20 Ekim 2020, Salı 00:10:35

Pegasus CEO'su Nane: "12 yıl vadeli kredi sağlayacağız”

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, havacılık sektörünü ve Pegasus’un gelecek dönemdeki planlamalarını değerlendirdi.
  • Sayın Nane,yönettiğiniz şirket,bu büyük krizde öyle ya da böyle ayakta durup,personeline Pegasus çalışanıyım dedirten gururlu bir politika benimsedi,tebrik ederim.Diğer özel şirketlerin yöneticileri ise yer yarıldı içine girdi,ödeme falan zaten hakgetire,neyse zaten herşeyin bir zamanı var nasılsa..Sizden en büyük beklenti, şirket içinde belirli kilit noktalarda deli dumrul mantığıyla hareket edip,kendi pozisyonlarını kaybetmemek için,çalışanları baskı altında tutmaya devam eden ve ekip planlamayı da bu amaçlarına ortak eden ve sizin altınızda çalışan yönetici olduğunu sanan kısma çeki düzen verip,gerekiyorsa görevden alıp,sektörde herkesin çalışmak istediği Pegasus a yeni ve taze bir nefes vermenizdir.Saygılarımla
  • DÜN SÖYLEDİM GENE SÖYLÜYORUM TÜRK İŞSİZ PİLOTLARIN TEK UMUDU PEGASUS SAYIN NANE İSTİHDAM HABERLERİNİZİ BEKLİYORUZ ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN !!! ÇARE MEHMET NANE !!!
  • Hat bakım anlamında çalışılacak tek yer. Diğerleri gibi çakma doldurma değil has uçak yer mühendislerinin çalıştığı kurumsal şirket. Diğer şirketin teknik elemanlarının kullandığı araçlara bakın ne demek istediğim anlaşılır.
  • en az 7% faizle bulabilriler diye düşünüyorum çünkü CDS zaten 520!
  • Devlet ici kokmus kokuşmuş,hirsizlik yolsuzluk,usulsuzluk,adam kayirmaciligin vs pisluklerin dondudugu THY den firsat bulsada bunlara el atsa.Ama nerde kendilerine ayni...
  • Hem uçuşlarda azalma var denip hem de uçak getirmeye devam ediliyor. Bu çelişki değil mi? 2019 yılının 15 bin den fazla uçuş yapılan ayına göre bu yıl aynı ayda 10 bin civarında uçuş yapmışsınız Bir de yurt dışı uçuş ile aynı kazanç tadını vermediği halde hatta kısmen zarar bile ettiğiniz yurt içi rotalara yöneldiniz. Maksat uçuş sayısındaki büyük düşüşü maskelemek mi? Yatırımcıların gözünü boyamak mı?
  • Yabancı hem gizli ambargo koyuyor hem uçak satıyor hem seni borçlandırıp geleceğini ipotek altına alıyor. Çokomelli vallahi.

Bloomberg HT'de 60 Dakika Programı'na konuk olan Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, havacılık sektörünü ve Pegasus’un gelecek dönemdeki planlamalarını değerlendirdi

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, İngiltere Eximbank'tan 12 yıl vadeli kredi sağlayacaklarını söyledi.

Bloomberg HT'de 60 Dakika Programı'na konuk olan Nane, "Ülkemizde pandeminin başlangıcı 29 Şubat'ta oluştu ve 28 Mart'ta uçuşlar durduruldu ta ki 1 Haziran'a kadar. Geçen seneyi yüzde 50-60 uçuşla tamamlamış olacağız. Bu durum sadece bizde böyle değil. IATA yayımladığı raporda önceki yıla göre yüzde 50 civarında küçülme, yolcularda azalma ve cirolarda da 370 milyar dolarlık azalış öngörüyor. Türkiye'ye karantina uygulayan ülkelerin sayısı arttıkça maalesef yurtdışına olan uçuş sayısında azalma gerçekleşiyor. Bunlar da ciddia anlamda yolcu ve ciro kaybına neden oluyor" dedi.

