12 Mayıs 2008, Pazartesi 07:21:16

Paraşütçüler helikopter operasyonuyla kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde Babadağı'ndan yamaç paraşütüyle tandem atlayışı yapan iki paraşütçü kayalıklara düşerek yaralandı. Atlayış yaptıktan hemen sonra düşen paraşütçüler, filmleri aratmayan bir operasyonla kurtarıldı.

Paraşütleri ile asılı kaldıkları kayalıklardan askeri helikopter yardımıyla kurtarılan pilotların, kendilerini çeken halata sıkı sıkıya yapışmaları dikkat çekti. Yaralı paraşütçüler askeri helikopterle hastaneye götürüldü.

Sabah saatlerinde meydana gelen kazada, İngiliz Paul Hayward (42) ve Türk Pilot Sükan Şahin (29) Babadağ'dan tandem diye adlandırılan iki kişilik atlayış gerçekleştirdi. Atlayışın ardından bin 700 metrede iken ters esen rüzgar nedeniyle dengelerini kaybeden ikili, sarp kayalıkların bulunduğu alana düştü. Paraşütün kayalıklara takılması sonrasında parçalanmaktan kurtulan ve havada asılı kalan kazazedeler, uçuş yapan diğer pilotlar tarafından fark edildi. Pilotların hemen Ölüdeniz'de bulunan iniş pisti görevlilerini uyarması ile filmleri aratmayan kurtarma sahneleri başladı.

Kazanın olduğu yere çıkan arama kurtarma ekipleri ve Türk pilotun bağlı olduğu şirkete ait pilotlar, yaralıları kendileri kurtarmak istedi. İple kayalıklara inen ekipler, yaralıların asılı olması nedeniyle Dalaman Askeri Hava Üst Komutanlığı'ndan kurtarma helikopteri istendi. 20 dakika sonra Babadağı'na gelen helikopterin olay yerini bulabilmesi için ekipler tarafından ateş yakıldı. Olay yerine gelen helikopter önce 2 askeri iple kaza yerine bırakıp uzaklaştı. Kurtarma ekibinin yaralıların yanına varmasının ardından tekrar geri gelen helikopterle ilk olarak Paul Hayward kurtarıldı. Halatla helikoptere çekilen Hayward'ın kendisini kurtaran askere ve ipe sıkı sıkıya sarılması dikkat çekti. İlk yaralıyı alarak uzaklaşan helikopter, 10 dakika sonra Türk pilot Sükan Şahin'i kurtarmak için geri geldi. Bu defa halatla Şahin'i helikoptere çeken ekipler, daha sonra yaralıları Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Bu kazayla birlikte son bir hafta içinde Ölüdeniz'de 3 paraşüt kazası yaşanmış oldu.

Olay yerine ilk varan pilot Murat Tüzer, arkadaşlarının kayalıklarda asılı kaldığını söyledi. Yaralıları ilk olarak kendilerinin kurtarmak istediğini, fakat asılı oldukları için yapamadıklarını anlatan Tüzer, "Askeri helikopteri aradık. Onlarda başarılı bir operasyonla arkadaşlarımızı kurtardılar" dedi.

Paraşütçüler helikopter operasyonuyla kurtarıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000