27 Haziran 2020, Cumartesi 10:17:04

Pakistan'da 'sahte pilot' skandalı büyüyor

Pakistan'da uçuş lisanslarını şüpheli yollardan elde ettikleri ya da sahtecilik yaptıkları iddiasıyla kızağa çekilen pilot sayısı 262'ye yükseldi.
  • Skandalın ortaya çıkmasının ardından, AviRate Pakistan için seyahat uyarısı vererek tüm Pakistanlı havayollarını tavsiye edilmez listesine aldı.
  • Bunlardan katarda falan yığınla var. Aman dikkat araplarla fazla uçuş yapmayın
  • Sahte pilot olur ama arff olmaz. Cocugu koysan tusa basar ucak ucuyor otomotik pilot var. foyaniz cikiyo
  • Neden Almanya Fransa Abd de cikmaz da gider burada cikar, utanc verici, hersyleri yalan
  • Tkdaki pakistanli kaptanlara baktiniz mi? Kimmis neymis? Bir suru adam vardi fotokopi odasinda pakistanli adamla ucus yazarlarsa gitmem nokta.
  • Liyakatsizleri işlerin başına getirmeye devam ederseniz, atamalarda politika ve "sen ben bizim oğlan" taktiği güderseniz bizim de gelecekte böyle olmayacağımızı kim iddia edebilir?
  • Bizin sirkettekiler de sorgulanmali. Kac yuz tane pakitastanli almisdik
  • Tkya torpille giren girecek olan torpilli pilotlar da en ince ayrintisina kadar arastirilmali Ciddi isler bunlar yarin obur gun kimse hesabini veremez Her konuda mukemmel sonuclar alamayan adaylar onun bunun tanidigi yegeni oglu kizi da olsa kokpitin kapisindan iceri dahi alinmamali
  • Easa lisansi supheli olan teknisyenlerin lisanslarina el atmaya devam ederler.2+2 yi bilmeyen adam lisans aliyor.
  • Türkiye'demi uçan Pakistan'lı pilot var mı acaba?

Pakistan'da uçuş lisanslarını şüpheli yollardan elde ettikleri ya da sahtecilik yaptıkları iddiasıyla kızağa çekilen pilot sayısı 262'ye yükseldi.

Havacılık sektörü tarihinin en büyük skandallardan biri olarak görülen olayda lisansı iptal edilen pilotların 141'inin Pakistan International Airways'e (PIA), dokuzunun Blue Airways'e, 10'unun Serene Havayolları'na bağlı çalıştıkları belirtildi.

Pakistan Havacılık Bakanı Gulam Server Han, pilotların geri kalanlarının uçuş kulüplerinde ve charter seferler ile kiralık uçak hizmeti veren şirketlerde çalıştıklarını söyledi.

Han, tüm özel havayolu şirketlerine ve uçuş kulüplerine, "Lisansları şüpheli olan pilotların uçmalarına izin verilmemesi" yönünde talimat gönderildiğini dile getirdi.

Öte yandan İslamabad yönetimi, pilotluk sınavında yerine başkasını sokarak lisans alma skandalına karıştıkları gerekçesiyle 5 yetkiliyi görevden aldı.

Han, görevden alınan 5 kişinin sivil havacılık biriminde üst düzey görevlerde bulunduğunu belirtti ancak isimlerini paylaşmadı.

Lisansı iptal edilenlerin yanı sıra görevden alınan yetkililerin cezai suçlamalarla karşı karşıya olduklarının altını çizdi.

Ulusal havayolu şirketinin toplam 450 pilota sahip olduğu ancak 150'sinin işinden kovulduğuna işaret eden Bakan Han, "Kimileri PIA'in itibarının zedelenebileceğini söylüyor ancak yolcu güvenliği için bu adımı atmak zorundayız" sözleriyle kararı savundu.

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), 25 Haziran'da yaptığı açıklamada, kurum bünyesinde görev yapan 150 pilota 'şüpheli yollarla lisans aldıkları' iddiasıyla uçuş yasağı getirdiğini bildirmişti.

Ayrıca PIA, açığa alınan bu kişilerin daha sonra iş akitlerinin feshedildiğini de duyurmuştu.

PIA Sözcüsü Abdullah Hafız, geçen ay 97 kişinin hayatını kaybettiği ve pilot hatası iddiasının ağırlık kazandığı kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, pilotlarla ilgili çalışma yürütüldüğünü açıklamıştı.

Pakistan'da 'sahte pilot' skandalı büyüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Havacı ~ 4 yıl önce
Skandalın ortaya çıkmasının ardından, AviRate Pakistan için seyahat uyarısı vererek tüm Pakistanlı havayollarını tavsiye edilmez listesine aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar ~ 4 yıl önce
Bunlardan katarda falan yığınla var. Aman dikkat araplarla fazla uçuş yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 4 yıl önce
Sahte pilot olur ama arff olmaz. Cocugu koysan tusa basar ucak ucuyor otomotik pilot var. foyaniz cikiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Imamlarin Ulkesi ~ 4 yıl önce
Neden Almanya Fransa Abd de cikmaz da gider burada cikar, utanc verici, hersyleri yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 4 yıl önce
Tkdaki pakistanli kaptanlara baktiniz mi? Kimmis neymis? Bir suru adam vardi fotokopi odasinda pakistanli adamla ucus yazarlarsa gitmem nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakatsizlik ~ 4 yıl önce
Liyakatsizleri işlerin başına getirmeye devam ederseniz, atamalarda politika ve "sen ben bizim oğlan" taktiği güderseniz bizim de gelecekte böyle olmayacağımızı kim iddia edebilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tkci ~ 4 yıl önce
Bizin sirkettekiler de sorgulanmali. Kac yuz tane pakitastanli almisdik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 4 yıl önce
Tkya torpille giren girecek olan torpilli pilotlar da en ince ayrintisina kadar arastirilmali Ciddi isler bunlar yarin obur gun kimse hesabini veremez Her konuda mukemmel sonuclar alamayan adaylar onun bunun tanidigi yegeni oglu kizi da olsa kokpitin kapisindan iceri dahi alinmamali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umarim ~ 4 yıl önce
Easa lisansi supheli olan teknisyenlerin lisanslarina el atmaya devam ederler.2+2 yi bilmeyen adam lisans aliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serileminadonk ~ 4 yıl önce
ciddi şüpheler var önce thyye kapağı atıp sonra içerden yol yapan çok
gereksiz yorun olsun tencere dolsun ~ 4 yıl önce
hocam konu pilotlar hani her defasinda su teknisyenlere b*k atmayi biraksaniz artik bende easa lisansli biri olarak 4 tipim var ( tiplerin zorlugunu az cok tahmin edersin) yds 68 im var 5 yilda bir b1 seviyesi sertifikada aliyorum sukur...simdi beni bu adamlarmi kiyasliyorsun..zamaninda 2010 senesinde tk dan sinav gecenleri arastirin bence 7 11 15 i bi gunde gecen babayigitler vardi hatirlatirim
Sınav ~ 4 yıl önce
Soru havuzundan ezbere modül geçenler burada teknisyenliğe laf atar olmuş, lütfen herkes kendi işine baksın.
İrfan ~ 4 yıl önce
Türkiye'demi uçan Pakistan'lı pilot var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000