15 Ağustos 2017, Salı 10:39:15

Özel uçağa deli dumrul tarifesi

Kendisine ait dört kişilik uçakla Romanya’dan Bodrum’a gelen Türk işadamı havalimanında yer hizmetleri şirketlerinin 730 Euro’luk faturası karşısında şok yaşadı.
  • Halit abi cok haklisin gecer gun bende ucagimla indim bodruma,benim ki 12 kisilik ,ayni parayi aldilar antalya daha ucuz valla yoksa bida tarlaya inecem ayriyeten avrupada her yerde 50 veya 60 euro hele yunanistan zebil Milano biraz pahali , not. Sana hava alani alacam. Faturasinida Justin biebere odetecem
  • vereceksin tabi, milletin orasina yoksa nasil olacak. bu kadar havuzlar ,baas partisi sagolsun.. cengiz abi, ben sert seviyorum, lutfen benimki sert olsun... no pain, no gain
  • Arabayla köprüden geçmek dünyanın parası tabi vericen gardaş, az bile almışlar senden. Binlik yapalarmış keşke
  • Cogunlugu asgari ücretle calisan apron calisanlarina DHMI görevlileri ceza yazdiginda tarife dolar üzerinden yapiliyordu daha yakin tarihe kadar,yanilmiyorsam yeni degisti.o yüzden butür sirketlerin euro tarifesi normaldir.imam böyle yaparsa cemaat ne yapmaz...
  • SİZE TAVSİYEM HAVAŞ VE GÖZEN AİR HANDLİNG ŞİRKETLERİNİ ICAO VE IOSA ECAC GİBİ TÜM YERLERE ŞİKAYET EDİN. ONLAR BU ŞİRKETLERİN ÜZERİNE GİZLİ INSPECTOR YOLLARLAR VE Bİ GÜZEL BOYUNLARININ ÖLÇÜLERİNİ ALIRLAR. VE BU KURUMLARA HAYATTA DİGER ÜLKELERDE ÇALIŞMA FIRSATI VERMEZLER.
  • BU TERBIYESIZLIGI BIR YABANCI ARKADASIMADA UYGULAMISLARDI, NEVSEHIRDE. AYNI SENARYO. 50 METRE UZAKLIKTAKI UCAGA SÖZDE SERVIS ILE ALINMIS. YETKILILERIN BU OLAYA EL ATMALARI GEREK. BU YAPILAN DÜPEDÜZ TERBİYESİZLİK VE SOYGUNCULUKTUR. ULUSLARARASI BIR HAVALIMANINDA A 330 A BILE BU KADAR ÜCRET ALINMIYOR.
  • Bu ulke boyle maalesef. Hem THY'den hem de United'dan Gold Elite uyesiyim. United milleri ile THY'den business class Houston-Ankara-Houston aliyorum ve vergiler icin 60 dolar oduyorum. THY milleri icin ayni hattan business bilet aldigimda 480 kusur dolar para oduyorum. Iki ucus da THY ile. Amerikali bana kazik atmiyor ama devlet bana kazik atiyor. THY ile elite olmanin bir avantaji kalmiyor,
  • O zaman bizde euro ile maas alalim neticede hizmetimiz bu kadar kiymetliyse
  • Cahil adam sırf hükümeti yada sistemi destekleyeceğim diye boş boş konuşup duruyorsun Türk uçaklarından avrupa'da kaç para alıyorlar biliyor muymuşuz ? Tabii ki biliyoruz uçmadıysam en az 100 kere uçtum bir sürü yabancı meydana TC bandıralı uçak ile... En fazla en çok ödediğim yerde 200Euro yu geçmedi. Ortalaması hep 40 ile 60 Euro arası. Yunanistanda landing fee sadece 1,4 Euro biliyor musun sen? Cahil herif bir şeyi savunacağım derken YALAN YANLIŞ BİLGİ AKTARMA. Dünyanın en kötü ülkesi maalesef Türkiye bu konuda.
  • Şu her yorumun altina gidin arastirin deyip adini yazmayan havaş çı arkadaş.. büyük soygun yapıyorsunuz. Calisana asgari ücret veriyorsunuz. Sen yazda bilelim baska meydanlarda bu hizmetler ne kadarmış :)

Kendisine ait dört kişilik uçakla Romanya’dan Bodrum’a gelen Türk işadamı  havalimanında yer hizmetleri şirketlerinin 730 Euro’luk faturası karşısında şok yaşadı.

