24 Kasım 2022, Perşembe 11:22:06

Pasaport Ücretlerine Zam Resmileşti!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2023 yılında ceza, harç ve bazı vergilerdeki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 olarak ilan edildi. Pasaport harcı 3295 TL'ye yükselecek.
  • İnsanlar %122 zam alıyor mu ki o oranda zam yapılıyor? Yolunacak tavuk yerine konuyoruz ama sadece söyleniyoruz,kimsede tepki yok,keyfimizden ödün vermiyoruz,protesto etmiyoruz,ne rahat,umursamaz milletmişiz be!
  • Kiraya yüzde 25 zam ,vatandaşı düşünüyoruz diyorlar. Vergi,ceza yüzde 122,93 zam , anlaşılan vergi ceza,harçları sadece ev sahipleri ödüyor. Nerden baksan tutarsızlık.
  • Turkiye humanizm devleti degil mi? sirf ucreti yukseldigi icin almiyorum. € 95 pasaport icin vazla. €95 benim icin 2 haftalik gida alisverisi. bahcemde para agaci yok
  • Bu ulkede halkin sorgulamadigi konu enflasyonu yaratan devleti yonetenler fakat devlet 122% zam yapiyor. Mantikla izahi yok.
  • Eyyy Sisii eyy amerika eyy cehaape
  • Ekonomist Prof. Daron Acemoğlu’na göre bir Kapsayıcı Devlet bir de Sömürücü Devlet varmış. Bizimkisi hangisi acaba? Pasaportu almak yetmiyor, birde tam pasaporttan yurtdışına çıkarken dur hemşerim 150₺ daha ver bakalım diyor Sömürücü Devlet. Yeni yılda bu haraç kaç TL olacak acaba bilen var mı?
  • bayrak inmeyecek, ezanlar susmayacak
  • Reisin hizina ümmet yetisemiyor elhamdüllillah...
  • demek ki enflasyon resmi %122 imiş , bence daha da fazla ama millet ödeyemez diye bunla yetinmişler.
  • Bu nedir arkadaş ya 3295 tl diyecek söz bulamıyorum sadece vay be diyorum zam değil zamcik olmuş

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2023 yılında ceza, harç ve bazı vergilerdeki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 olarak ilan edildi.

Vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışlarda referans olarak kullanılacak yeniden değerleme oranı belli oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılına ait yeniden değerleme oranını yüzde 122,93 olarak belirledi.

Yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumu'nun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olurken, bu oranın Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmi Gazete ile ilan edilmesi gerekiyor.

Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50 azaltma ve yüzde 50 artırma yetkisi bulunuyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ise Cumhurbaşkanının artırma yetkisi yüzde 50 olmakla birlikte, indirme yetkisi yüzde 80 düzeyinde.

Cezalarda ise ilan edilen yeniden değerleme oranları değiştirilemiyor.

PASAPORT HARCI 3295 TL OLACAK

Yeniden değerleme oranının resmiyete kavuşmasıyla birlikte 6 aylık pasaport harcı 309 lira 17 kuruştan 689 lira 24 kuruşa çıkacak. 3 yıl süreli pasaport harcı bin 48 liradan 2 bin 337 lira 95 kuruşa yükselecek. 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1478 TL'den 3295 TL olacak.

2023'te özel iletişim vergisinde de yüzde 122,93 oranında artış olacak. Yurt dışından getirilen telefonlar için kayıt harcı ve ilk abonelikte alınan ücret de bu oranda artacak.

Pasaport Ücretlerine Zam Resmileşti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

bu millete az bile ~ 1 yıl önce
İnsanlar %122 zam alıyor mu ki o oranda zam yapılıyor? Yolunacak tavuk yerine konuyoruz ama sadece söyleniyoruz,kimsede tepki yok,keyfimizden ödün vermiyoruz,protesto etmiyoruz,ne rahat,umursamaz milletmişiz be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aproncu ~ 1 yıl önce
Kiraya yüzde 25 zam ,vatandaşı düşünüyoruz diyorlar. Vergi,ceza yüzde 122,93 zam , anlaşılan vergi ceza,harçları sadece ev sahipleri ödüyor. Nerden baksan tutarsızlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grb ~ 1 yıl önce
Turkiye humanizm devleti degil mi? sirf ucreti yukseldigi icin almiyorum. € 95 pasaport icin vazla. €95 benim icin 2 haftalik gida alisverisi. bahcemde para agaci yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne zaman akillanacag ~ 1 yıl önce
Bu ulkede halkin sorgulamadigi konu enflasyonu yaratan devleti yonetenler fakat devlet 122% zam yapiyor. Mantikla izahi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 1 yıl önce
Eyyy Sisii eyy amerika eyy cehaape

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapsayıcı Devlet ~ 1 yıl önce
Ekonomist Prof. Daron Acemoğlu’na göre bir Kapsayıcı Devlet bir de Sömürücü Devlet varmış. Bizimkisi hangisi acaba? Pasaportu almak yetmiyor, birde tam pasaporttan yurtdışına çıkarken dur hemşerim 150₺ daha ver bakalım diyor Sömürücü Devlet. Yeni yılda bu haraç kaç TL olacak acaba bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşçakal ~ 1 yıl önce
Veda busesi diyoruz biz ona
dur ~ 1 yıl önce
bayrak inmeyecek, ezanlar susmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 1 yıl önce
Reisin hizina ümmet yetisemiyor elhamdüllillah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 1 yıl önce
demek ki enflasyon resmi %122 imiş , bence daha da fazla ama millet ödeyemez diye bunla yetinmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı babacan ~ 1 yıl önce
Bu nedir arkadaş ya 3295 tl diyecek söz bulamıyorum sadece vay be diyorum zam değil zamcik olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000