24 Mart 2022, Perşembe 09:27:02

Özçelik-İş'le ilgili şok iddia! Milyonlarca TL aktarılmış...

Özçelik İş Sendikası Eski Genel Sekreteri, Genel Başkan Değirmenci'nin sendikanın parasını başka hesaplar üzerinden üçüncü kişilere transfer ettiğini açıkladı.
  • Isverenle birlik olmus isciyi arkadan hacerlemyi siar edinmis sendikalar cetelesnisler bunlarin denetim ve kontrol altina alinmasi olmuuorsa kapatilma zamanlari gelmis geciyor
  • Ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor,her yer,her kurum balçığa batmış ortada adalet de olmayınca isteyen istediği gibi at koşturuyor.
  • Florya,Arnavutköy,Bahçeşehir hattı bir araştırılsa neler olur neler
  • Eğer ahiret varsa işiniz çok zor söyliyim.
  • Normalde bu hırsızların istifa etmesi + yargılanması lazım da maalesef normal olmadığımız için bu da olmuyor. İnşallah THY konuya el atar da en azından sözleşme feshedilir yeni bi sendikaya geçilir. Sn. Ahmet Bolat liyakat hassasiyetini bu noktada da gösterse inanılmaz mutlu olurum.
  • Eskiden de sendikacılar yiyiciydi ama son 20 yılda artık daha da yiyici oldular tabii mamaları birileriyle paylaşmaya da mecburlar. Bunların alayı böyle,hem Allah,din,iman derler hem de maaile malı götürürler,beleşe tatlı hayat yaşarlar. Hava İş'i de araştırsalar neler çıkar kimbilir. Aidatlarla lüks içinde yaşayan pala'nın sendika ve sendikacılıkla alakası olmayan yakın arkadaşını sendikaya danışman yapması ve onun da kısa sürede ev,araba sahibi olması da her yerde konuşuluyor ama ortada ne bir soruşturma var ne hesap soran,veren...
  • GİDİN BAŞIMIZDAN YETER. Parazitler.
  • Şaşırmadım sürprizler her zaman vardır
  • thy yönetiminin bu sendikadan çıkmayı teşvik edip kendi bir sendika kurması ve çalışanlardan sembolik bir aidat alması gerekir. bu insanlar para içinde yüzsün diye aidat vermiyor thy teknik çalışanları !
  • Sendikalar adtik guven vermekten cok uzak, hainligin ve sahtekarligin merkezlerinolmaya baslamis, al hirini vur hava ise, yeni bir duzen kurulmali ve sendikalrin yerine konmali artik

Özçelik İş Sendikası’nda 2019, 2022 yılları arasında Genel sekreterlik yapan Hicret Bozoklu, Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun’un sendikanın kasasından kayıt dışı bir şekilde, bir başkalarının hesaplarına bol sıfırlı paraların gönderildiğini açıkladı.

Bozoklu, Özçelik İş Sendikası Genel Merkezi'nde muhasebe departmanında çalışan bir personelin banka hesabının üzerinden bazı gazetecilere ve üçüncü şahıslara milyonlarca lira para aktarıldığını iddia etti.

Aktarılan bu paraların karşılığında da alakası olmayan başka yerlerden alınan faturalar ile çıkışının yapıldığı bilgilerini açıklayan Hicret Bozoklu, “Yönetim Kurulu toplantısında bunları söyleyip, ‘başınıza iş alırsınız’ dediğim için, Genel Başkan Yunus Değirmenci beni sendikadan gönderdi.” İfadelerini kullandı.