Romanya’da yaşayan Türk işadamı Halit Öztürkmen, kendisine ait Cessna 182 tipi dört kişilik uçağıyla tatil amaçlı Türkiye’ye geldi. 12 yıldan bu yana Cessna 182 tipi uçağıyla birçok ülkeye seyahat eden Öztürkmen, Bodrum Havalimanı’nda büyük bir sürprizle karşılaştı. Uçağı indikten sonra yer hizmetleri şirketi tarafından handling hizmeti sağlanan Öztürkmen, iki ayrı yer hizmetleri şirketinden zorunlu hizmet aldı. Hizmet ücretlerinden habersiz olarak tatilini tamamlayan Öztürkmen, Romanya’ya dönmek için geldiği Bodrum Milas Havalimanı’nda büyük bir şok yaşadı. Öztürkmen’e, uçak ile terminal arasındaki yaklaşık 100 metrelik mesafeyi yer hizmetleri şirketi Havaş’a ait araçla geçtiği için 530 Euro, bu sırada kendisine  Gözen Havacılık’tan bir kişi eşlik ettiği için de 210 Euro fatura kesildi.

Yurtdışında birçok ülkede 50 ila 70 Euro arasında tutan bu hizmetlerin yaklaşık 10 katı tutarındaki faturayı ödemek istemeyen Öztürkmen’e, faturaları ödemediği takdirde uçuşuna izin verilmeyeceği söylendi. Yaklaşık üç saat süren görüşmelerden de sonuç çıkmayınca Türk işadamı çaresizce faturayı ödemek zorunda kaldı.
Airporthaber’e konuşan Halit Öztürkmen, “ 1 ton ağırlığında  uçakla yalnız olarak Bodrum Milas Havalimanı’na iniş yaptım. Kalkış için havalimanına geldiğimde bana handling ücreti olarak 730 Euro ödemem gerektiğini söylediler. İtiraz ettim beni üç saat limanda beklettiler. 730 Euroyu ödemek zorunda kaldım. Uzun yıllardır Romanya’da yaşıyorum. Avrupa’daki birçok uluslararası havalimanına iniş yaptım.  Bu kategorideki uçak için yer hizmetleri ücreti olarak 50 /60 Euroyu geçen handling ve havalimanı vergisi ödemesi yapmadım. 12 yıldır Bükreş Baneasa uluslararası havaalanından uçuyorum ve uçağım orda duruyor. Uçaga giderken ödediğim handling ücreti 20 Euro. Ayrıca 12 Euro havaalanı iniş kalkış ücreti ödüyorum. Böyle bir fark olabilirmi ?” dedi.

Bir yolcu ile 20 yolcu arasındaki uçakların 520 Euro’luk tek bir paket fiyatı üzerinden ücretlendirildiğini öğrenen Öztürkmen, “Yer hizmeti şirketleri soygunculuk yapıyorlar. Bu ülke turizmine ve sivil havacılığına vurulan darbedir. Daha önce Romanya’dan gelen başka arkadaşlarım da aynı sorunu yaşamışlar” diye konuştu.

©AirportHaber.com ÖZEL




 

Özel uçağa deli dumrul tarifesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Bora ~ 7 yıl önce
Halit abi cok haklisin gecer gun bende ucagimla indim bodruma,benim ki 12 kisilik ,ayni parayi aldilar antalya daha ucuz valla yoksa bida tarlaya inecem ayriyeten avrupada her yerde 50 veya 60 euro hele yunanistan zebil Milano biraz pahali , not. Sana hava alani alacam. Faturasinida Justin biebere odetecem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milletin orasina ~ 7 yıl önce
vereceksin tabi, milletin orasina yoksa nasil olacak. bu kadar havuzlar ,baas partisi sagolsun.. cengiz abi, ben sert seviyorum, lutfen benimki sert olsun... no pain, no gain

