10 Mart 2016, Perşembe 11:33:27

Pasaportlar yeniden değişiyor

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, yeni pasaportlar konusunda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Schengen uyumlu yeni pasaportlar konusunda AB ile bir proje hazırlamış olduğunu, bu projenin uygulamasının devam ettiğini, yakında da yeni pasaportlar için ihaleye çıkılacağını anlattı.
  • Vatana canim sağolsun. Değiştirin bakanim. Türk pasaport olsunda nasıl olursa olsun.
  • Pasaportlar eger degisiyorsa. Su anda mevcut olan. Not defterigibi olmasin. USA ninki. Gibi. Ingiltere fransa passaportlar gibi yapilsin hic olmassa Degisiyorsa bir seye benzesin , Malezyada filan yaptirmasinlar. Amerikada. Ve ya. Eger yapiyorlarsa. Ingilterede. Yaptirsinlar. Bir seye benzesin , cine yaptirsinlar hem maliyet ucuz. Hemde cok orijinal kagittan yaparlar. Ve. USA nikine. Benzesin, benim onerim bu.
  • Atıp tutmuş bu yurtdışına çıkanların büyük çoğunluğu sizin %50 ye tabi değil hadi geçersiz diyin eski pasaportlar için bakın davalar arka arkaya geliyor mu gelmiyor mu? Ya bir şeyide zamanında doğru ve tam yapında alkışlayalım.
  • 5 sene once guvenlik mevzuati farkliydi demeci koca bir yalan. Dogrusu, onceki ihalede birilerini biraz zengin ettik, simdi yeni ihale ile belki ayni belki farkli birileri biraz zengin edilecek. tevekkeli bir pasaport icin 580 lira para aliniyor. Hic bir ulkede yok boyle bir harac. Bize en yakin 2. pahali pasaport 270 lira.
  • bir işi de doğru yapsalar, daha yeni değişti pasaportlar yine değişiklik neden yarım yamalak yapılırsa bir iş olacağı bu.Bilen gelsin bu işler deneme yanılma ile yapılmaz...!!!
  • Yeni dağıtılacak olan kimliklerin, vize istemeyen ülkelere giriş için yeterli olacağı söyleniyordu, ozaman pasaport yerine en kaliteli kimlikten dağıtsınlar
  • 6 ay önce 10 yıllık pasaport çıkarmak için 600 TL para ödedim. Yine vatandaş ödeyecek diyor pişkin pişkin. Buna resmen devlet terörü denir. İstifa edin bırakın gidin lütfen.
  • Keriz milletiz vesselam...
  • Pilot asker kokenlimi
  • Madem kardeşim değişecekti niye durmadan bu güvenli şu güvenli diye milleti masrafa sokuyorsunuz. Yoksa albayrak - erdoğan yeni evlenecek oğlu için düğün parasımı topluyacaksınız..para mı lazım..milletin cebindeki iki kuruşa GöZ diktiniz. Nasıl milletin cebindeki parayı alıcaz diye yeni ye i fikirler mi çıkartıyorsunuz. Kuran eline alıp yalan dolan yemin eder..Nee hikmetse kuran-ı kerımde bu adama çarpmıyor... Sen nasıl bir varlıksın arkadaş

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, yeni pasaportu, “çipi kendi içinde olan, içinde parmak izi ve diğer bilgilerin yer aldığı pasaport” olarak tarif etti.

Koru, “Beş sene önce değişen pasaportlar AB’ye uyumlu denmişti. Şimdi neden yeniden pasaport değişiyor?” sorusuna ise, “O pasaportlar 5 sene önceki güvenlik sistemine göre hazırlanmıştı. Güvenlikle ilgili, sadece Avrupa’da değil, tüm dünyada çok daha üst standartlar geldi. Yeni pasaportlarımız ile bazı Avrupa Birliği üyelerinden ile daha yüksek güvenlik standartlı pasaportlara sahip olacağız” diye konuştu. Koru, pasaport cüzdan ücretlerinin de vatandaşlar tarafından ödeneceğini söyledi.

