10 Nisan 2016, Pazar 09:49:16

Özdemir: "Yeni havalimanında şaşma yok"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'a inşa edilen yeni havalimanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
  • bir şey olmazsa. yani rahat olun motorunuz serinlesin merak etmeyin yapılır ve bitet ve de en çok sizler kullanılırsınız kahveleri de höpürdeterek içersiniz yeni salonlarında
  • Bir kişi TAV a çöp olucak denen arkadaş.....dünyanın en büyük havalarını yapım şirketi çöp olursa zil takıp oyna...Hem vatan ,millet edebiyatı yapıyorsunuzun hemde çöp diyorsunuz. Çakma fanatikler...
  • guvenilmez....
  • Ayıp ayıp, bi sürü insanın kanı döküldü gezi olaylarında. Allah senin belanı versin. Yediğiniz o haram paralar burnunuzdan gelir inşallah
  • hülooooooooooğğğ nihat başkannnn siz gibiler olmasaydı 30 bin dolardı o gelir!!!
  • Paralelciler karşı cıkar şimdi eyyy hdp eyyy chp eyyy paralel eyyy pensilvanya
  • şuan 3 bin hafriyat kamyonu 70 vinç + 50 vinç de monte edilemeyi bekliyor toplam kullanılacak vinç sayısıda 200 küsür
  • Bu kişi devlete ait bir yetkili değil ve bu tür açıklamalar yapması doğru olmaz. Ulaştırma Bakanlığının açıklama yapması gerekiyor.
  • Hedef 3. Havalimanı.!
  • CEO Yusuf akçayoğlu Mersin amerikan Kültür Koleji mezunudur. Umut var!

İstanbul'da yapılan yeni havalimanının konsorsiyum üyelerinden Limak Holding'in patronu Nihat Özdemir, önemli açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesine ropörtaj veren Özdemir, yeni havalimanında çalışmaların devam ettiğini ve takvimlerinde şaşma olmadığını belirtti.

İstanbul'un yeni havalimanında son durum nedir?
Takvimimizde herhangi bir şaşma yok. 2018'in ilk çeyreğinde havalimanımız inşallah hizmete girecek. İş programını dakika dakikasına takip ediyoruz. Geçtiğimiz kış Türkiye açısından belki biraz kurak geçti ama biz İGA olarak şanslı bir yıl geçirdik. Tahminlerimizin üzerinde bir iş yaptık. Aralık'tan Mart sonuna kadar yapacağımız iş toplamı neredeyse 3 misline çıktı.

Havalimanına tepkiler azaldı mı?
3 Mayıs 2013'te ihaleyi kazandığımızda kimse projenin 2018'de biteceğine inanmıyordu. Bugün yerli-yabancı herkes inanıyor. İhaleyi kazandıktan sonra Çed raporları ve zemin etüdlerinin tamamlanması uzun sürdü. 2013'te Türkiye son 10 yılda çok hızla büyüyerek gelmişti. Yurtdışı faizi yüzde 2'ye, TL faizi 6-7'ye düşmüştü. 2023 hedeflerine ilerlerken, Gezi olayları başladı. 17-25 Aralık siyasete darbe girişimi ve art arda yapılan seçimler nedeniyle büyümede bir yavaşlık oldu. O tarihe kadar yüzde 6 civarında büyüyorduk. Ama şunu söyleyebilirim, Gezi ve 17-25 Aralık olmasaydı bugün 10 bin dolar olan kişi başı gelir 15 bine rahatlıkla çıkardı.

2023 hedefi olan 25 bin dolara daha erken ulaşabilirdik. 500 milyar dolar ihracat hedefini tutturabilirdik. Bu hesaplama yapılırken, dünya ticaretinin 25 trilyon dolar olacağı varsayıldı. Bugün küresel durgunluk nedeniyle bu rakamın 17-18 trilyon dolar olacağı öngörülüyor. Onun içinden alacağımız 350 milyar dolarlık pay da önemlidir. Türkiye'nin önünü kesen olaylar olmasaydı 2023 hedefleri rahatlıkla tutturulabilirdi. Geçtiğimiz gün Uludağ'da yaptığım konuşmayı bazı mecralar çarpıttı.

