07 Ağustos 2014, Perşembe 11:55:12

PASAPORT SIRASI TARİH OLUYOR

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan ve yolcuların uçak kaçırmasına neden olan pasaport sıraları bitiyor.
  • Çok isabetli karar. Sadece hizli geçiş sebebiyle değil , suratsiz, müşteri memnuniyetinden hatta insana olan saygi mevzusundan bi haber memurlardan kurtulacağimiz için isabetli bir karar olmuş.
  • Bu sistemde damga basılmayacak ozaman
  • bence tum Avrupa birliği vatandaşları için geçerli olmalı sonucda 5 mılyon e.u passaportlu turk vatandaşı var benım gibi yunan vatandasyım turk pasaportum yok kımlıgım var sadece easy olurdu.
  • Super!

Türkiye’den yurtdışı çıkışlarda hız ve insan gücünden tasarruf sağlayacak “biyometrik geçiş” İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan başlayacak. İlk aşamada geliş ve gidiş katlarında 2’şer adet biyometrik geçiş kabinleri konulacak. Bu kabinlerde pasaport polisi görev almayacak. Pilot uygulamanın ardından kabin sayısı 3 ay sonra geliş ve gidişlerde 6’şar adete çıkarılacak. 2015 sonunda ise bu sayının toplamda 24 adete çıkarılması planlanıyor. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik olarak çalışacak sistem ile elektronik olarak yolcular önce biyometrik pasaport kontrolü, ardından da parmak izi kontrolünden geçecek. Bir süre sonra sisteme yüz tanıma kontrolünün de entegre edilmesi planlanıyor.

Pilot uygulamadan ilk olarak sık seyahat eden ve tanımlı bir yolcu grubu faydalanacak. Bir Türk firması tarafından kurulan sistem altyapısı sanal olarak deneme aşamasında bulunuyor. Uygulamanın ay sonuna kadar başlaması bekleniyor. Sanal uygulama sonuçlarına göre, bir yolcu en fazla 21 saniyede e-gate’ten geçebiliyor. Sisteme alışkanlık artıkça bu sürenin 15 saniyeye kadar düşmesi öngörülüyor.

Biyometrik geçiş kabinlerinin yanı sıra pasaport polislerinin çalıştığı mevcut kabinlerin de görevlerine devam etmesi öngörülüyor.

Sistem, insan faktörüne bağlı işleyişi rahatlatmayı hedefliyor. Projenin örnekleri Dubai, İspanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde kullanılıyor.

PASAPORT SIRASI TARİH OLUYOR

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çok isabetli karar. Sadece hizli geçiş sebebiyle değil , suratsiz, müşteri memnuniyetinden hatta insana olan saygi mevzusundan bi haber memurlardan kurtulacağimiz için isabetli bir karar olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu sistemde damga basılmayacak ozaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
e.u passport ~ 10 yıl önce
bence tum Avrupa birliği vatandaşları için geçerli olmalı sonucda 5 mılyon e.u passaportlu turk vatandaşı var benım gibi yunan vatandasyım turk pasaportum yok kımlıgım var sadece easy olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Super!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000