VATANDAŞLARIN SADECE YÜZDE 10'U PASAPORTLU

Diplomatik kaynaklar, Türkiye’de vatandaşların yaklaşık yüzde 10’unun pasaport sahibi olduğuna ve yurtdışına seyahat ettiklerine dikkat çekiyorlar.

Diplomatlara göre, AB ile zorlu süreçten sonra gerçekleştirilecek vize muafiyeti, bu yüzde 10’luk vatandaş diliminin AB’ye kolay kısa süreli seyahat yapabilmesine olanak sağlayacak. Bir Türk yetkili, “Vize muafiyeti psikolojik bariyerin aşılması anlamına geliyor” derken, bir AB diplomatı da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türk vatandaşlarına vize muafiyeti, en çok vize için hali hazırda başvuran, belge sunan, gerektiğinde kuyruk bekleyen pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarının işini kolaylaştıracak. Vatandaşlar, Avrupa ülkelerine kısa süreli turistik ya da iş bağlantısı yapma seyahatlerinde, vizesiz yolculuk yapabilecekler”.

Pasaportlar yeniden değişiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Mevlüt Pilot ~ 8 yıl önce
Vatana canim sağolsun. Değiştirin bakanim. Türk pasaport olsunda nasıl olursa olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rio. Dejeneiro ~ 8 yıl önce
Pasaportlar eger degisiyorsa. Su anda mevcut olan. Not defterigibi olmasin. USA ninki. Gibi. Ingiltere fransa passaportlar gibi yapilsin hic olmassa Degisiyorsa bir seye benzesin , Malezyada filan yaptirmasinlar. Amerikada. Ve ya. Eger yapiyorlarsa. Ingilterede. Yaptirsinlar. Bir seye benzesin , cine yaptirsinlar hem maliyet ucuz. Hemde cok orijinal kagittan yaparlar. Ve. USA nikine. Benzesin, benim onerim bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CRS ~ 8 yıl önce
Atıp tutmuş bu yurtdışına çıkanların büyük çoğunluğu sizin %50 ye tabi değil hadi geçersiz diyin eski pasaportlar için bakın davalar arka arkaya geliyor mu gelmiyor mu? Ya bir şeyide zamanında doğru ve tam yapında alkışlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 sene ? ~ 8 yıl önce
5 sene once guvenlik mevzuati farkliydi demeci koca bir yalan. Dogrusu, onceki ihalede birilerini biraz zengin ettik, simdi yeni ihale ile belki ayni belki farkli birileri biraz zengin edilecek. tevekkeli bir pasaport icin 580 lira para aliniyor. Hic bir ulkede yok boyle bir harac. Bize en yakin 2. pahali pasaport 270 lira.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc ~ 8 yıl önce
bir işi de doğru yapsalar, daha yeni değişti pasaportlar yine değişiklik neden yarım yamalak yapılırsa bir iş olacağı bu.Bilen gelsin bu işler deneme yanılma ile yapılmaz...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimlik - pasaport ~ 8 yıl önce
Yeni dağıtılacak olan kimliklerin, vize istemeyen ülkelere giriş için yeterli olacağı söyleniyordu, ozaman pasaport yerine en kaliteli kimlikten dağıtsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 8 yıl önce
6 ay önce 10 yıllık pasaport çıkarmak için 600 TL para ödedim. Yine vatandaş ödeyecek diyor pişkin pişkin. Buna resmen devlet terörü denir. İstifa edin bırakın gidin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş Rıza ~ 8 yıl önce
Keriz milletiz vesselam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
736 ~ 8 yıl önce
Pilot asker kokenlimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
c/o ~ 8 yıl önce
Madem kardeşim değişecekti niye durmadan bu güvenli şu güvenli diye milleti masrafa sokuyorsunuz. Yoksa albayrak - erdoğan yeni evlenecek oğlu için düğün parasımı topluyacaksınız..para mı lazım..milletin cebindeki iki kuruşa GöZ diktiniz. Nasıl milletin cebindeki parayı alıcaz diye yeni ye i fikirler mi çıkartıyorsunuz. Kuran eline alıp yalan dolan yemin eder..Nee hikmetse kuran-ı kerımde bu adama çarpmıyor... Sen nasıl bir varlıksın arkadaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000