26 Nisan 2015, Pazar 10:19:39

ÖZEL GÜVENLİK DE SIKI ARANACAK!

Havalimanlarındaki denetimlerden şikayet eden yolcuların ahı mı tuttu bilinmez ama şimdi de özel güvenlik personeline yönelik daha etkili kontrol gerçekleştirilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.
  • avm ye giriş yapar gibi havalimanına girmek isteyenler mi ararsınız,burnu beş karış havada gezip artistlik yapanlar mı ? Bırakın boş konuşmayı bir kural varsa herkes o kurala uyacak kuralı koyana değilde görevini yapan güvenlik arkadaşlara çatmayı bi kenara bırakın.O havalimanı steril ve güvenli ise güvenlik sayesindedir unutmayın.
  • Ozel guvenlik personeli stratejik yerlerde degilde site vs.gibi yerlerde gorevlendirilmeli polis onemli yerlerde olmali.
  • Ben ce özel güvenlik kalkmalı. Memur olanlar diyer birimlere kaydirilmali. Şirket elemanı güvenliklerde kpss ye girip başarılı olanlar memurluğa atanmali.sinavsiz kadro veriliirse diğer vatandaş larimiza haksız lık olur.yillardir kpss ye ümit bağlayan ve bekleyen insanlar var.
  • Biz Türkler böyle yiz nedense benim yo onunda olmasın. Ben aranıyorum oda aransin. Kardeşim polis, guvenlik ve muhafaza silahlı zaten başka ne arıyor sunuz.hava yolu şirketi çalışan ları sizde yedi sülalenizin bagaj ları nı tarmadan atıyorsunuz biz diyebiliyozmu bizim yükleri de tartmayin. Asıl uçak havadayken riske siz atiyorsunuz yolcuları.
  • ARANSINLAR TABIYA YA POLISLER GUVENLIKCILEER CUMURBASKANI BILE ARANMASI GEREKIYOR HALK ARANIYOSA HERKES ARANACAK
  • Ogg kardeşim sen daha dün geldin o abilerin 15 yıldan fazla dır memurlar hemde 75 ve üzeri puan alarak sınav la girdiler senin gibi sokaktan gecerken ver beş bini gir işe degil ayrica yuzde doksani ffakülte mezunu birde yorum yaparken cehaletini ortaya koyma memur tazminat la isten atilmaz baska kadroda değer lendirilir .birde ogg kardeşim kendi hakkı nı ararken başkasının hakkına saldirma .Ayrıca siz yani ogg yokken kor.guv. vardı sizden sonra sikayet ler cikmaya başladı. Senin yaşın kadar kor.guvenligin sertifikası var.
  • Ben 11 senedir havalimanındayım personel olarak iki arama noktasından geçiyoruz fakat benim önüm sıra geçen güvenlik Görevlileri cihaz ikaz verdiği halde elini kolunu sallayarak gidiyor aranıyorsa oda aransın
  • Ahl nin hic bir guvenlik noktasinda tav guvenlik personelinin, polisin ve gumruk memurlarinin arandigini gormedim. Diger herkes sapina kadar araniyor yolcu ve pers.
  • ÖGG,saydığın işlerin hepsini daha önce dhmi güvenlik yapıyordu,hemde daha az personelle,sen isine sahip çık bırak başkalarını.
  • Ahl olmuş çiftlik siz neyin peşindesiniz...

Havalimanlarındaki denetimlerden şikayet eden yolcuların ahı mı tuttu bilinmez ama şimdi de özel güvenlik personeline yönelik daha etkili kontrol gerçekleştirilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Yerli ve yabancı havacılık otoriteleri tarafından denetlenen havalimanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘kamu kurumlarında görevli Özel güvenlik birimlerinin durumunun gözden geçirilmesi ve gerekirse kaldırılması gerektiği’ yönündeki açıklaması sonrası mercek altına alınmıştı. Bu doğrultuda yürütülen çalışmalarla, havalimanlarında çalışan özel güvenlik personeline yönelik denetimlerin, ‘daha kapsamlı ve titiz’ şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

10 BİNDEN FAZLA GÜVENLİKÇİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adliye Sarayı’nda şehit edilmesinin ardından yaşanan güvenlik zafiyeti nedeniyle, kamu kurumlarında görevli özel güvenlik birimlerinin, ‘gerekirse kaldırılması gerektiği’ yönünde açıklama yapmıştı. İşte bu açıklama, havalimanlarında çalışan yaklaşık 10 binin üzerindeki özel güvenlik personelinin geleceği ile ilgili tartışma başlattı. Özel güvenlik şirketi yetkilileri ise havalimanlarının kamu alanı şeklinde değerlendirilmediğini belirtiyor. Ancak şirket yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları dikkate alınarak özel güvenlik birimlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerin daha da artırılacağını dile getiriyor.

