21 Eylül 2020, Pazartesi 10:01:45

Pandemi dönemi Turkish Cargo'ya yaradı

2020 yılının ilk yarısında özel kargo taşımacılığında sağladığı yüzde 67 büyümenin katkısıyla küresel pazar payını yüzde 5.4’e çıkaran THY’nin alt markası Turkish Cargo'nun sektörün en hızlı gelişeni olduğu belirtildi. Bu dönemde tüm dünyada her 20 hava kargodan birini Turkish Cargo taşıdı.
  • Peki kargoda sahada calisanlarin birde pandemi doneminde ikramiye neden kesildi hadi ikramiyeyi gectikde neden kisa calisma odenegi gosteriyolar hak hukuk neden yok biz ay ful calisiyoruz ama kisa calisma odenegi yapiliyo bize yani sigortamiz tam yatmiyo neye dayanarak yatirilmiyo bunun anlami bizler icin cok zor butuk haklarimizi zaten imza karsiliginda alindi bari sigortamizi isgla etmesinler sonucta o pandemi doneminde ve halen calisiyoruz
  • Geri kalan 19 ununda Katar tasidi
  • Thy nin 20 zararının 19 u çalışana mal edildi yada nedeni sayıldı.
  • 3 tane kaptanımız kaybettik kargo operasyonlarında covide yakalandılar, Hayatlarını riske atan ekipler ödül olarak da kesinti aldık.
  • Peki dolarla kazanılan bu büyük para personelin cebine uğramaz iken acaba kimlerin talimatı ile nerelere aktarıldı? Kafamda deli sorular...
  • Yolcu konfigürasyonu olan uçaklarda , koltukta kargo taşındığı için şimdi çoğu koltuk bozuk. Ne minder kalmış, ne kumanda
  • Kargodaki arkadaslarin özverilerinden dolayi çok teşekkur ederiz. Bu adamlar covid riski varken deli gibi çalıştılar evde yatanla ayni maaşı aldılar. Evde yatana neden maas veriyorsun demiyorum.Bu adamların maasını neden kesiyorsun diyorum.
  • Bu uçakları Thy nin zarar ettiği için maaşlarını kestiğiniz pilotları uçurmuyor mu?

Kearney, COVID-19 sonrası süreçte hava yoluyla taşınan kargoda küresel ölçekte daralma yaşandığı, ancak yolcu taşımacılığından farklı olarak faaliyetlerin durmadığını belirtti. Kearney, 2020 yılının ilk yarısında özel kargo taşımacılığında sağladığı yüzde 67 büyümenin katkısıyla küresel pazar payını yüzde 5.4’e çıkaran THY’nin alt markası Turkish Cargo'nun sektörün en hızlı gelişeni olduğunu belirtti.

Uluslararası danışmanlık şirketi Kearney, COVID-19’un küresel hava kargoculuğu sektörü üzerindeki etkilerini inceledi. Şirketin hazırladığı rapora göre pandemi sürecinde yolcu taşımacılığından farklı olarak kargo taşımacılığı durmadı. Aksine, şirketlerin uçak sayılarını artırmasının katkısıyla toplam kapasite Temmuz 2020’de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 arttı.

Türk oyuncu dünyanın en hızlısı

Kearney Türkiye Direktörü Onur Okutur, COVID-19 sonrasında kargo uçaklarının kapasitesinin dolmasıyla yolcu uçaklarının da devreye alındığını belirterek, “Haziran ayında geniş gövdeli kargo uçaklarının ortalama kullanım süresi günde 11 saate çıkarak tüm zamanların zirvesine yükseldi” dedi.

Kearney, Turkish Cargo’nun 2020 yılında hava kargo taşımacalığında en dikkat çekici bir performans sergilediğini belirtti. Kearney’in verdiği bilgiye göre Turkish Cargo, 2020 yılının ilk yarısında yüzde 67 büyüme sağlayarak, küresel pazar payını yüzde 3.9’dan yüzde 5.4’e çıkardı. Bu dönemde Turkish Cargo, tüm dünyada taşınan her 20 hava kargodan birini taşıdı.