Yeni havalimanının terminal binası ne zaman bitecek?
Ana terminal binasının betonunun yüzde 40'ını tamamladık. 2017 ortasında bitirmeyi planlıyoruz. Şantiyede, 1 milyon euro harcayarak Türkiye'nin en modern ve hızlı çalışan laboratuvarını kurduk. Yaptığımız dolgunun mukavemet değerini ölçüyoruz. İnşaat demiri dahil gelen her malzemenin kalitesine bakıyoruz. Teknik şartnamede istenilenin üzerinde yapılıyor. Tüpraş'tan alınan bitum analizini dahi laboratuvarda yapıyoruz. Birinci etabı 2 pistle açacağız. 2018'in ortalarında 3'üncü pist devreye alınacak. Temmuzdan itibaren park ve pist sahalarında asfalt ve betonlama işlemleri başlayacak. 2016 yılı bizim için çok önemli. Bu işin belini kıracağımız yıl olacak. Şimdiye kadar projenin köşe noktalarının hepsini zamanından önce yaptık. Havalimanında kullanılacak tüm malzemeleri bağlıyoruz. Terminal binasının camları için bile şimdiden görüşüyoruz. Bu ay bağlayacağız.

Yabancılardan teklif var mı?
Çok ziyaret eden var. İstanbul'un yeni havalimanı dediğimizde dünyanın neresine gidersek gidelim bu projeyi biliyorlar. Ayrıca takip etmeyen de yok. Bu proje Türkiye'nin çok önemli reklamı olacak.

Özdemir: "Yeni havalimanında şaşma yok"

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

imam Hatipoğlu ~ 8 yıl önce
bir şey olmazsa. yani rahat olun motorunuz serinlesin merak etmeyin yapılır ve bitet ve de en çok sizler kullanılırsınız kahveleri de höpürdeterek içersiniz yeni salonlarında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 8 yıl önce
Bir kişi TAV a çöp olucak denen arkadaş.....dünyanın en büyük havalarını yapım şirketi çöp olursa zil takıp oyna...Hem vatan ,millet edebiyatı yapıyorsunuzun hemde çöp diyorsunuz. Çakma fanatikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 8 yıl önce
Tav in yatirimlarini yeni stratejilerini ve buyume Planlarini bilmeden konusan yorum yapan capsiz ve bilgisizlerle ayni camia ya da sektordeysem isimiz vahim.. Az konus yorum yap da bisi biliyo sansinlar
hic guven vermiyor ~ 8 yıl önce
guvenilmez....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 8 yıl önce
Ayıp ayıp, bi sürü insanın kanı döküldü gezi olaylarında. Allah senin belanı versin. Yediğiniz o haram paralar burnunuzdan gelir inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 8 yıl önce
geçen buradan hükümeti biraz eleştiren bir yorum yazdım, yayınlamadınız. ama buradan hükümet dışından birilerine hakaret edilmesine izin veriyorsunuz. kısaca hükumetle aynı paralel desiniz.
ak partisi ~ 8 yıl önce
hülooooooooooğğğ nihat başkannnn siz gibiler olmasaydı 30 bin dolardı o gelir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fotze ficken aus Frankfurt ~ 8 yıl önce
Paralelciler karşı cıkar şimdi eyyy hdp eyyy chp eyyy paralel eyyy pensilvanya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meto ~ 8 yıl önce
şuan 3 bin hafriyat kamyonu 70 vinç + 50 vinç de monte edilemeyi bekliyor toplam kullanılacak vinç sayısıda 200 küsür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilge Şentürk ~ 8 yıl önce
Bu kişi devlete ait bir yetkili değil ve bu tür açıklamalar yapması doğru olmaz. Ulaştırma Bakanlığının açıklama yapması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babanın oğlu Kemal ~ 8 yıl önce
Hedef 3. Havalimanı.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedef ~ 8 yıl önce
Hedef 3. havalimanında ensar vakfı açmak.
yusuf akçay ~ 8 yıl önce
CEO Yusuf akçayoğlu Mersin amerikan Kültür Koleji mezunudur. Umut var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000