29 Temmuz 2022, Cuma 14:10:19

Pakdemirli'nin "hantal" dediği uçaklar görev başında

THK filosundaki uçaklar Marmaris'te çıkan orman yangınına müdahale ederken yaptığı alçak uçuş cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Uçağın yaptığı manevra sırasında ağaç dallarını kopardığı görüldü.
  • Bu uçağın su atış yüksekliği vb bellidir. Thk pilotları bu standartları zorluyor. Uçağın motor pervanesi ağaca değmiş gibi görünüyor. Normalde pervane hasar alırsa motor da muayeneye alınır ve gerekirse overhaul’a gider. Değer mi bu harekete? Şimdi belki yaz boyu kullanılamayacak daha. Diğer uçakları da hep böyle böyle pert ettiler. Yazık milli servete. Bu hareket uçuş emniyetine ve milli serveti korumaya uygun değil, bu kadar akçaktan atmaya gerek yok, su darbesi orman canlılarını da öldürür.
  • Sayın Bakan İçmeden Pilot Olmuş Sanırsam
  • Söndürmeye katılan tüm ekibi zor şartlarda canla başla çalıştıkları tebrik ediyorum. Söndürme uçaklarını görmek dahada güzel. Dikkatimi ceken videoda yangın söndürülürken görevlilerden bir tanesinin elinde sigara olması bu doğru değil.
  • Uçağın arkasındaki dal parçaları ne?Ağaca çarparak güzel traşlamış. Gösteri yapacaklar diye emniyeti ikinci plana atıyorlar. İnşallah kaza bela olmaz.Uçak kaç gün gayrifaal acaba?
  • İlla biri düşüp ölecek di mi? Yatacak yeriniz yok ulan
  • Kaptan, yangın öyle söndürülmez böyle söndürülür demiş.
  • Bakan aslında uçakları değil, kendini tanımlamış ifadelerinde.
  • bak pakdemirli, bu manevra sana gelsin. geçen sene güzelim ormanların yanmasına göz göre göre seyirci kaldın, yatacak yerin yok. inşallah aklı başında birileri iktidara geldiğinde seni hapisle falan değil, kurşuna dizerek cezalandırır. milyon değil belki milyarlarca küçük büyük canlının vebali üzerinde.
  • güya; ama sadece 2’sini operasyona verdiler. Onlardan da birinin motoruna geçen iskele kurulmuştu. Oprasyona 1 uçak katılmış gibi görünüyor. Bu uçaklar milli servet, yaşatılabildiği kadar yaşatılmalı; ama Pakdemirli tamamen haksız da değildi. O kadar emek zahmet; ama hala sadece 1 uçak uçabiliyor. Bunların motorları 90’ların başında terkedildi. Arıza durumunda parçası da zor bulunuyor. Tozpembe ortam yaratmayın. Türk yangın pilotlarının yetkinliklerinin güncel kalması daha önemli bir konu hatta.
  • Orman söndürme işini kendi vatan pilotlarından başkası YA-PA-MAZ. Adam papatya toplamış yerden, Rus, İspanyol 500 ft den aşağı alçalmıyor.

Geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınları sonrasında kullanılmadığı için sıkça gündeme gelen Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçakları bu yıl aktif olarak görevlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliği ve TUSAŞ'ın destekleriyle bakım ihtiyacı giderilen uçaklar temmuzdan itibaren yangın bölgelerinde konuşlandırılmıştı.

THK filosundaki uçaklar Marmaris'te çıkan orman yangınına müdahale ederken yaptığı alçak uçuş cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Uçağın yaptığı manevra sırasında ağaç dallarını kopardığı görüldü.

PAKDEMİRLİ "UÇAKLAR HANTAL" DEMİŞTİ

Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin THK’ya ait uçaklarla ilgili hurda olduğunu, antika olduğunu, uçamayacağını ileri sürmüştü. Pakdemirli, “Vizontele’de vardı ya, kaputu açıyorlar, motor yok, işte öyle” derken bir başka açıklamasında ise “Uçaklar hantal, hurda uçamaz, motorları çalışmıyor” demişti.
 

Pakdemirli'nin "hantal" dediği uçaklar görev başında

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Uçuş emniyeti ~ 2 yıl önce
Bu uçağın su atış yüksekliği vb bellidir. Thk pilotları bu standartları zorluyor. Uçağın motor pervanesi ağaca değmiş gibi görünüyor. Normalde pervane hasar alırsa motor da muayeneye alınır ve gerekirse overhaul’a gider. Değer mi bu harekete? Şimdi belki yaz boyu kullanılamayacak daha. Diğer uçakları da hep böyle böyle pert ettiler. Yazık milli servete. Bu hareket uçuş emniyetine ve milli serveti korumaya uygun değil, bu kadar akçaktan atmaya gerek yok, su darbesi orman canlılarını da öldürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık meraklısı ~ 2 yıl önce
Sayın Bakan İçmeden Pilot Olmuş Sanırsam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orman Sevgisi ~ 2 yıl önce
Söndürmeye katılan tüm ekibi zor şartlarda canla başla çalıştıkları tebrik ediyorum. Söndürme uçaklarını görmek dahada güzel. Dikkatimi ceken videoda yangın söndürülürken görevlilerden bir tanesinin elinde sigara olması bu doğru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağaç ~ 2 yıl önce
Uçağın arkasındaki dal parçaları ne?Ağaca çarparak güzel traşlamış. Gösteri yapacaklar diye emniyeti ikinci plana atıyorlar. İnşallah kaza bela olmaz.Uçak kaç gün gayrifaal acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 2 yıl önce
İlla biri düşüp ölecek di mi? Yatacak yeriniz yok ulan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengo ~ 2 yıl önce
Ormanlar yanarken de boyle telaslandin mi bilader??
Jet ~ 2 yıl önce
Kaptan, yangın öyle söndürülmez böyle söndürülür demiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakan. ~ 2 yıl önce
Bakan aslında uçakları değil, kendini tanımlamış ifadelerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaah ah ~ 2 yıl önce
bak pakdemirli, bu manevra sana gelsin. geçen sene güzelim ormanların yanmasına göz göre göre seyirci kaldın, yatacak yerin yok. inşallah aklı başında birileri iktidara geldiğinde seni hapisle falan değil, kurşuna dizerek cezalandırır. milyon değil belki milyarlarca küçük büyük canlının vebali üzerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4 uçak yapıldı ~ 2 yıl önce
güya; ama sadece 2’sini operasyona verdiler. Onlardan da birinin motoruna geçen iskele kurulmuştu. Oprasyona 1 uçak katılmış gibi görünüyor. Bu uçaklar milli servet, yaşatılabildiği kadar yaşatılmalı; ama Pakdemirli tamamen haksız da değildi. O kadar emek zahmet; ama hala sadece 1 uçak uçabiliyor. Bunların motorları 90’ların başında terkedildi. Arıza durumunda parçası da zor bulunuyor. Tozpembe ortam yaratmayın. Türk yangın pilotlarının yetkinliklerinin güncel kalması daha önemli bir konu hatta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can can ~ 2 yıl önce
Ucaklar teknik yetersizlikten degil, pilotlarin egitimi bitmediginden ucmuyor...
737Capt. ~ 2 yıl önce
Orman söndürme işini kendi vatan pilotlarından başkası YA-PA-MAZ. Adam papatya toplamış yerden, Rus, İspanyol 500 ft den aşağı alçalmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000