20 Mart 2023, Pazartesi 15:20:40

Pantagon raporu; Askerş pilotlar kansere daha yakın

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan bir araştırmada, askeri pilot ve yer mürettebatının genel nüfusa kıyasla belirli kanser türlerinde daha yüksek risk altında olduğu tespit edildi.
  • Hadi hep beraber birbirimize laf sokalım
  • Evet aç o akıllı telefonunu buraya yazana kadar Google’a yaz öğren nerede radyasyon fazlaymış. Sivil mivil zırva yapma.
  • Evet aynen öyle yüksek irtifada ve özellikle yüksek enlemlerde radyasyon çok daha fazla. Tiroid diyen arkadaş, cilt kanserini atlama.
  • Sivil pilotlar muaf mı bu işten? Ulan ne uyanıksınız “sivil pilotlar” da deseydiniz işin içine yolcu da girerdi ticaretiniz paranız riske girerdi o yüzden demezsiniz. Hangi askeri pilot her gün 35-40 bin feet e çıkıp saatlerce orada uçuyor, bir de kutup bölgesinde yüksek irtifa uçuşları var ondan bahsetmiyorum… Askeriymiş…

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan bir araştırmada, askeri pilot ve yer mürettebatının genel nüfusa kıyasla belirli kanser türlerinde daha yüksek risk altında olduğu tespit edildi.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Pentagon'un kanser oranlarına ilişkin araştırmasında, 1992-2017 yıllarında askeri uçaklarda uçan ya da yer destek hizmetlerinde çalışan yaklaşık 900 bin personelin verileri incelendi.

Buna göre, askeri pilot ile bu uçaklara yakıt sağlayan ve bakımını yapan yer ekiplerinin, genel nüfusa kıyasla belirli kanser türlerinde daha yüksek risk altında olduğu saptandı.

Araştırmada, askeri personelde kanser görülme sıklığının daha yüksek olduğu ancak genel nüfusla karşılaştırıldığında benzer ya da daha düşük ölüm görüldüğü kaydedildi.

Uçak mürettebatında yüzde 87 daha yüksek melanoma (cilt kanseri türü) ve yüzde 39 daha yüksek tiroit kanseri görüldüğü tespit edilen araştırmada, erkek mürettebatta prostat kanseri görülme oranının da yüzde 16 daha fazla olduğu belirtildi.

Araştırmada, genel nüfus ile karşılaştırıldığında uçak mürettebatının tüm kanser türlerinde yüzde 24 daha fazla risk altında olduğu ifade edildi.

Askeri uçakların bakımı veya yakıt ikmalini yapan havaalanı yer mürettebatının da incelendiği araştırmada, bu kişilerdeki beyin ve sinir sistemi kanserlerinin yüzde 19, tiroit kanserinin yüzde 15, melanomanın ise yüzde 9 daha yüksek görüldüğü tespit edildi.

Bu kişilerdeki böbrek veya böbreğe ilişkin kanserlerin ise genel nüfusa kıyasla yüzde 9 daha yüksek görüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, sigara, alkol kullanımı ve aile öyküsü dahil "kontrol edilemeyen çok sayıda faktör olduğu için" araştırmanın, söz konusu çalışma alanının kansere neden olduğu anlamına gelmediği" belirtildi.

Pentagon'un, personelin hangi toksin ya da kanserojen etkenlere maruz kaldığını belirlemek için daha kapsamlı inceleme yapmayı planladığı ifade edildi.

Pantagon raporu; Askerş pilotlar kansere daha yakın

Facebook Yorum

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Haydi ~ 3 ay önce
Hadi hep beraber birbirimize laf sokalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımcık ~ 3 ay önce
Evet aç o akıllı telefonunu buraya yazana kadar Google’a yaz öğren nerede radyasyon fazlaymış. Sivil mivil zırva yapma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hım yazan ~ 3 ay önce
Evet aynen öyle yüksek irtifada ve özellikle yüksek enlemlerde radyasyon çok daha fazla. Tiroid diyen arkadaş, cilt kanserini atlama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil pilotlar muaf ~ 3 ay önce
Sivil pilotlar muaf mı bu işten? Ulan ne uyanıksınız “sivil pilotlar” da deseydiniz işin içine yolcu da girerdi ticaretiniz paranız riske girerdi o yüzden demezsiniz. Hangi askeri pilot her gün 35-40 bin feet e çıkıp saatlerce orada uçuyor, bir de kutup bölgesinde yüksek irtifa uçuşları var ondan bahsetmiyorum… Askeriymiş…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hım ~ 3 ay önce
Radyasyon sadece yüksek irtifadamı var , anlamadım sivil pilot.
Askeriiiiii ~ 3 ay önce
Bu mesleğin askeri sivili olmaz —- birisi radar kilidi yemekten diğeri iyonosfere yakın uçmaktan sağlığı kaybeder
:) ~ 3 ay önce
Çankuş bi araştırmada sen yapıver…
Göksel ~ 3 ay önce
Tiroid kanseri konusunda haklısınız sivil asker fark etmiyor ancak diğer kanserler konusunda askeri pilotlar ve yer personeli daha dezavantajlı olabilir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000