Nane "Pandeminin başlangıcından bu yana havacılık sektörünün ve tüm sektörlerin temel sıkıntısı girdideki azalma, çıktıları ise girdilerle orantıladığımızda eş oranda düşememesi. Bizim girdilerimiz satışlarımız ve satışlarımızda azalma var ancak çıktılarımızda bu oranda azalma olmadığı için bu durumda zarar etmeye başlıyoruz. Bu zarar ise özkaynaklardan karşılanıyor. Özkaynakların yetersiz olduğu durumlarda dış kaynağa yönelmemiz gerekiyor. Bu da borç oluyor. Böyle bir ortamda Lufthansa ve KLM gibi dev firmalar da destek almak zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

Nane konuşmasına şöyle devam etti, "Bizim kaynak ihtiyacımız iki boyutta oluyor. Bir tanesi günlük operasyonlarımız için değeri ise yatırımlar için. Örneğin bu hafta içinde filomuza beş uçak daha katılacak ve biz bunun finansmanını yurtdışından karşılıyoruz. Bu da İngiliz Eximbank kaynaklı 300 milyon dolarlık ve 12 yıllık bir kredi ile gerçekleşecek."

Pegasus CEO'su Nane: "12 yıl vadeli kredi sağlayacağız”

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

ATA ~ 4 yıl önce
Sayın Nane,yönettiğiniz şirket,bu büyük krizde öyle ya da böyle ayakta durup,personeline Pegasus çalışanıyım dedirten gururlu bir politika benimsedi,tebrik ederim.Diğer özel şirketlerin yöneticileri ise yer yarıldı içine girdi,ödeme falan zaten hakgetire,neyse zaten herşeyin bir zamanı var nasılsa..Sizden en büyük beklenti, şirket içinde belirli kilit noktalarda deli dumrul mantığıyla hareket edip,kendi pozisyonlarını kaybetmemek için,çalışanları baskı altında tutmaya devam eden ve ekip planlamayı da bu amaçlarına ortak eden ve sizin altınızda çalışan yönetici olduğunu sanan kısma çeki düzen verip,gerekiyorsa görevden alıp,sektörde herkesin çalışmak istediği Pegasus a yeni ve taze bir nefes vermenizdir.Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇARE PEGASUS ~ 4 yıl önce
DÜN SÖYLEDİM GENE SÖYLÜYORUM TÜRK İŞSİZ PİLOTLARIN TEK UMUDU PEGASUS SAYIN NANE İSTİHDAM HABERLERİNİZİ BEKLİYORUZ ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN !!! ÇARE MEHMET NANE !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Technic ~ 4 yıl önce
Hat bakım anlamında çalışılacak tek yer. Diğerleri gibi çakma doldurma değil has uçak yer mühendislerinin çalıştığı kurumsal şirket. Diğer şirketin teknik elemanlarının kullandığı araçlara bakın ne demek istediğim anlaşılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7% ~ 4 yıl önce
en az 7% faizle bulabilriler diye düşünüyorum çünkü CDS zaten 520!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keske ~ 4 yıl önce
Devlet ici kokmus kokuşmuş,hirsizlik yolsuzluk,usulsuzluk,adam kayirmaciligin vs pisluklerin dondudugu THY den firsat bulsada bunlara el atsa.Ama nerde kendilerine ayni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorular ~ 4 yıl önce
Hem uçuşlarda azalma var denip hem de uçak getirmeye devam ediliyor. Bu çelişki değil mi? 2019 yılının 15 bin den fazla uçuş yapılan ayına göre bu yıl aynı ayda 10 bin civarında uçuş yapmışsınız Bir de yurt dışı uçuş ile aynı kazanç tadını vermediği halde hatta kısmen zarar bile ettiğiniz yurt içi rotalara yöneldiniz. Maksat uçuş sayısındaki büyük düşüşü maskelemek mi? Yatırımcıların gözünü boyamak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çokomelli iş ~ 4 yıl önce
Yabancı hem gizli ambargo koyuyor hem uçak satıyor hem seni borçlandırıp geleceğini ipotek altına alıyor. Çokomelli vallahi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000