19 Mayıs 2010, Çarşamba 09:05:50

Pamir'in ateşi, Adana'ya düştü

Afganistan'da düşen Pamir Havayollarına ait yolcu uçağında Adanalı 29 yaşındaki Mustafa Cıbılı'nın da bulunduğu bildirildi. Cıbılı'nın ailesi, oğullarının çalıştığı şirket yetkilileri tarafından verilen haberle yıkıldı.
  • Allah rahmet eylesin,Allah geride kalanlara sabır versin.

Adanalı bir firma tarafından 3 yıl önce Irak'a gönderilen muhasebeci evli ve 1 çocuk babası Mustafa Cıbılı, 3 ay önce de firmanın Afganistan bürosunda çalışırken hasta olan muhasebecinin yerine geçici olarak gönderildi. Dün öğle saatlerinde Kunduz ile Kabil arasında seferini yaparken Kabil'e 100 kilometre uzaklıkta düştüğü bildirilen Pamir Havayollarına ait uçakta Mustafa Cıbılı'nın da bulunduğu bildirildi. Cıbılı'nın Kunduz'dan iş takibi için Kabil'e gitmek için düşen uçağa bindiği şirket yetkilileri tarafından Cıbılı'nın Adana'da oturan babası emekli işçi 54 yaşındaki Osman ile anne 50 yaşındaki Şadiye Cıbılı'ya bildirildi. Aldıkları haberle yıkılan ancak umutlarını kaybetmeyen aile, evinin önünde kurulan çadırda ağıtlar yaktı.

Mustafa Cıbılı'nın amcası 45 yaşındaki Veli Cıbılı, "Dün öğleden sonra yeğenimin çalıştığı işyerinden geldiler. Afganistan'da bulunan yeğenimin içinde bulunduğu uçağın düştüğünü söylediler. Bir anda evimize ateş düştü ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerimizden yardım istiyoruz"dedi.

Aldığı haberle yıkılan Cıbılı'nın 3 yıl önce evlendiği eşi 25 yaşındaki Hatice Cıbılı ise gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan genç kadın, "Ben eşimi çok seviyordum. Mustafasız yaşayamam. Çocuğunu bile daha doğru düzgün görmedi. Mustafa'mı bize getirin"diye konuştu. Güçlükle ayakta duran anne 50 yaşındaki Şadiye Cıbılı da, "Mustafa'm öldü mü? Gazeteciler niye geldi? Benim oğlum bunları hak etmedi. İyi bir insandı. Yavrumu bana bulsunlar" diye ağıt yaktı.

Bu arada Mustafa Cıbılı'nın çalıştığı şirketin yetkilileri de, Afganistan'dan aldıkları bilgiye göre, uçağın enkazının yerinin saptandığı ancak aşırı sis nedeniyle henüz bulunamadığını söyledi.


 
 

Pamir'in ateşi, Adana'ya düştü

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Allah rahmet eylesin,Allah geride kalanlara sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000