06 Ekim 2019, Pazar 09:23:03

Paraşüt uçuşları güvenli mi?

Antalya'nın Alanya ilçesinde havada ipi kopan paraşütte pilot ve yolcusu denize acil iniş yaparken, paraşütlerin güvenli olup olmadığı bir kez daha tartışıldı.
  • basligi soruyla atmissiniz, haberden cikan sonuc “guvenli”. peki ben yaz boyunca onca turistin olum haberini hangi sitede okudum? lafini bile etmemissiniz.
  • FETHİYE DE HA BİRE İNSAN ÖLÜYOR, PARA KAZANMAK İÇİN KURALLARI HİÇE SAYARAK HIZLA UÇUŞ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR.
  • Sadece 2019 yılı içinde aktif olarak uçan pilotlar arasında kaç kişi hayatını kaybetmiş onu söylesin. 2019 yılı kazaları muhtemelen 20-30 ölü 50-100 kadar yaralı pilottur. Bu mu güvenli spor? THK kendini her yerde otorite ilan ediyor FAI temsilcisiyim, FAI onaylı eğitim veriyorum diyor. FAI hava oyunları ne oldu? Adamları getirip yedirip icirdiniz, Lozanlara kadar gezmelere gittiniz, sonuç? Madem otoritesin, hani nerde uçuş kuralları, egitim manuelleri? Nerde kaza raporları ve istatistikleri? Bu vatandaş öğretmenim diyor da bir yetkisi yok, boş laf sadece.
  • TÜM DÜNYADA GÜVENLİ AMA TÜRKİYE DE DEĞİL, FETHİYE DE HER GÜN İNSAN ÖLÜYOR. GÜNDE KAÇ İNSANI UÇURURSAK O KADAR PARA DEYİP KURALLARI HİÇE SAYARAK YOLCUYU APAR TOPAR BAĞLAYARAK HATTA BAĞLAYAMADAN ATIYORLAR AŞAĞI..

Antalya'nın Alanya ilçesinde havada ipi kopan paraşütte pilot ve yolcusu denize acil iniş yaparken, paraşütlerin güvenli olup olmadığı bir kez daha tartışıldı.

Alanya'da hafta başında havada ipi kopan paraşütte pilot ve yolcusunun denize acil iniş yaptığı görüntülerin yayılmasının ardından, yamaç paraşütünün güvenliği konusu sosyal medyada tartışılmaya başladı. Yamaç paraşütü güvenliği konusunda çeşitli görüşler ortaya konulurken, THK yamaç paraşütü eğitmeni Ergun Ulu, birlikte uçuş yaptığı Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine, 700 metre yükselikte güvenli uçuş ve paraşüt güvenliği hakkında bilgi verdi.

'TEHLİKELİ SPORLAR ARASINDA 23'ÜNCÜ SIRADADIR'

Ergun Ulu, paraşütün sanılanının aksine çoğu spor dalından daha az tehlike içerdiğini söyledi. Ulu, Yaklaşık 15 yıldır profesyonel olarak yamaç paraşütü sporunu yapıyorum, aynı zamanda ticari faaliyet içerisindeyiz. Yamaç paraşütü basit bir hava aracıdır. Tehlikeli sporlar arasında 23'üncü sıradadır. Paraşüt sporu ne kadar tehlikeli görünse de futbol daha tehlikeli. Çünkü futbol listede 7'nci sırada. Yani paraşüt sporu aslında tehlikesi az bir spor. Geçenlerde Alanya'da bir arkadaşımız ufak bir acil iniş durumu gerçekleştirdi. Gayet başarılı bir iniş yaptı. Detaylı bir şekilde henüz incelemesi yapılmadı ama malzemenin fabrikasyon hatası olduğunu düşünüyoruz. Yine malzemenin eski olmasından da kaynaklı olabilir. Çünkü o ipler her dönüşte yaklaşık 2.5 'G kuvveti'ne maruz kalıyor. Hava şartlarına çok rahat dayanabilecek bir ekipmandır ama ipler kopmuş, koptuktan sonra da pilot arkadaşımız doğru karar vererek yedek paraşütünü açarak suya iniş yapmış. Bu çok normal bir şey aslında. Ölüdeniz Babadağ yamaç paraşütünde dünyanın merkezi konumunda. Yaklaşık 25 yıldır orada yamaç paraşütü yapılıyor. ve orada haftada 1- 2 defa yedek paraşüt açılıyor. Bu sporun doğasında olan bir şey. Zaten her yamaç paraşütünde yedek paraşüt ve kubbe olarak 2 paraşütle uçulur dedi.

