13 Ağustos 2020, Perşembe 16:42:34

Pegasus 120 milyon euro net zarar açıkladı!

Pegasus ikinci çeyrek bilançosunda 120 milyon euro net zarar açıkladı. Şirketin cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94 daraldı.
  • Eylül de 4000 kişi çıkartacak.
  • thy maaş ödemedi park ücreti ödemedi igaya hiçbişi ödemedi vs vs pegasus bunların hepsini ödeyerek geçirdi dönemi
  • Cetemsisiniz, reis kim?
  • pgs de 3 aylık zararı euro cinsinden thy de 6 aylık zararı tl cinsinden açıklıyorsunuz. thy 2. çeyrekte 2.234 milyar tl zarar açıkladı. pgs ise aynı dönemde 120 m euro = 1.044 milyar tl açıkladı.
  • THY Pegadustan 4,25 kat fazla uçağa sahipmiş. Üstelik Uçuş kısıtlamaları geldiğinde Pegasus tamamen uçuşları kesmişken THY bir süre daha yolcu taşıdı, ama Kargoda ise hiç durmadı. Bu arada THY ödediği maaşları da neredeyse 10 da 1 e hatta daha da fazlasına düşürdü, buna rağmen 4 Milyar zarar etti, Pegasus ise hem zam yaptı, hem prim ödedi hem de yarım maaş verdi ama hiç uçuş yapmayıp THY nin 1/4 ü kadar zarar etti öyle mi? Zararı azaltmak için kendi hisselerini düşünce alıp bir iki haber çıkardıktan sonra yükselince satmış olabilir mi? Öyle birşey varsa ve müfettişlerde tesbit ederse çok fena.
  • Bu ülkede ticaret yapmak yeterince zor değilmiş gibi birde pirinçten nem kapan havacılık sektöründen para kazanmak inanılmaz derecede zordurdur. Son 5 yılda 2016 darbe girişimi hop yolcu sayısı etkilendi, 2018 Trabzonda pistten çıkma, hop yolcu sayısı etkilendi, 2020 Ocak ayı bir pistten çıkma daha, hop yine yolcu sayısı etkilendi, Yetmedi 1 ay sonra 1 kaza daha yolcu sayısı iyice etkilendi. Yetmezmiş gibi bir de pandemi, ne uçuş kaldı, ne yolcu. Elde avuçtakini sildi süpürdü. Bir olay olunca bu sektörde kaşıkla topladığınızı kepçe ile dağıtırsınız. İlerleme mehteran takımının ilerlemesi gibi. İki ileri bir geri. Korkarız sonbaharda onu bile arayacağız. Ülkece o günü kurtarma derdine düştük.
  • Thy 4 milyar zarar ediyo pegasus 120 milyon euro.Birini tl olarak digerini euro olarak haberi paylasmanizin nedeni nedir acaba Pegasusun bilancosunda euro mu yaziyo ki sanki niye zahmet ettiniz 1.3 milyar lirayi euroya cevirmekle keske thy de de oldugu gibi bilanco neyse haberde paylassaydiniz yaziklar olsun.
  • Hiç önemli değil ticarettir bu bir gün zarar edersin bir gün kar ama emekçinin aidiet duygusunu öldürürsen geçmiş olsun ama pegasus bu zor zamanda a dan z ye personelinin yanında olarak çok büyüklük gösterdi ve bunu personel asla unutmuyacak her zaman her yerde söylerim şirketimizden Allah razı olsun kimsenin yapamadığını yaptı aldıkları dualar bile onlara yeterde artar şimdi herkes canla başla çalışacak ve inşallah şirketimizi daha iyi yerlere taşıyacaktır iyi dost kara günde belli olurmuş pegausu yönetimi bunu ispatladı...
  • Bu havacılık kadar işçinin hakkını yiyen başka bir sektör yok bunlar işçilerin ahı eninde sonunďa tutacaktı o ahh peki şuan uygulanan mobbing hakkında da haber yapsanız pegasusda
  • tk zararına 4 milyar tl yazmayı biliyorsunuz da pegasus için neden 120 milyon euro diyorsunuz? 1 milyar tl diyemediniz mi ? küçük mü görünsün istiyorsunuz?

Pandeminin etkilerini en çok hisseden sektörlerin başında gelen sivil havacılık oldu. Covid-19 nedeniyle oluşan zarar mali tablolara da yansıdı.

Pegasus ikinci çeyrek bilançosunda 120 milyon euro net zarar açıkladı. Şirketin cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94 daraldı.

Şirketin zararındaki artışta, petrol fiyatlarındaki oynaklığa karşı korunmak için yaptığı finansal işlemlerin maliyeti ve 57 milyon liralık vergi etkili oldu.

TEMMUZ AYINDA DÜZELME BAŞLADI

Pegasus’un Temmuz’daki yolcu sayısı ise karantina günlerine göre biraz düzeldi. Şirket Temmuz ayında yıllık yüzde 64’lük gerilemeyle 1.04 milyon yolcu taşıdı.