THY Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen de, Turkish Cargo olarak, pandeminin hissedildiği ilk andan itibaren çok hızlı şekilde harekete geçtiklerini ve gerekli hijyen önlemleri alarak çalışma-operasyon biçimlerini revize ettiklerini söyledi. Özen, “Küresel ulaşım ağının adeta durduğu bu zor süreçte, ülkemizin ve dünyanın ilaç, tıbbi malzeme, maske, medikal ekipman, insani yardım ve gıda ihtiyacını karşılayan lojistik çözümlerin bir parçası olmak ve dünyanın bir başka noktasındaki hayatlara dokunup, farklı hikayeler yazıyor olmak en önemli motivasyon kaynağımız oldu” diye konuştu. Aynı zamanda Turkish Cargo Genel Müdürü olan Turhan Özen, Turkish Cargo’nun 361 uçaktan oluşan geniş filosuyla, 127 ülkede 300’den fazla destinasyona hava kargo hizmeti verdiğini belirterek, “2023 yılında dünyanın ilk beş hava kargo markası arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kearney’in raporuna göre pandemi sürecinde yaşanan kapasite kısıtlarına bağlı olarak kargo ücretlerinde sert artışlar yaşandı. Pandemi öncesinde Asya’dan Amerika kıtasına 3-4 dolara taşınan bir kilo hava kargonun fiyatı 20 dolar seviyelerini gördü.

Yolcu uçakları kargo uçağına dönüştürüldü

Salgınla mücadele sürecinde hava kargo şirketleri yaratıcı çözümlere başvurdu. Alman havayolu firması Lufthansa, Airbus A330 uçağının bütün yolcu koltuklarına maske ve diğer medikal ekipmanlarla dolu kargo kutuları yerleştirdi ve Şanghay’dan Frankfurt’a tamamen kargo ile dolu ilk yolcu uçağını uçurdu. Air Canada da benzer bir yöntemle filosundaki en büyük uçaklardan biri olan Boeing 777-300E’nin 422 yolcu koltuğunu söküp uçağı kargo uçağına dönüştürdü. Bu sayede 9 tonu maske olmak üzere toplamda 30 ton yük taşıdı.

Pandemi dönemi Turkish Cargo'ya yaradı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Tgs yer hizmetleri ~ 4 yıl önce
Peki kargoda sahada calisanlarin birde pandemi doneminde ikramiye neden kesildi hadi ikramiyeyi gectikde neden kisa calisma odenegi gosteriyolar hak hukuk neden yok biz ay ful calisiyoruz ama kisa calisma odenegi yapiliyo bize yani sigortamiz tam yatmiyo neye dayanarak yatirilmiyo bunun anlami bizler icin cok zor butuk haklarimizi zaten imza karsiliginda alindi bari sigortamizi isgla etmesinler sonucta o pandemi doneminde ve halen calisiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qr ~ 4 yıl önce
Geri kalan 19 ununda Katar tasidi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kul hakkıyla yaşanmaz yöneticiler... ~ 4 yıl önce
Thy nin 20 zararının 19 u çalışana mal edildi yada nedeni sayıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 4 yıl önce
3 tane kaptanımız kaybettik kargo operasyonlarında covide yakalandılar, Hayatlarını riske atan ekipler ödül olarak da kesinti aldık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkürler ~ 4 yıl önce
Sizin sayenizde covid i atlatıyoruz sağlık ekipmanı maske taşıyorsunuz hayatınızı bizim için riske atıyorsunuz.İnsanlık size minnettar
İş Akdi Fesih ~ 4 yıl önce
Diğer şirketler işten çıkarıyorlar. Sen kesintiden muzdaripsin. Sana tam maaş verecekler varsa oraya git. Seni tutan mı var. Fedakar ve onurlu ol.
One man ~ 4 yıl önce
Peki dolarla kazanılan bu büyük para personelin cebine uğramaz iken acaba kimlerin talimatı ile nerelere aktarıldı? Kafamda deli sorular...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaaa Evet ~ 4 yıl önce
Yolcu konfigürasyonu olan uçaklarda , koltukta kargo taşındığı için şimdi çoğu koltuk bozuk. Ne minder kalmış, ne kumanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 4 yıl önce
Kargodaki arkadaslarin özverilerinden dolayi çok teşekkur ederiz. Bu adamlar covid riski varken deli gibi çalıştılar evde yatanla ayni maaşı aldılar. Evde yatana neden maas veriyorsun demiyorum.Bu adamların maasını neden kesiyorsun diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buffy ~ 4 yıl önce
Bu uçakları Thy nin zarar ettiği için maaşlarını kestiğiniz pilotları uçurmuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000