'TESTLERDEN GEÇİRİLİYOR'

Yamaç paraşütünün basit bir hava aracı olduğunu fakat uçarken belirli şartlara ve doğaya saygı duyulması gerektiğini belirten Ergun Ulu, Uçuşlar, 20 knot rüzgarın üstünde kesinlikle yapılmamalı, doğru rüzgar beklenmeli, ekipmanların tamamen güvenli, yeni olması ve LTF testleri, DHV testleri dediğimiz uluslararası testlerden de geçmiş olması gerekmektedir. Aynı zamanda her yıl uçtuğumuz ekipmanların THK tarafından testleri yapılıyor, aerodinamiklerine bakılıyor. Bu testlerden geçerse 1 yıl daha kullanılması için vize veriliyor diye konuştu.

'KORKULACAK BİR SPOR DEĞİL'

Yamaç paraşütü yapmak isteyen vatandaşlara tavsiyelerde bulunan yamaç paraşütü eğitmeni Ergun Ulu, şöyle dedi

Bu sporu yapacak olan kişiler veya yolcu olarak gelecekler öncelikle hangi şirketle ve pilotla uçacaklarını, bunların tecrübelerini araştırsınlar, daha sonra uçuşlarını gerçekleştirsinler. Yamaç paraşütü korkulacak bir spor değil, ülkemizde de hızla gelişiyor. Herkesi de bu sporu yapmaya davet ediyoruz. Yamaç paraşütü uçuşu yapmak için gelen yolcunun bir gün öncesinden rezervasyon yaptırması gerekiyor. Boyu, kilosu, şeker, tansiyon veya kronik hastalık gibi durumlar için tek tek kontrol yapılması gerekiyor. Kontrollerin tamamlanmasının ardından uçuş buluşma noktasında toplanıyoruz. Yolcunun ayakkabısı yoksa, ayakkabı temin ediyoruz. Çünkü ayakkabısız uçuş yasak. Kalp, şeker, tansiyon gibi durumu varsa veya alkollüyse uçuşa almıyoruz. Hamile kadınların uçması kesinlikle yasak. Sonrasında dağın zirvesine çıkıyoruz. Zirvede profesyonel pilotlar yolcuya ne yapması gerektiği konusunda bir eğitim veriyor. Ardından uçuşa geçiliyor ve pilot paraşütü kullanırken siz gökyüzünün, rüzgarın ve manzaranın tadını çıkarıyorsunuz. Bulutlara dokunup uçuşun keyfini sürüyorsunuz, geri kalan her şeyi pilot yapıyor. (Haberler)

Paraşüt uçuşları güvenli mi?

Yorumlar

bu haberin amaci ne ~ 5 yıl önce
basligi soruyla atmissiniz, haberden cikan sonuc “guvenli”. peki ben yaz boyunca onca turistin olum haberini hangi sitede okudum? lafini bile etmemissiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ~ 5 yıl önce
FETHİYE DE HA BİRE İNSAN ÖLÜYOR, PARA KAZANMAK İÇİN KURALLARI HİÇE SAYARAK HIZLA UÇUŞ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan soylüyor ~ 5 yıl önce
Sadece 2019 yılı içinde aktif olarak uçan pilotlar arasında kaç kişi hayatını kaybetmiş onu söylesin. 2019 yılı kazaları muhtemelen 20-30 ölü 50-100 kadar yaralı pilottur. Bu mu güvenli spor? THK kendini her yerde otorite ilan ediyor FAI temsilcisiyim, FAI onaylı eğitim veriyorum diyor. FAI hava oyunları ne oldu? Adamları getirip yedirip icirdiniz, Lozanlara kadar gezmelere gittiniz, sonuç? Madem otoritesin, hani nerde uçuş kuralları, egitim manuelleri? Nerde kaza raporları ve istatistikleri? Bu vatandaş öğretmenim diyor da bir yetkisi yok, boş laf sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ~ 5 yıl önce
TÜM DÜNYADA GÜVENLİ AMA TÜRKİYE DE DEĞİL, FETHİYE DE HER GÜN İNSAN ÖLÜYOR. GÜNDE KAÇ İNSANI UÇURURSAK O KADAR PARA DEYİP KURALLARI HİÇE SAYARAK YOLCUYU APAR TOPAR BAĞLAYARAK HATTA BAĞLAYAMADAN ATIYORLAR AŞAĞI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000