20 Nisan 2013, Cumartesi 07:42:44

PARAŞÜTÇÜLER İÇİN SÜREKLİ AMBULANS BULUNACAK

Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı işletmecisi Akif Arıcan, yamaç paraşütçüleri için yeni çalışmalar içinde olduklarını söyledi.
  • YURT DIŞINDA BU TÜR SPORTİF FAALİYETLERDE KAZA İSTER ATLAYIŞ MAHALLİNDE İSTERSE İNİŞ YERİNDE OLSUN YARALI SPORCUYU SÜRATLE HASTANEYE GÖTÜRMEK VE HAYATINI KURTARMAK İÇİN AMBULANS HELİKOPTER BULUNDULMAK ZORUNLULUĞU VARDIR. TÜRKİYEDE 15 AYRI İLDE 17 ADET 112 AKM.LERİNE BAĞLI AMBULANS HELİKOPTERİ BULUNDUĞUNU OKUMUŞTUM. BUNLARDAN FAYDALANILAMAZ MI? EĞER İSTENİRSE BU SİRKETİN (SKY LİNE & KOÇOĞLU HAVACILIK) ELİNDE OLDUĞUNU BİLDİĞİM VE İÇERİSİNDE MEDİKAL EKİBİ DE BULUNAN ÖZEL AMBULANS HELKOPTERLERİ KİRALANAMAZMI? ARTIK BU KONUDA İMKANLARI ARTMIŞ BİR ÜLKE OLUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM.
  • Arkadaş güzel yazdı fakat Babadağ'ı bilmediği belli.Kazalar kalkış bölgesinde olmakta ve orada ambulansa ihtiyaç var,iniş alanında değil...
  • Faydalı bir çalışma.Fakat kalkış alanında değil de iniş alanında konuşlandırılırsa daha kısa sürede müdahale imkanı sağlamasının yanı sıra,bir cesaret oraya kadar çıkmış turistin de aklına kötü şeyler getirip son dakka vazgeçmesine sebep olmaz kanaatindeyim.Emeği geçenlere teşekkürler.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı işleten Fethiye Güç Birliği Şirketi Genel Müdürü Akif Arıcan, 2013 uçuş sezonunda Babadağ’da olası kaza olaylarına anında müdahaleyi ve hastanın kısa sürede hastaneye ulaşımını ve kazaların en hafif şekilde atlatılmasını sağlamak üzere tam donanımlı bir Ambulansın, ekibi ile birlikte kalkış alanında bulunacağını belirtti.

Arıcan, Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanında uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verilmesini hedeflediklerini ve bu konuda Fethiye Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Güç Birliği arasında görüşmeler yapıldığını belirtti.

2013 sezonunda Babadağ’da sağlık ekibiyle birlikte ambulans ve sağlık hizmeti verilebilmesi için işlemlerin başladığını söyleyen Akif Arıcan, “Tam donanımlı acil yardım ambulansı 12 Nisan 2013 tarihinde şirketimizce alınmış ve Sağlık Bakanlığı’nın Acil Yardım Araçları ve Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında EK-C standartlarına yükseltilmesi için gerekli donanım ve dizaynı yapılmak üzere yetkili firmaya teslim edilmiştir ve en geç 1 Mayıs tarihlerinde donanımları ve dizaynı tam olarak hazır hale getirilerek yetkili firma tarafından teslim edilecektir. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile şirketimiz arasında yapılacak bir protokol ile Acil Yardım Ambulansı İlçe Sağlık Müdürlüğüne devredilecektir. Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Babadağ da 1700 metre pist bölgesinde C Tipi Sağlık İstasyonu oluşturulacak olup, şirketimizce alınan Acil Yardım Ambulansı da Babadağ’da görev yapacaktır. Protokol kapsamında, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak görevlendirme ile uçuş sezonu ve saatleri boyunca sağlık personeli Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı’nda hizmet verecektir” diye konuştu.

PARAŞÜTÇÜLER İÇİN SÜREKLİ AMBULANS BULUNACAK

Yorumlar

HAVA 10 ~ 11 yıl önce
YURT DIŞINDA BU TÜR SPORTİF FAALİYETLERDE KAZA İSTER ATLAYIŞ MAHALLİNDE İSTERSE İNİŞ YERİNDE OLSUN YARALI SPORCUYU SÜRATLE HASTANEYE GÖTÜRMEK VE HAYATINI KURTARMAK İÇİN AMBULANS HELİKOPTER BULUNDULMAK ZORUNLULUĞU VARDIR. TÜRKİYEDE 15 AYRI İLDE 17 ADET 112 AKM.LERİNE BAĞLI AMBULANS HELİKOPTERİ BULUNDUĞUNU OKUMUŞTUM. BUNLARDAN FAYDALANILAMAZ MI? EĞER İSTENİRSE BU SİRKETİN (SKY LİNE & KOÇOĞLU HAVACILIK) ELİNDE OLDUĞUNU BİLDİĞİM VE İÇERİSİNDE MEDİKAL EKİBİ DE BULUNAN ÖZEL AMBULANS HELKOPTERLERİ KİRALANAMAZMI? ARTIK BU KONUDA İMKANLARI ARTMIŞ BİR ÜLKE OLUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Arkadaş güzel yazdı fakat Babadağ'ı bilmediği belli.Kazalar kalkış bölgesinde olmakta ve orada ambulansa ihtiyaç var,iniş alanında değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yamaşütçü ~ 11 yıl önce
Faydalı bir çalışma.Fakat kalkış alanında değil de iniş alanında konuşlandırılırsa daha kısa sürede müdahale imkanı sağlamasının yanı sıra,bir cesaret oraya kadar çıkmış turistin de aklına kötü şeyler getirip son dakka vazgeçmesine sebep olmaz kanaatindeyim.Emeği geçenlere teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000