11 Kasım 2019, Pazartesi 09:40:50

Patronlara pasaport müjdesi

İhracat yapan firmanın bir yetkilisine yeşil pasaport verilmesi için öngörülen yıllık 1 milyon dolar ihracat alt kriteri 500,000 dolara (2.8 milyon TL) indirildi.
  • Yakında yeşil pasaportlarada vize uygulaması başlar.
  • Turkmenistan denilen bizim 30 sene gerimizdeki ulkeye vize bile alamiyorsun, ama gel gor Turkmenler ellerini kollarini sallayarak Turkiyeye gelip, turist vizesi ile heryerde calisiyorlar. Ciddi ulkelerde eger bir ulkenin vatandaslari turist vizesi ile gelip kacak calisiyorsa, zamaninda geri donmuyorsa pat diye vizeyi geri koyarlar. Turkiyede ise tam tersi. Heryer Ozbek, Afrikali, Iranli, Fasli vs ile doldu. Adamlar hem kacak calisiyor paralari ulkelerine yolluyor, hemde SSK milyarlarca lira zarar ediyor bunlar yuzune.
  • 10 yıllık pasaporta 945 tl (defter bedeli dahil) alarak, vatandaşını soyan tek ülke...TÜRKİYE
  • Neden THY çalışanına yeşil pasaport yok ki
  • ALLAHINDAN BULASIN HAMDI TOPÇU,SIRF KENDISINDE YOK DIYE,KISKANÇLIĞINDAN, ASAGILIK DUYGUSUNDAN BIZLERIM YESILPASAPORT HAKKIMIZI ELIMIZDEN ALMISTI,SORKET SANA DA KALMADI HAMDI.ALLAH BUYUKTUR GÜN GELIR HESABINI SORARLAR ELBET!...
  • Bir ülke ki vatandaşlarını pasaport işinde bile ayırıyor,kayırıyor o ülkeden ne hayır gelir ki. Umarım yeşil pasaporta da vize koyarlar.
  • hususi damgalı pasaport alma hakkının para ile satılması uygun değil. gerekçe mantıklı gibi görünse de vatandaşlarımızın arasında varsıllık ve yoksulluk ayrımı yapılıyor. bir de önüne gelene yeşil vermeye başlamanın sonu yeşile de vize uuygulamasıdır. bordo pasaportu itibarlı kılmak yerine yeşili çürütür bu işin sonu. itibarlı ülkelerin vatandaşları umumi pasaportları ile dünyayı geziyor.
  • kesınlılke görev süresınce uçak personelı kokpıt kabın teknık yesıl pasaport verılmesı enzem olmuştur.gorevlerı geregı hep dısarıdalar
  • bile bile lades, önüne gelene o pasaportu dağıtırsan vizeye tabi tutarlar itibarın iyice yerlerde sürünür...
  • O paraya sahip patronların boyle bir vizeye ihtiyacı oldugunu sanmam zira cogu yurtdisinda vatandaslik veya oturuma sahip oluyor. On the other hand gec verilmis bir karar, bazi arkadaslar yakında yesili ciddiye almazlar yazmis ama asil sorun patronlara degil devlette belli bir yilini dolduran herkese yesil verilmesi. Ucucu ekiplerin yesil almasi imkansiz cunku gorevli statusune yesil verilemez ve yesil pasaport prosedurleri geregi yurt disinda 1 yil icinde en fazla 180 gun kalabiliyorlar. Sirketler bununla ugrasamaz. Sırf vizesiz gezecegim diye yesil pasaporta hakki oldugunu iddaa edenler,vize masraflarinizi kendi cebinizden oduyormus gibi sallamisiniz. Siz ozel sirketlerde ucuyorsunuz diye yesile hakkiniz olamaz, o zaman herkese versinler? Bu devletin memurlarina sagladigi bir imkandir.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ve ilgili Bakanlar Kurulu kararında değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararına göre, yeni düzenlemeyle, son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500,000 dolar ile 10 milyon dolar arasında olan firmaların bir yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebilecek.

BİR ÇOK ÜLKEYE VİZESİZ GİRİŞ

Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne deniyor. Hususi pasaportla birçok ülkeye belirli gün sayısı ile sınırlı olmak üzere vizesiz giriş yapılıyor.

YEŞİL PASAPORT KİMLERE VERİLİYOR?

Hususi (yeşil) pasaport, devlet kuruluşunda memur statüsüne sahip ve Emekli Sandığına kayıtlı kişilere veriliyor.

Ayrıca TBMM eski üyeleri ve eski bakanlara, birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan ya da emekli olmuş memur ve diğer kamu görevlilerine, Büyükşehir il ve ilçe başkanlarına (görev süreleri boyunca), birinci dereceden emekli olan eski belediye başkanlarına, devlet sporcularına, belirli şartlara tabi olmak üzere özelleştirilen Türk Telekom, T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarına, 2017'de çıkan “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar” isimli yasa gereğince belirli ihracat oranlarını geçmiş iş adamlarına, Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport veriliyor.

