21 Haziran 2022, Salı 09:59:52

Pegasus CEO'su Güliz Öztürk'e IATA'dan Ödül

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, IATA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri 2022 kapsamında “İlham Verici Rol Model Ödülü”ne layık görüldü.
  • Ancak bu kadın yöneticinin de diğerlerinden farksız olarak insanların ailesinin hakettiği parayı ücretsiz izinlerle ellerinden alması, bunu da kendine hak görmesi hiç hoş değil. Pegasus’ ta bu bir gelenek olmuş maalesef.
  • otobus firmasindan farkiniz yok.
  • Yav he he...
  • Qatar airways CEO su, akbar el baker
  • Kadın yöneticileri sonuna kadar destekliyoruz fakat daha CEO olalı üç ay olmadı bu neyin ödülü... Daha Marmara ya inmemişti. Low cost low salary, welcome to Pegasus.
  • Arabın ne işi var orada?
  • Mehmet Nane IATA şeysi oldu, Güliz Öztürk bir anda çeşitlendirip kapsayarak (artık ne demekse) ödüle layık oldu. Bu ödül olaylarının arka planı tam komedi. Al gülüm ver gülüm olur genelde.
  • Çalışanları yaka silkiyor, bu kadar günahı hanginiz nasıl alıyorsunuz , yoksa öbür dünyayı düşünmeyenlerden misiniz?
  • Sayın Güliz yolcu hizmetlerindeki haksız işten çıkartmalar devam ederse yüzlerce kişi genel müdürlüğe ziyarete geleceğiz!
  • El Bi cümle Yapılan iş yazının sonundaki tek satır. Gerisi bilinmiyor.

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, IATA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri 2022 kapsamında “İlham Verici Rol Model Ödülü”ne layık görüldü.

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından düzenlenen IATA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ödülleri 2022 kapsamında “İlham Verici Rol Model Ödülü”ne layık görüldü. Toplumsal cinsiyet dengesi konusunda kurumsal ve bireysel olarak birçok çalışma yürüten Güliz Öztürk; çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık konularında gerçekleştirilen başarılı çalışmaları takdir etmeyi amaçlayan bu özel ödülü, IATA’nın Doha’da gerçekleştirilen 78. Genel Kurulu’nun ardından düzenlenen Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi’nde IATA Genel Müdürü Willie Walsh ve Qatar Airways Grup CEO’su Akbar Al Baker’in elinden aldı.

İş teslimine güçlü katkısının yanı sıra çeşitlilik ve kapsayıcılık konularına sürekli desteğiyle havacılık gündeminde önemli etkisi olan, sektörde üst düzey konuma sahip kadın liderlere verilen “İlham Verici Rol Model Ödülü” hakkında konuşan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, “Böyle önemli ve özel bir ödüle layık görülmek, benim için çok büyük bir onur. Pegasus Hava Yolları olarak çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda hassasiyeti yüksek bir şirketiz. Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yıllardır mücadelenin tam ortasında yer alıyor, bu alanda birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Şirketimizde pilotluktan üst düzey yöneticiliğe kadar her alanda kadın çalışanlarımızın imzası bulunuyor ve bundan gurur duyuyoruz.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Cinsiyetten bağımsız olarak tüm bireylerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımına ve kadınların potansiyellerini ortaya çıkarabilmelerine katkı sağlamak için kurumsal ve bireysel olarak her türlü çabayı göstermeye, daha eşit yarınlara ulaşmak hedefiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Pegasus’un toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları

BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri platformuna katılan dünyadaki ilk hava yolu şirketi olan Pegasus Hava Yolları; SHGM Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Komisyonu’nun bir üyesi olarak çalışmalar yürütüyor ve Yanındayız Derneği, wtech Teknolojide Kadın Derneği, Women in Sales Network (WiSN) sosyal projesi gibi oluşumları destekliyor. 2019 yılında IATA’nın “2025’te25” girişimine imza atarak şirket içerisinde cinsiyet dengesini sağlama konusunda bir taahhütte bulunan ve bu kapsamda hedefini her çeyrekte gözden geçirmeye devam eden Pegasus, UN Global Compact’in Target Gender Equality programı kapsamında üst yönetimde kadın temsili ve liderliğini artırmak üzere hedeflerini belirliyor; performans analizi, çalıştaylar, üye şirketler arası öğrenme yoluyla hedeflerine ulaşma konusunda kararlı adımlarla ilerliyor. Pegasus Hava Yolları, toplumsal cinsiyet dengesi konusundaki hassasiyetinin bir göstergesi olarak, filoya yeni katılan uçaklara çalışanlarının kız çocuklarının isimlerini verme geleneğini de sürdürüyor.

Pegasus CEO'su Güliz Öztürk'e IATA'dan Ödül

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Kadın bir yönetici olması çok güzel. ~ 2 yıl önce
Ancak bu kadın yöneticinin de diğerlerinden farksız olarak insanların ailesinin hakettiği parayı ücretsiz izinlerle ellerinden alması, bunu da kendine hak görmesi hiç hoş değil. Pegasus’ ta bu bir gelenek olmuş maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pamukkale seyahat ~ 2 yıl önce
otobus firmasindan farkiniz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dün bir bugün ödül ~ 2 yıl önce
Yav he he...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ortadaki kisi ~ 2 yıl önce
Qatar airways CEO su, akbar el baker

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trajikomik ~ 2 yıl önce
Kadın yöneticileri sonuna kadar destekliyoruz fakat daha CEO olalı üç ay olmadı bu neyin ödülü... Daha Marmara ya inmemişti. Low cost low salary, welcome to Pegasus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 2 yıl önce
Arabın ne işi var orada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IATA ~ 2 yıl önce
Mehmet Nane IATA şeysi oldu, Güliz Öztürk bir anda çeşitlendirip kapsayarak (artık ne demekse) ödüle layık oldu. Bu ödül olaylarının arka planı tam komedi. Al gülüm ver gülüm olur genelde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 2 yıl önce
Çalışanları yaka silkiyor, bu kadar günahı hanginiz nasıl alıyorsunuz , yoksa öbür dünyayı düşünmeyenlerden misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus sendikalıları ~ 2 yıl önce
Sayın Güliz yolcu hizmetlerindeki haksız işten çıkartmalar devam ederse yüzlerce kişi genel müdürlüğe ziyarete geleceğiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ~ 2 yıl önce
Pegasus'ta Yolcu Hizmetleri yok, Misafir Hizmetleri var. Iskaladın sayın trol :)
Uzak ~ 2 yıl önce
El Bi cümle Yapılan iş yazının sonundaki tek satır. Gerisi bilinmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma sapan ~ 2 yıl önce
Saçma sapan, uyduruk kaydırık ödüller

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000