30 Haziran 2017, Cuma 08:45:59

Paraşütçüler için yeni adres Simav

Kütahya'nın Simav ilçesinde deneme uçuşu yapan Ankara Uçuş Kulübü eğitmenleri bölgenin yamaç paraşütü için uygun bir konumda olduğunu bildirdi.
  • sanki yeni bir gezegende yeni bir yer ve şey bulunmuş ve bambaşka uçuş şartları keşfedilmiş gibi bir açıklama olmuş

Kütahya'nın Simav ilçesinde deneme uçuşu yapan Ankara Uçuş Kulübü eğitmenleri bölgenin yamaç paraşütü için uygun bir konumda olduğunu bildirdi.

Şifalı sularının yanı sıra doğal güzellikleriyle de her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Simav, yamaç paraşütüyle ilgilenenlere de ev sahipliği yapacak. Simav Belediyesi'nin daveti üzerine ilçeye gelen Ankara Uçuş Kulübü eğitmenleri yamaç paraşütü denemeleri yaptı. Celal Akbulut, Şeyma Sertaş, Umut Aslan, Orkut Baysal, Esra Baysal, Ufuk Uçar, Şahin Ceylan, Sinan Hahoğlu, Ayhan Doğan ve Mehmet Acad'tan oluşan 10 kişilik ekip 1800 rakımlı Nadarçam Mevkii'nde 3 gün boyunca deneme uçuşu gerçekleştirdi. Uçuşlardan başarılı sonuçlar alınması kulüp üyelerini memnun ederken kendilerini uzaktan izleyen ilçe halkını da heyecanlandırdı.

AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, kaplıcaları ve doğal güzellikleriyle ünlü şirin ilçeye yamaç paraşütü turizmini de kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. İlk kez geçen yıl Uşak Sportif Havacılık Kulübü'nden gelen bir ekibin bölgede yamaç paraşütü denemesi yaptığını ve bundan da olumlu sonuçlar alındığını anlatan Başkan Özkan, "1800 rakımlı Nadarçam Mevkii'nde 3 gün boyunca deneme uçuşu gerçekleştirdiler. Simav'ın yamaç paraşütü için ideal bir bölge olduğu kanaatine vardılar. Biz de belediye olarak ilçemize yamaç paraşütü turizmini kazandırmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Simav göreceksiniz çok kısa bir süre sonra yamaç paraşütünün cazibe merkezi olacak. Bundan böyle şifalı suları, kaplıcaları, doğal güzellikleri ve zengin jeotermal kaynaklarının yanı sıra yamaç paraşütü ile de anılmaya başlanacak" diye konuştu.

Uçuş eğitmenlerinden Orkut Baysal bölgenin yamaç paraşütü için uygun bir konumda olduğunu bildirdi. Havada 3.5 saat kalarak en uzun uçuşu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Baysal, "Uçuştan büyük bir keyif aldım. Uçuş sırasında 100 kilometrelik bir alanı dolaşabiliyorsunuz. Yeşilin binbir tonunun sergilendiği Simav'ı yamaç paraşütçülerine tavsiye edeceğim" dedi.

Paraşütçüler için yeni adres Simav

Yorumlar

vay be ~ 7 yıl önce
sanki yeni bir gezegende yeni bir yer ve şey bulunmuş ve bambaşka uçuş şartları keşfedilmiş gibi bir açıklama olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000