Kocaeli Net Haber'de yer alan habere göre; Hicret Bozoklu’nun iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın bir soruşturma yapması beklenirken, sendika kasasından bol sıfırlı paraların ise örtülü bir şekilde başka hesaplara havale edilmesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda çok tartışılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında uzun yıllar Sendikalardan Sorumlu Daire Başkanlığı yapan ve çalışma, iş uzmanı olan Hicret Bozoklu, şok iddiaları ile ilgili Karabük Net Haber’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

MUHASEBE ÇALIŞANIN ÜZERİNDEN SENDİKANIN PARALARI BAŞKALARININ HESAPLARINA TRANSFER EDİLMİŞ

“Muhasebede çalışan bir personel üzerinden, personelin özel hesabından birtakım gazetecilere ve 3’üncü şahıslara paralar aktarıldığı, havaleler yapıldığı ile ilgili duyumlar geliyordu. Hatta İskenderun’da bir gazeteci de makbuz sallayarak, bana da göndermişsiniz parayı, niye gönderdiniz gibi bir programda yapmıştı. O programdan sonra ilk yönetim kurulu toplantısında ben konuyu açarak, devletten de aldığım bir takım bilgi ve tecrübelerle böyle bir şey yapıyorlarsa bu usulün yanlış olduğu, muhasebe tutma şekli yönünden de sıkıntılı olacağı, kendileri ve kurumada sıkıntı çıkartabileceğini, yapıyorlarsa bundan vazgeçmeleri gerektiğini şöyle bir örnekle anlattım; sizin bu personellerinize son bir yılda verdiğiniz maaş belli. Yarın bu farklı yerlere gider, örneğin, ‘Sen bu sendikadan 60 bin lira yıllık maaş almışsın ama son bir yıl boyunca bol sıfırlı şu kadar havale yapmışsın, senin kazancın yaptığın havaleleri karşılamıyor, yaptığın bu havaleler ne parası, nerden aldın, gönderdiğin şahıslarla ne tür bir ilişkin var ne karşılığında gönderdin.’ Diye sorulursa, o arkadaş doğruyu söylemek zorunda kalır, siz de sıkıntıya girersiniz.  O sizin şahsınızı ilgilendirir ama bu kurumu temsil ediyorsunuz, kurumu da sıkıntıya sokar diye bir konuşma yaptım.

GENEL SEKRETER PARA TRANSFERLERİNE DİKKAT ÇEKİNCE GÖNDERİLMİŞ

Geçiştirdiler, özellikle mali sekreter Bayram Bey konuşmayı geçiştirdi ve yönetim kurulu toplantısı bittikten sonra Genel Başkan beni tekrar odasına çağırdı. Böyle bir konuşma yapmamın yanlış olduğunu, benim kendisine bağlı olduğumu, diğer yönetim kurulu üyelerinin yanında onlara sanki yol gösterir, akıl verirmiş gibi böyle bir konuşma yapmamın yanlış olduğunu, benim yetkimi ve sorumluluğumu aştığımı söyleyerek, bana o günde aba altından sopa gösterdi. Yani böyle davranırsan, yolumuzu ayırırız demek istemişti aslında. Ayrılma nedenlerimizden biride bu. Yani bu tür duyumlar var, söylentiler var aslında elde belgede var ama duyumlar tabi belgenin çok dışında, uzun süredir bu yöntemin kullanıldığı ve büyük rakamlara ulaştığı yönünde.

ÇIKIŞ YAPILAN PARALARIN YERİNE BAŞKA FATURALAR ALINMIŞ

Bu işler yapılırken Recep Başkan ile Ferhan Başkanın bilgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü bir çalışma şekli var sendikanın. Genel Başkan ile Genel Mali Sekreter muhasebe tarafıyla ilgileniyorlar ve onlar harcama gelir, giderini tutuyor, harcama kalemlerini sonunda getirip yönetime imzalatıyorlar. Ama aldığım duyumlara göre bu sistem şöyle çalışıyor. Kime havale yapacaklarsa muhasebe elemanına parayı veriyorlar, o kendi hesabından kendi gönderiyormuş gibi 3’üncü şahıslara parayı ulaştırıyor. Sendikadan bu paranın çıkışında da onun karşılığında başka yerlerden, başka kanallardan edindikleri harcama faturasını, belgesini yine o faturayla kapatıyorlar. O para sendikadan, o şahıslara değil de muhasebe çalışanının şahsi hesabından gidiyor. Yani bu para sendikadan gidiyorsa şayet o açık başka bir belgeyle kapatılıyor.

