10 Ocak 2022, Pazartesi 09:35:35

Pakistan'dan ATAK açıklaması

Pakistan’ın Türkiye'den talep ettiği T129 ATAK helikopteri alımından vazgeçtiği iddiaları sonrası Pakistan’dan bir açıklama daha geldi.
  • Abd,kafa yormuş,çalışmış,çabalamış uçakihelikopter,motor vs üretmiş,yurtdışına o veya bu sebeple satışa da izin vermez haklı olarak da Çin veya bir başka ülke de vermez haliyle. Öyle yerli ve milli diye palavra atmaya benzemez bu işler,patentle öyle teknolojik ürün yapmak için eğitim,adalet düzgün olacak,torpil,adam kayırma,liyakatsizlik vs olmayacak,bütçe saraya,betona,yandaşa,araba harcanmayacak ki yapılabilsin yoksa havagazı da anlayana...
  • Başkası daha yerlisini yapana kadar en yerlisi bu.
  • Sevinen bazi arkadaşlar üzülmüştür şimdi.....

Pakistan’ın Türkiye'den talep ettiği T129 ATAK helikopteri alımından vazgeçtiği iddiaları sonrası Pakistan’dan bir açıklama daha geldi. Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü (DG ISPR) Tümgeneral Babar Iftikhar’ın sözlerinin farklı yönlere çekildiğini vurgulayan Pakistanlı askeri yetkililer, savaş helikopterinin alımından vazgeçmediklerini belirtti.

Pakistan’ın Türkiye'den talep ettiği T129 ATAK helikopteri alımından vazgeçtiği haberleri sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü (DG ISPR) Tümgeneral Babar Iftikhar, geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenlemiş ve İngilizce yaptığı açıklamaları sonrası farklı anlamlar çıkarılmıştı.

Basın toplantısındaki bir soruya İngilizce cevap veren Tümgeneral Iftikhar, ABD’nin ATAK ihracatına ilişkin sorun çıkardığına dikkat çekerek Çin ile de bazı görüşmeler yapıldığını söyledi. Bu açıklamaları, Pakistan’ın Türkiye’den T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri alımından vazgeçtiği şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından geçtiğimiz aylarda HT Bloomberg'e yapılan açıklamada, "ABD, Pakistan'a yapmayı planladığımız savaş helikopteri satışını engelledi. Bu muhtemelen söz konusu ihalenin Çin'e gitmesine neden olacak ve burada kaybeden ABD olacak. ABD ile ilişkimiz, birbirimizi karşılıklı olarak güçlendirebileceğimiz ve ortak sorunları veya endişeleri birlikte ele alabileceğimiz çok yapıcı bir şekilde işleyebilir" ifadelerini kullanılmıştı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada; Pakistan’ın, Türkiye’den 30 adetlik TUSAŞ T129 ATAK Helikopteri alımından vazgeçmediği ve Pakistanlı Askeri Sözcü’nün söz konusu açıklamalarının yanlış anlaşıldığı bilgilerine yer verildi. Türkiye ve Pakistan, ATAK helikopterinin Pakistan Ordusu’na kazandırılması için yakın iş birliğine devam ediyor.

Pakistanlı askeri ve diplomatik kaynaklar, SavunmaSanayiST.com’a yaptığı açıklamada T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri alımından vazgeçilmediğini belirtti.

Pakistan'dan ATAK açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

çin farklı mı ~ 2 yıl önce
Abd,kafa yormuş,çalışmış,çabalamış uçakihelikopter,motor vs üretmiş,yurtdışına o veya bu sebeple satışa da izin vermez haklı olarak da Çin veya bir başka ülke de vermez haliyle. Öyle yerli ve milli diye palavra atmaya benzemez bu işler,patentle öyle teknolojik ürün yapmak için eğitim,adalet düzgün olacak,torpil,adam kayırma,liyakatsizlik vs olmayacak,bütçe saraya,betona,yandaşa,araba harcanmayacak ki yapılabilsin yoksa havagazı da anlayana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kınacı ~ 2 yıl önce
Başkası daha yerlisini yapana kadar en yerlisi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gecen hafta ki habere ~ 2 yıl önce
Sevinen bazi arkadaşlar üzülmüştür şimdi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 2 yıl önce
Kim neye üzülsün asıl koltuk aşkına yerli ve milli diyen yalancılara inananlar kendilerine üzülsün biz niye böyleyiz diye? Kaybeden abd olacaksa sözcüye ne millete ne bize ne?
no subject ~ 2 yıl önce
He aynen, yerli milli dediginiz helikopteri satabilmek icin neden dusman, dis guc, dis minnak dediginiz ABD’den izin almaniz gerekiyor? Aaa, yoksa gercekten yerli ve milli degil mi? :((
ABD İZİN ~ 2 yıl önce
Mantık hala aynı farkında degilmisiin yani ABD izin vermezse hickimsyee satamıyorsun helikopteri...sadece ABD den izin vermesi için Çin göndermesi yapılıyor...yani durumda değişen birşey yok ...ABD motorun iznini verirse sen helikopteri başkasına satabiliyorusn
yorum ~ 2 yıl önce
Amerikadan izin al da öyle yorum yaz .. malum milli helikopterin motoru amerikan cıkmıs ... yine mi kandırıldın ? ))
Cani acıkanlar hemen yazmış yorumu ~ 2 yıl önce
Merak etmeyin TEI yerli motoru da yaptı, önce Gokbey de kullanılacak, sonra atak larda, Size de yazacak bir şey kalmayacak...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000