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yookkkhhhh Yaaaa öle beleş... ~ 7 yıl önce
Arabayla köprüden geçmek dünyanın parası tabi vericen gardaş, az bile almışlar senden. Binlik yapalarmış keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahilll ~ 7 yıl önce
Kurtlar vadisinden cikmis gelmis gurubet. Memleket senin gibi hazimsiz, basiretsiz uretme kabizlari ile doldu tasti. Zekasi kıt karbon yigini sen ve senin gibi vatan hainleri yuzunden nufusu Turkiye'nin yarisi bile olmayan ulkelerde kucuk ucak sayisi 3000-5000 iken bizim guzel ulkemizde daha UC YUZ bile degil. Bunun tek sebebi sen ve senin gibi dusunmeden, icgudusel olarak çemkiren sahis ve sirketler yuzunden.
Normaldir ~ 7 yıl önce
Cogunlugu asgari ücretle calisan apron calisanlarina DHMI görevlileri ceza yazdiginda tarife dolar üzerinden yapiliyordu daha yakin tarihe kadar,yanilmiyorsam yeni degisti.o yüzden butür sirketlerin euro tarifesi normaldir.imam böyle yaparsa cemaat ne yapmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HALIT ÖZTÜRKMEN BEYE ~ 7 yıl önce
SİZE TAVSİYEM HAVAŞ VE GÖZEN AİR HANDLİNG ŞİRKETLERİNİ ICAO VE IOSA ECAC GİBİ TÜM YERLERE ŞİKAYET EDİN. ONLAR BU ŞİRKETLERİN ÜZERİNE GİZLİ INSPECTOR YOLLARLAR VE Bİ GÜZEL BOYUNLARININ ÖLÇÜLERİNİ ALIRLAR. VE BU KURUMLARA HAYATTA DİGER ÜLKELERDE ÇALIŞMA FIRSATI VERMEZLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AGAIN ~ 7 yıl önce
BU TERBIYESIZLIGI BIR YABANCI ARKADASIMADA UYGULAMISLARDI, NEVSEHIRDE. AYNI SENARYO. 50 METRE UZAKLIKTAKI UCAGA SÖZDE SERVIS ILE ALINMIS. YETKILILERIN BU OLAYA EL ATMALARI GEREK. BU YAPILAN DÜPEDÜZ TERBİYESİZLİK VE SOYGUNCULUKTUR. ULUSLARARASI BIR HAVALIMANINDA A 330 A BILE BU KADAR ÜCRET ALINMIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soygun ~ 7 yıl önce
Bu ulke boyle maalesef. Hem THY'den hem de United'dan Gold Elite uyesiyim. United milleri ile THY'den business class Houston-Ankara-Houston aliyorum ve vergiler icin 60 dolar oduyorum. THY milleri icin ayni hattan business bilet aldigimda 480 kusur dolar para oduyorum. Iki ucus da THY ile. Amerikali bana kazik atmiyor ama devlet bana kazik atiyor. THY ile elite olmanin bir avantaji kalmiyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 7 yıl önce
O zaman bizde euro ile maas alalim neticede hizmetimiz bu kadar kiymetliyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş boş konuşma ~ 7 yıl önce
Cahil adam sırf hükümeti yada sistemi destekleyeceğim diye boş boş konuşup duruyorsun Türk uçaklarından avrupa'da kaç para alıyorlar biliyor muymuşuz ? Tabii ki biliyoruz uçmadıysam en az 100 kere uçtum bir sürü yabancı meydana TC bandıralı uçak ile... En fazla en çok ödediğim yerde 200Euro yu geçmedi. Ortalaması hep 40 ile 60 Euro arası. Yunanistanda landing fee sadece 1,4 Euro biliyor musun sen? Cahil herif bir şeyi savunacağım derken YALAN YANLIŞ BİLGİ AKTARMA. Dünyanın en kötü ülkesi maalesef Türkiye bu konuda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 7 yıl önce
Şu her yorumun altina gidin arastirin deyip adini yazmayan havaş çı arkadaş.. büyük soygun yapıyorsunuz. Calisana asgari ücret veriyorsunuz. Sen yazda bilelim baska meydanlarda bu hizmetler ne kadarmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000