29 Nisan 2010, Perşembe 07:00:10

Paraşütün yeni eğitim üssü: Ölüdeniz

Fethiye'de, her yıl yaklaşık 50 bin kişinin yamaç paraşütüyle atlayış yaptığı Ölüdeniz, öğrenci gruplarının gelmesiyle ayrı bir yoğunluk yaşıyor.
  • ÖLÜDENIZ , Türkiye ye giren kacak malzemelerin ÜSSÜ dür. Oradaki firmalarin malzemelrine bakarsaniz. %98 Gümrüksüz,KACAK malzemelerdir. Vergi kaciranlarda hat getire. Kazalarda masallah.Parasini alamayan Dolandirilan Tandem pilotlari. ONLARI YAZIN ONLARI.... Ucmus mucmus falan filan onlari degil... KARA paranin merkezini yazin... ALOOO MALIYE,GÜMRÜK.....
  • Ölüdenizde olan REZILLIKLEri de anlatsaniza,KACAK GIREN MALZEMELER,Binlerce GÜMRÜKSÜZ parasütler,Vergi kacirma,Parasini alamayan Tandem pilotlari,saymakla bitmez ,Siz halen Ölüdenizde ucan insanlari sayin durun..
  • ben Ölüdeniz'de 18 yil uctum ve hala ucmaktayim. Ölüdeniz'de alt seviye egitim verilmiyor, hicbir zaman verilmemistir. SIV olarak adlandirilan egitim verilir sadece, yani ucmasini bilen gelir ve zor durumlardan nasil kurtulur ögrenir.Ölüdeniz hava olarak egitim icin müsait fakat arazi yapisi egitim icin son derece tehlikelidir.
Dünya ve Türkiye'nin değişik yerlerinden beldeye gelen yüzlerce kişi, rengârenk paraşütleriyle Ölüdeniz semalarını renklendiriyor.

Dünyanın sayılı parkurlarından Ölüdeniz, yamaç paraşütü tutkunlarının gözdesi. Özellikle nisan-mayıs ayını kapsayan eğitim sürecinde sahiller, yamaç paraşütü eğitimi alan sporcularla doluyor. Sahilde başlayan eğitimler daha sonra bin 900 metre rakımlı Babadağı'ndan gerçekleştirilen atlayışlarla devam ediyor. Öğrenci gruplarının gerçekleştirdiği atlayışlar sırasında Ölüdeniz semaları adeta çiçek açıyor.

Beldede yamaç paraşütü yapan firmalar, Ölüdeniz'in, sahip olduğu hava şartları ile tam bir eğitim merkezi olduğu görüşünde. Beldedeki önemli yamaç paraşütü şirketleri arasında bulunan İkarus'un sahibi Kadri Tuğlu, bölgede alt ve orta seviyede amatör eğitimlerin verildiğini anlattı. Son zamanlarda yamaç paraşütü sporuna yoğun bir ilgi olduğunun altını çizen Tuğlu, bu sporu öğrenmek isteyenlerin ilk tercihinin Ölüdeniz olduğunu kaydetti.

Türkiye Hava Sporları Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Es ise 'tekli' atlayışlarda yoğunluk yaşandığını söyledi. Bunun, ekonomik olarak beldeye olumlu katkı sağlayacağını kaydeden Es, Ölüdeniz'in artık yamaç paraşütünde eğitim üssü haline geldiğini açıkladı. Yapılan rezervasyon ve internet üzerindeki yazışmaların bu yılın iyi geçeceğinin sinyalini verdiğini belirten Es, 2010 sezonunun geçen yıllardan daha hareketli geçeceğini aktardı. Nisan ayının son haftası olmasına rağmen ticari amaçlı uçuşların günde 40-50 adet olduğunu ifade eden Ali Es, "Avrupa'yı sarsan toz bulutu dolayısıyla birçok ülkeden uçaklar kalkamadı. Bu, bizleri de etkiledi. Rezervasyonlar iptal oldu. Ama buna rağmen, internetten yaptığımız yazışmalar, sezonun iyi geçeceği yönünde. Özellikle mayıs ayının ilk haftasından itibaren yoğunluk bekliyoruz." diye konuştu.

Zaman
Paraşütün yeni eğitim üssü: Ölüdeniz

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ÖLÜDENIZ , Türkiye ye giren kacak malzemelerin ÜSSÜ dür. Oradaki firmalarin malzemelrine bakarsaniz. %98 Gümrüksüz,KACAK malzemelerdir. Vergi kaciranlarda hat getire. Kazalarda masallah.Parasini alamayan Dolandirilan Tandem pilotlari. ONLARI YAZIN ONLARI.... Ucmus mucmus falan filan onlari degil... KARA paranin merkezini yazin... ALOOO MALIYE,GÜMRÜK.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ölüdenizde olan REZILLIKLEri de anlatsaniza,KACAK GIREN MALZEMELER,Binlerce GÜMRÜKSÜZ parasütler,Vergi kacirma,Parasini alamayan Tandem pilotlari,saymakla bitmez ,Siz halen Ölüdenizde ucan insanlari sayin durun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben Ölüdeniz'de 18 yil uctum ve hala ucmaktayim. Ölüdeniz'de alt seviye egitim verilmiyor, hicbir zaman verilmemistir. SIV olarak adlandirilan egitim verilir sadece, yani ucmasini bilen gelir ve zor durumlardan nasil kurtulur ögrenir.Ölüdeniz hava olarak egitim icin müsait fakat arazi yapisi egitim icin son derece tehlikelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000