11 Ocak 2013, Cuma 09:06:08

PAZAR GECESİ BİLETLERE BAKIP PAZARTESİ ALIYORUZ

Seyahatseverler, uçuş aramalarını pazar akşamları yapıp, rezervasyonlarını pazartesi öğle yemeği saatinde gerçekleştiriyor.

Uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner'ın son araştırmasına göre seyahatseverler, uçuş aramalarını yoğun olarak pazar akşamları yaparken, rezervasyonlarını pazartesi öğle yemeği saatinde gerçekleştiriyor. Araştırmanın dikkat çeken bir diğer sonucu da, seyahatseverler uçuş aramak için Skyscanner'ın ücretsiz mobil uygulamasını tercih ederken, rezervasyonlarını çoğunlukla bilgisayar üzerinden yapıyor. Tayvanlılar, Japonlar ve Güney Koreliler ise her iki işlemi de mobil cihazları üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ediyor.

Skyscanner'ın verilerine göre, uçak bileti aramalarında haftanın en yoğun zamanı pazar akşamı saat 21.00 olarak öne çıkıyor. Hafta sonu tatiline doyamayanlar, her şeyden uzaklaşmak için bir sonraki tatillerini pazar akşamı mobil cihazlarından planlamaya başlıyor. Skyscanner uygulamasının "her yer" seçeneğinin en çok bu zamanda kullanılması da seyahatseverlerin yeni tatil fikirleri aradığına işaret ediyor.

Ancak gidilecek yere karar verip, iş rezervasyon yapmaya geldiğinde pazartesi öğle yemeği saatleri, 12.00 – 14.00 arası tercih ediliyor ve uçak biletleri bilgisayarlardan ayırtılıyor. Seyahat planlamada dünyada en yüksek mobil uygulama kullanım oranı %50 ve üzeriyle Avustralya ve Singapur'da görülürken, bu oran Türkiye ve Fransa'da %32.

Uçuş Aramaları Mobil Cihazdan, Rezervasyonlar Bilgisayardan 

Seyahatseverler tatillerini planlarken ve uçuşları araştırırken mobil cihazları tercih ediyor. Fakat planlar kesinleştikten sonra uçak bileti ayırtmak için çoğunlukla bilgisayar kullanılıyor. 

PAZAR GECESİ BİLETLERE BAKIP PAZARTESİ ALIYORUZ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000