CEZA GELECEK

Havalimanları ve özel güvenlik birimleri, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (ECAC) yanı sıra, Milli Sivil Havacılık Genel Kurulu (MSHGK) ve Eğitim Araştırma Denetleme Uzmanlar Kurulu (EADUK) tarafından denetleniyor. Bu arada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) de, tarayıcı personellerinin sertifikalandırılması amacıyla havalimanlarında görevli 6800 güvenlik personelinin sertifikalandırılması amacıyla geçen yıl proje başlatmıştı. Proje ile havalimanlarında yolcu kabin bagajı, uçak altı bagajı (x-ray ve EDS), kargo, eşyaların taramasını gerçekleştiren ve x-ray ile tarama yapan personel, 2014 sonuna kadar sertifikalandırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından da, EADUK’e bağlı Eğitim Araştırma Denetleme Birimi tarafından yapılan denetimlerin çeşitlendirilerek daha sıkı bir şekilde yapılması kararlaştırıldı. Denetimlerde başarısız olan şirketlere, para cezasının yanı sıra yeni müeyyidelerin uygulanacağı ifade ediliyor.

ÖZEL GÜVENLİK HER YERDE

Havalimanları, uluslararası kullanım yönünden yasa dışı eylemlere açık olması ve böyle bir eylemin dünya çapında büyük yankı uyandıracağı gerekçesiyle tüm ülkelerin hassas tesisleri arasında yer alıyor. Bu yüzden, havalimanları asker ve emniyet birimlerinin yanı sıra özel güvenlik birimleriyle de sıkı şekilde korunuyor. Özel güvenlik birimleri havalimanlarında, terminal (dış hatlar, iç hatlar, kargo ve genel havacılık terminali-özel jetlere hizmet sunulan bölge) giriş kontrol noktalarında yapılan yolcu ve bagaj taraması ile uçağa alınan yolcuların arındırılmış sahaya giriş kontrol noktalarında da yolcu ve kabin bagajlarının taranması faaliyetini yürütüyor. (Mustafa Gün)

ÖZEL GÜVENLİK DE SIKI ARANACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

halk ~ 9 yıl önce
avm ye giriş yapar gibi havalimanına girmek isteyenler mi ararsınız,burnu beş karış havada gezip artistlik yapanlar mı ? Bırakın boş konuşmayı bir kural varsa herkes o kurala uyacak kuralı koyana değilde görevini yapan güvenlik arkadaşlara çatmayı bi kenara bırakın.O havalimanı steril ve güvenli ise güvenlik sayesindedir unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ozel guvenlik personeli stratejik yerlerde degilde site vs.gibi yerlerde gorevlendirilmeli polis onemli yerlerde olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
Ben ce özel güvenlik kalkmalı. Memur olanlar diyer birimlere kaydirilmali. Şirket elemanı güvenliklerde kpss ye girip başarılı olanlar memurluğa atanmali.sinavsiz kadro veriliirse diğer vatandaş larimiza haksız lık olur.yillardir kpss ye ümit bağlayan ve bekleyen insanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
Biz Türkler böyle yiz nedense benim yo onunda olmasın. Ben aranıyorum oda aransin. Kardeşim polis, guvenlik ve muhafaza silahlı zaten başka ne arıyor sunuz.hava yolu şirketi çalışan ları sizde yedi sülalenizin bagaj ları nı tarmadan atıyorsunuz biz diyebiliyozmu bizim yükleri de tartmayin. Asıl uçak havadayken riske siz atiyorsunuz yolcuları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
ARANSINLAR TABIYA YA POLISLER GUVENLIKCILEER CUMURBASKANI BILE ARANMASI GEREKIYOR HALK ARANIYOSA HERKES ARANACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
Ogg kardeşim sen daha dün geldin o abilerin 15 yıldan fazla dır memurlar hemde 75 ve üzeri puan alarak sınav la girdiler senin gibi sokaktan gecerken ver beş bini gir işe degil ayrica yuzde doksani ffakülte mezunu birde yorum yaparken cehaletini ortaya koyma memur tazminat la isten atilmaz baska kadroda değer lendirilir .birde ogg kardeşim kendi hakkı nı ararken başkasının hakkına saldirma .Ayrıca siz yani ogg yokken kor.guv. vardı sizden sonra sikayet ler cikmaya başladı. Senin yaşın kadar kor.guvenligin sertifikası var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben 11 senedir havalimanındayım personel olarak iki arama noktasından geçiyoruz fakat benim önüm sıra geçen güvenlik Görevlileri cihaz ikaz verdiği halde elini kolunu sallayarak gidiyor aranıyorsa oda aransın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ahl nin hic bir guvenlik noktasinda tav guvenlik personelinin, polisin ve gumruk memurlarinin arandigini gormedim. Diger herkes sapina kadar araniyor yolcu ve pers.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
ÖGG,saydığın işlerin hepsini daha önce dhmi güvenlik yapıyordu,hemde daha az personelle,sen isine sahip çık bırak başkalarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciftlik ~ 9 yıl önce
Ahl olmuş çiftlik siz neyin peşindesiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000