz onları anlatın. Madem %130 fark olduğunu biliyorsunuz alım ve maliyetlerde, personel için neden doğru düzgün zam yapılmıyor onu anlatın. Tavan kalksında siz kendi ekiplerinize ne kadar düzeltme yaptınız da dışardan ne bekliyorsunuz onu söyleyin. 2018 den daha ucuza ekip istihdam ettiğinizden de bahsetmemişsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koral ~ 2 yıl önce
Eskidendi o işler bir pilot yetiştirmek 1 yıl sürüyor, dışarda o kadar işsiz mühendis var çalışmaya başlayınca ödersin sistemi ile 1 yıl sonra onlarca pilot yetişir hiç merak etme.
90 lılar ~ 2 yıl önce
gençler bilemez.90 lara geri geldik.Ucak pahalı ve luks,Tatile otobusle marmarise,bodruma giderdik.zor ama daha guzeldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 2 yıl önce
Otobüs fiyatları ucuzmu ki?
Adam haklı beyler ~ 2 yıl önce
Madem ulaşıma tavan fiyat var, o zaman ulaşımın ana gider kalemi yakıt a da tavan fiyat konsun. Buğdaya yüzde 300 zam, una yüzde 200 zam elektrik desen o biçim fırıncı ekmeği aynı fiyata satsın demek gibi birşey bu. Bir ürünün satışına btavam fiyat koyuyorsan, o ürünün ana gider kalemlerine de aynı tavanı koyacaksınız. Gerçi bunların ekonomi kitabı bu şekilde. Yapacak birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000