24 Şubat 2022, Perşembe 17:10:44

Pegasus CEO'su Nane: "Ciddi ekonomik kayıplar yaşanabilir"

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin uzaması durumunda ciddi ekonomik kayıplara sebep olacağını söyledi.
  • Kar yaptikalariniza sayarsiniz.... cok uzulduk haha
  • Adam kendi sektoru ile ilgili,hatta genel bi ongorude bulunmus,buradi havacilik sitesi,bunu unutmasak...Hepimiz buraya havacilikla ilgili gelismeleri okumak icin giriyoruz,icten distan ekonomik kriz,savas o bu hepsi sektoru etkileyecek seyler degilmi,bu site benim pusulam,havacilikta ne olup bittigini burdan ogreniyorum...
  • Koyun can derdinde kasap et!!! İnsanlar ölüyor be ayıp senin derdeine bak. Beter olun!!!
  • Adam siyasi parti başkasını mı ? Kalkıp yok insanlar ölüyor bilmem ne oluyor desin adam sektörel cevap veriyor bunlar kalkmış neden bahsediyor. A haber izleyin A haber.
  • Nisan da verlecek primler iptal.Onun altyapısını yapıyor nane. Personele duyurulur
  • Nane senin degisme zamanin geldi, yeni vizyon getiremiyorsun, yeni planlar uretemiyorsun
  • FARKINDAMISINIZ?
  • Para kaybetmek daha kotudur mu? Ne bu simdi? Insanlar ölüyor orada Mehmet bey..
  • nane bey savaştan çıkan ülke vatandaşları hadi tatile gidelim de demeyecek dimi? onu da hesaba katmışsınızdır. tabi memleketinden kaçanlar hariç.
  • bi doymadımız baeee, sakin.

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin uzaması durumunda ciddi ekonomik kayıplara sebep olacağını söyledi. Nane, Ukrayna hava sahasını transit geçiş olarak kullandıkları için hava sahasının kapatılmasının ek yakıt masrafı yaratacağına da dikkat çekti.

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşının havacılık sektörüne olan etkilerini değerlendirdi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Nane, bu durumun en kısa zamanda sonlanması gerektiğini, uzaması durumunda ekonomik açıdan da ciddi kayıpların meydana geleceğini söyledi.

Nane, “Havacılık sektörü için negatif etki edecektir. Sektörel dernek başkanı olarak konuşmam gerekirse haftalık olarak Türkiye’den sadece Ukrayna’ya 110 uçuş yapıyoruz. Pegasus özelinde 28 uçuş yapıyoruz. Bu 5 ayrı yere uçuş demek. Sigorta şirketleri bu şehirlere yapılan uçuşlara ek sigorta primi istemesiyle biz durumu önceden anladık. Toplam 110 uçuşun etkilenmesi çok kritik. Turizm açısından baktığımızda, bu sene 45 milyon turist bekleniyor. Kabaca 7 milyon Rusya’dan 3 milyon da Ukrayna’dan bekliyorduk” dedi.

Ekonomik kayıplar konusunda Nane şunları söyledi:

"Şubat ayı özelinde 5 günümüz kaldı. Türkiye genelinde ortalama kabaca günde 15 sefer yapıyoruz. Uçak başına 150 tane yolcumuz olsa, 2 bin 250 yolcu yapar. Ortalama gidiş dönüş bileti de 150 eurodan satıyor olsak. Bu bir günde kaybedeceğimiz sayı. Bu sadece uçak bileti ortalama bir turist 700-800 doları ülkemizde bırakıyor. Günde 2 bin 250 tane misafirin gelmemesi demek. Bunlar ciddi rakamlar.

Antalya bölgesine gelen turistlerin yüzde 41’i Rusya’dan yüzde 17’si de Ukrayna’dan gelmiş. Bu sürecin uzaması ekonomik açıdan kayıplara sebep olacaktır."

Nane, Ukrayna hava sahasını transit geçiş olarak kullandıkları için hava sahasının kapatılmasının ek yakıt masrafı yaratacağına da dikkat çekti.

Pegasus CEO'su Nane: "Ciddi ekonomik kayıplar yaşanabilir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

NANE BEY ~ 2 yıl önce
Kar yaptikalariniza sayarsiniz.... cok uzulduk haha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A 320 ~ 2 yıl önce
Adam kendi sektoru ile ilgili,hatta genel bi ongorude bulunmus,buradi havacilik sitesi,bunu unutmasak...Hepimiz buraya havacilikla ilgili gelismeleri okumak icin giriyoruz,icten distan ekonomik kriz,savas o bu hepsi sektoru etkileyecek seyler degilmi,bu site benim pusulam,havacilikta ne olup bittigini burdan ogreniyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek ~ 2 yıl önce
Kaynağın burası ise vay haline…
Utanmaz ~ 2 yıl önce
Koyun can derdinde kasap et!!! İnsanlar ölüyor be ayıp senin derdeine bak. Beter olun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Objektif fo ~ 2 yıl önce
Mr Nane nin çıkarı çokta umrum değil, sen haklısın dünya da neler yaşanıyor ama dostum burası havacılık sitesi, bu durumda havacılığı ve şirketleri nasıl etkileyeceğini öğrenmeye giriyoruz buraya, diğer siyasi ve dramatik şeyler için haber sitelerine bakabilirsin.
Harbi şakasınız ~ 2 yıl önce
Adam siyasi parti başkasını mı ? Kalkıp yok insanlar ölüyor bilmem ne oluyor desin adam sektörel cevap veriyor bunlar kalkmış neden bahsediyor. A haber izleyin A haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi canım ~ 2 yıl önce
Nisan da verlecek primler iptal.Onun altyapısını yapıyor nane. Personele duyurulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Degisim ~ 2 yıl önce
Nane senin degisme zamanin geldi, yeni vizyon getiremiyorsun, yeni planlar uretemiyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masum ınsanlar ölüyor ~ 2 yıl önce
FARKINDAMISINIZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savas kotudur ama ~ 2 yıl önce
Para kaybetmek daha kotudur mu? Ne bu simdi? Insanlar ölüyor orada Mehmet bey..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sesin filistin için ~ 2 yıl önce
çıktı mı ?? yıllardır filistinde de insanlar ölüyor
sesin filistin'e ~ 2 yıl önce
Doğru da onlar da topraklarını israillilere satmasalardı. Arafat öldüğünde milyonlarca dolar parası Fransa'da çıktı ailesi miras için birbirine girdi onu da unutmayalım.
Filistinliye ~ 2 yıl önce
Suriyeden kaçan genç erkeklerden de sen hic bahsetmiyorsun? Hepsi burada maşallah gidecekleri de yok. Sen de bunu soyle bi hele
mike ~ 2 yıl önce
nane bey savaştan çıkan ülke vatandaşları hadi tatile gidelim de demeyecek dimi? onu da hesaba katmışsınızdır. tabi memleketinden kaçanlar hariç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suntrk04 ~ 2 yıl önce
bi doymadımız baeee, sakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000