Kapasitenin yıllık yüzde 64 azaldığı ayda doluluk oranı yüzde 77.1 oldu. İç hat doluluk oranı yüzde 82.0, dış hat oranı ise yüzde 63.6 olarak açıklandı.

Şirketin ilk yedi aylık yolcu ve kapasite düşüşü yüzde 56 seviyesinde.

Pegasus 120 milyon euro net zarar açıkladı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Eylülde gelme ~ 4 yıl önce
Eylül de 4000 kişi çıkartacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmeyene ~ 4 yıl önce
thy maaş ödemedi park ücreti ödemedi igaya hiçbişi ödemedi vs vs pegasus bunların hepsini ödeyerek geçirdi dönemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resi kim ~ 4 yıl önce
Cetemsisiniz, reis kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 4 yıl önce
pgs de 3 aylık zararı euro cinsinden thy de 6 aylık zararı tl cinsinden açıklıyorsunuz. thy 2. çeyrekte 2.234 milyar tl zarar açıkladı. pgs ise aynı dönemde 120 m euro = 1.044 milyar tl açıkladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah Allah ~ 4 yıl önce
THY Pegadustan 4,25 kat fazla uçağa sahipmiş. Üstelik Uçuş kısıtlamaları geldiğinde Pegasus tamamen uçuşları kesmişken THY bir süre daha yolcu taşıdı, ama Kargoda ise hiç durmadı. Bu arada THY ödediği maaşları da neredeyse 10 da 1 e hatta daha da fazlasına düşürdü, buna rağmen 4 Milyar zarar etti, Pegasus ise hem zam yaptı, hem prim ödedi hem de yarım maaş verdi ama hiç uçuş yapmayıp THY nin 1/4 ü kadar zarar etti öyle mi? Zararı azaltmak için kendi hisselerini düşünce alıp bir iki haber çıkardıktan sonra yükselince satmış olabilir mi? Öyle birşey varsa ve müfettişlerde tesbit ederse çok fena.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehteran ~ 4 yıl önce
Bu ülkede ticaret yapmak yeterince zor değilmiş gibi birde pirinçten nem kapan havacılık sektöründen para kazanmak inanılmaz derecede zordurdur. Son 5 yılda 2016 darbe girişimi hop yolcu sayısı etkilendi, 2018 Trabzonda pistten çıkma, hop yolcu sayısı etkilendi, 2020 Ocak ayı bir pistten çıkma daha, hop yine yolcu sayısı etkilendi, Yetmedi 1 ay sonra 1 kaza daha yolcu sayısı iyice etkilendi. Yetmezmiş gibi bir de pandemi, ne uçuş kaldı, ne yolcu. Elde avuçtakini sildi süpürdü. Bir olay olunca bu sektörde kaşıkla topladığınızı kepçe ile dağıtırsınız. İlerleme mehteran takımının ilerlemesi gibi. İki ileri bir geri. Korkarız sonbaharda onu bile arayacağız. Ülkece o günü kurtarma derdine düştük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alginizi seveyim ~ 4 yıl önce
Thy 4 milyar zarar ediyo pegasus 120 milyon euro.Birini tl olarak digerini euro olarak haberi paylasmanizin nedeni nedir acaba Pegasusun bilancosunda euro mu yaziyo ki sanki niye zahmet ettiniz 1.3 milyar lirayi euroya cevirmekle keske thy de de oldugu gibi bilanco neyse haberde paylassaydiniz yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F.O ~ 4 yıl önce
Euro yazıyor. Açıp bakarsan görürsün.
ya bırak ~ 4 yıl önce
algıyı yapam thy yönetimi. nasıl pandemi sayıları, enflasyon, işsizlik vb rakamlar yalansa thy nin rakamları da yalan. akp başkanı ekonomi uçuyor diyor bu doğru mu değil mi onu söyle sen
Tk ~ 4 yıl önce
460 milyon euro
Gokbit ~ 4 yıl önce
THY TL pgs avro? :)))))
Çalışan ~ 4 yıl önce
Hiç önemli değil ticarettir bu bir gün zarar edersin bir gün kar ama emekçinin aidiet duygusunu öldürürsen geçmiş olsun ama pegasus bu zor zamanda a dan z ye personelinin yanında olarak çok büyüklük gösterdi ve bunu personel asla unutmuyacak her zaman her yerde söylerim şirketimizden Allah razı olsun kimsenin yapamadığını yaptı aldıkları dualar bile onlara yeterde artar şimdi herkes canla başla çalışacak ve inşallah şirketimizi daha iyi yerlere taşıyacaktır iyi dost kara günde belli olurmuş pegausu yönetimi bunu ispatladı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Işçi ~ 4 yıl önce
Bu havacılık kadar işçinin hakkını yiyen başka bir sektör yok bunlar işçilerin ahı eninde sonunďa tutacaktı o ahh peki şuan uygulanan mobbing hakkında da haber yapsanız pegasusda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mike ~ 4 yıl önce
tk zararına 4 milyar tl yazmayı biliyorsunuz da pegasus için neden 120 milyon euro diyorsunuz? 1 milyar tl diyemediniz mi ? küçük mü görünsün istiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000