Benim bu söylediklerimin hepsi aslında daha önceden kamuoyunda duyulmuş ve tartışılmış şeyler. Bununla ilgilide sosyal medyada bazı şeyler çıktı. Yunus Bey’in çevresinde olan bazı şahısların piyasadan fiş ve fatura topladıkları bu tür masrafların onlarla kapatıldığı yönünde söylemler var.”

 

Özçelik-İş'le ilgili şok iddia! Milyonlarca TL aktarılmış...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Havais Kamburu ~ 2 yıl önce
Isverenle birlik olmus isciyi arkadan hacerlemyi siar edinmis sendikalar cetelesnisler bunlarin denetim ve kontrol altina alinmasi olmuuorsa kapatilma zamanlari gelmis geciyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne desek boş ~ 2 yıl önce
Ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor,her yer,her kurum balçığa batmış ortada adalet de olmayınca isteyen istediği gibi at koşturuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek emekçiler ~ 2 yıl önce
Florya,Arnavutköy,Bahçeşehir hattı bir araştırılsa neler olur neler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 2 yıl önce
Eğer ahiret varsa işiniz çok zor söyliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstifa ve Yargılanma ~ 2 yıl önce
Normalde bu hırsızların istifa etmesi + yargılanması lazım da maalesef normal olmadığımız için bu da olmuyor. İnşallah THY konuya el atar da en azından sözleşme feshedilir yeni bi sendikaya geçilir. Sn. Ahmet Bolat liyakat hassasiyetini bu noktada da gösterse inanılmaz mutlu olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alayı yiyici ~ 2 yıl önce
Eskiden de sendikacılar yiyiciydi ama son 20 yılda artık daha da yiyici oldular tabii mamaları birileriyle paylaşmaya da mecburlar. Bunların alayı böyle,hem Allah,din,iman derler hem de maaile malı götürürler,beleşe tatlı hayat yaşarlar. Hava İş'i de araştırsalar neler çıkar kimbilir. Aidatlarla lüks içinde yaşayan pala'nın sendika ve sendikacılıkla alakası olmayan yakın arkadaşını sendikaya danışman yapması ve onun da kısa sürede ev,araba sahibi olması da her yerde konuşuluyor ama ortada ne bir soruşturma var ne hesap soran,veren...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkısh Technic ~ 2 yıl önce
GİDİN BAŞIMIZDAN YETER. Parazitler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti kemalist cengo ~ 2 yıl önce
Şaşırmadım sürprizler her zaman vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acilen ~ 2 yıl önce
thy yönetiminin bu sendikadan çıkmayı teşvik edip kendi bir sendika kurması ve çalışanlardan sembolik bir aidat alması gerekir. bu insanlar para içinde yüzsün diye aidat vermiyor thy teknik çalışanları !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 2 yıl önce
Şirketin kendi kurduğu sendika ne kadar adil, ne kadar objektif, ne kadar muhalif olabilir ki ? Şu anki haliyle bile yönetime göbekten bağlı olan sendika yönetimin her dediğini yapıyor. İyi niyetli düşünce ama pek mantıklı değil
yok artık :)) ~ 2 yıl önce
thy neden kendisi sendika kuracak tam olarak? kendi kararlarını protesto etmek için mi? yönetim bir karar alacak, kendi kurdukları sendika da bunu kabul etmiyoruz deyip emrinde olduğu yönetime karşı grev mi yapacak? neyin kafası bu? :))
Yazik ~ 2 yıl önce
Sendikalar adtik guven vermekten cok uzak, hainligin ve sahtekarligin merkezlerinolmaya baslamis, al hirini vur hava ise, yeni bir duzen kurulmali ve sendikalrin yerine konmali artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000