Patronlara pasaport müjdesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Pek yakında ~ 4 yıl önce
Yakında yeşil pasaportlarada vize uygulaması başlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkmenistan ~ 4 yıl önce
Turkmenistan denilen bizim 30 sene gerimizdeki ulkeye vize bile alamiyorsun, ama gel gor Turkmenler ellerini kollarini sallayarak Turkiyeye gelip, turist vizesi ile heryerde calisiyorlar. Ciddi ulkelerde eger bir ulkenin vatandaslari turist vizesi ile gelip kacak calisiyorsa, zamaninda geri donmuyorsa pat diye vizeyi geri koyarlar. Turkiyede ise tam tersi. Heryer Ozbek, Afrikali, Iranli, Fasli vs ile doldu. Adamlar hem kacak calisiyor paralari ulkelerine yolluyor, hemde SSK milyarlarca lira zarar ediyor bunlar yuzune.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vize ~ 4 yıl önce
Bize gelir aynen
turkmenistan'a ~ 4 yıl önce
Çok haklısın da bu millet de bu iktidara oy verip duruyor. Ayrıca sadece İstanbul'da 100 bin den fazla ermeni de yaşıyor kazandıklarını ülkelerine gönderiyor kimseden tık yok,gürcüler geçen sene Karadeniz de kaçak çalışıp ülkelerine 120 milyon dolar para götürmüş yine tık yok. Afganlar ve suriyeliler heryerde sorun çıkarıyor yine aynı. Ülkemiz aleyhine ne varsa yapan abd ve avrupa ülkeleri vatandaşlarını ya kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup 9 ay çıkmadan kalmalarına ve vergisiz ev,arsa almalarına izin verip,iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere veriyoruz. Ülkemizde devlet,devlet onuru,haysiyeti,şerefi diye bir şey kalmamış din,iman,onur herşey para olmuş ne acı ki.
harç bedeli ~ 4 yıl önce
10 yıllık pasaporta 945 tl (defter bedeli dahil) alarak, vatandaşını soyan tek ülke...TÜRKİYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 4 yıl önce
Neden THY çalışanına yeşil pasaport yok ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAVI PASAPORTLU FIRINCI HAMDI ~ 4 yıl önce
ALLAHINDAN BULASIN HAMDI TOPÇU,SIRF KENDISINDE YOK DIYE,KISKANÇLIĞINDAN, ASAGILIK DUYGUSUNDAN BIZLERIM YESILPASAPORT HAKKIMIZI ELIMIZDEN ALMISTI,SORKET SANA DA KALMADI HAMDI.ALLAH BUYUKTUR GÜN GELIR HESABINI SORARLAR ELBET!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeşil yeşil ~ 4 yıl önce
Bir ülke ki vatandaşlarını pasaport işinde bile ayırıyor,kayırıyor o ülkeden ne hayır gelir ki. Umarım yeşil pasaporta da vize koyarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeşile de vize ~ 4 yıl önce
hususi damgalı pasaport alma hakkının para ile satılması uygun değil. gerekçe mantıklı gibi görünse de vatandaşlarımızın arasında varsıllık ve yoksulluk ayrımı yapılıyor. bir de önüne gelene yeşil vermeye başlamanın sonu yeşile de vize uuygulamasıdır. bordo pasaportu itibarlı kılmak yerine yeşili çürütür bu işin sonu. itibarlı ülkelerin vatandaşları umumi pasaportları ile dünyayı geziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuçu ~ 4 yıl önce
kesınlılke görev süresınce uçak personelı kokpıt kabın teknık yesıl pasaport verılmesı enzem olmuştur.gorevlerı geregı hep dısarıdalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aquarius ~ 4 yıl önce
bile bile lades, önüne gelene o pasaportu dağıtırsan vizeye tabi tutarlar itibarın iyice yerlerde sürünür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOS ~ 4 yıl önce
O paraya sahip patronların boyle bir vizeye ihtiyacı oldugunu sanmam zira cogu yurtdisinda vatandaslik veya oturuma sahip oluyor. On the other hand gec verilmis bir karar, bazi arkadaslar yakında yesili ciddiye almazlar yazmis ama asil sorun patronlara degil devlette belli bir yilini dolduran herkese yesil verilmesi. Ucucu ekiplerin yesil almasi imkansiz cunku gorevli statusune yesil verilemez ve yesil pasaport prosedurleri geregi yurt disinda 1 yil icinde en fazla 180 gun kalabiliyorlar. Sirketler bununla ugrasamaz. Sırf vizesiz gezecegim diye yesil pasaporta hakki oldugunu iddaa edenler,vize masraflarinizi kendi cebinizden oduyormus gibi sallamisiniz. Siz ozel sirketlerde ucuyorsunuz diye yesile hakkiniz olamaz, o zaman herkese versinler? Bu devletin memurlarina sagladigi bir imkandir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000