15 Ekim 2019, Salı 10:40:11

Özçelik-İş Genel Başkanı'na tepkiler büyüyor!

THY Teknik A.Ş. çalışanlarının bağlı olduğu Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin 1 milyon 300 bin TL'ye 'kampanya'dan aldığı BMW marka makam aracı tepki çekti. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu da Değirmenci'yi köşe yazısında eleştirdi.
  • bizim maaşlarımıza da 45 tl zam yapsınlar ne güzel hayat be şimdi hala soracak mısınız helal ediyor musun diy?
  • Audi bu beyimize itibar davası açsın.Ama kendi ülkelerinde...
  • En güzeli ve etkili yolu hakkınızı helal etmeyin Allah a havale edin bitti gitti ya bu kadar bravo teknik a.s çalışanlarına (!) anlamına bi bakın tabi bu işaretin şimdi siz ne deseler inanırsınız
  • zehir zıkım olsun, bu doyumsuzlukları nsanların stk lara olan inancını sarsıyor. gelde mecbur değilsen bir sendikaya üye ol.
  • Bnece biraz bekle Audi A20 al:)
  • Sarı sendikacı audi'yi 4 yıl gider diye beğenmemiş hava iş'in başındaki diğer sarı sendikacı da aidat paralarıyla alınan audi kullanıyor yanlış bilmiyorsam, o zaman o da bu şahsı örnek alır,gider 7.40 bmw alır,oldu mu şimdi?
  • Teknikten bir çok çalışan pg ye onra gdıo neden acaba
  • İyi ki almanlar var yoksa ülkemizdeki kerameti kendinden menkul yöneticiler kimlerin arabalarına binip itibar kazanacaklardı. Elin icatlarını yüceltip onlarla itibar kazanacağını sanan ülkeden ne olur ki?
  • Vay kerizler vay eşşek eşşek olursa semer vuran çok olur
  • ben kendi halimize acıyordum . gerçekten çok üzüldüm bizim yılbaşı - yıl sonu maaşımız arasında 700-800 lira düşüş oluyor . baksanıza 30bin 50bin gerçekten çok üzücü.3800 tl den bu kadar kesinti yapsalardı halimiz ne olurdu.

THY Teknik A.Ş. çalışanlarının bağlı olduğu Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin 1 milyon 300 bin TL'ye 'kampanya'dan aldığı BMW marka makam aracı tepki çekti. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu da Değirmenci'yi köşe yazısında eleştirdi.

İşte Muratoğlu'nun "Bas gaza başkan bas gaza" başlıklı o yazısı:

Koskoca sendika başkanının “Audi arıza yapıyordu, yolda kalıyordu” sözlerini okurken gözlerim doldu. Bir an kendimi başkanın yerine koydum.

Gitmiyordu Audi'si… Durdu birdenbire Audi, ova bayır durdu. Nazar mı değdi göklerden, ne? Dah etti, yok. Dahha dedi, gitmez. Audi yığıldı çamura, büyüdü gözleri, büyüdü yürek kadar, örtüldü gözleri örtüldü hep…

★★★

Düşündü, taşındı, ölçtü, biçti… Önce yeni bir Audi sordu. “Kaç lira” dedi, “800 bin” dediler! “Kaç yıl gider” dedi, “4 yıl” dediler!

Sonra BMW'yi sordu. “Fiyatı ne” dedi, “1 milyon 800 bin” dediler.

“Kampanya var, 1 milyon 300 bin liraya veririz” diye eklediler. “Ömrü kaç yıl” diye sordu, “10 yıl” dediler.
★★★

Bakın, buraya kadar sustum, içime attım. Sonunda dayanamadım. Dalga mı geçiyorlar yoksa sabır mı sınıyorlar? Nereye gidiyor bu ülke?

Kimse kusura bakmasın ama hem Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı olacak hem de Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanlığı'nı yapacak ve dört yıl sonra duracak 800 bin liralık Audi ile dolaşacak! Yakışır mı başkana? Tabii ki 10 yıl gidecek 1 milyon 300 binlik BMW olacak altında!

★★★

İstese Ferrari, Maserati, Rolls Royce alamaz mıydı? Araba satıcısı sert kayaya çarpmıştı. Nitekim kendi de ; “Ben Kayseriliyim tasarrufu iyi bilirim” deyip sırrını açıklamıştı.

Koskoca sendikanın başkanı ne de olsa hesap adamı... Tam 500 bin lira ucuza aldığını söyleyip 40 yıllık fırıncıların görmediği pişkinliği yapmak kolay mı? Kampanyayı yakalamışken iki tane alsaydı!

★★★

Peki, arabayı da kendine mi aldı? Hayır! Sendikaya aldı. Sanki ben bir yerden hatırlıyorum bu lafları! Saray, milletin sarayı… Uçak, milletin uçağı… Yaz kızım; yönetim kuruluyla oturduk konuştuk, başkanımıza BMW marka
otomobil alınmasına… Yönetim kuruluyla oturduk konuştuk sendikamızın menfaatleri doğrultusunda yönetim kurulumuzun maaşlarının artırılmasına…

★★★

Maaşının 50 bin lira olduğunu söyleyenlere “30.000-50.000 arası alıyorum” deyip tokat gibi cevabı yapıştırdı. Bu ortamda yeter mi maaşı?

Yani kendi de tam bilmiyor ne aldığını… Bir anlamda amme hizmeti ama önemli olan sevabı…

Sendikanın üyesi olup, asgari ücretle çalışıp ay sonunu getiremeyen işçiler kim bilir ne övünüyordur şimdi…

★★★

Bu paralar sendika üyelerinin alın terlerinin karşılığı… Çocuklarının rızkından keserek ödediği sendika aidatları… 

Herhalde rahatsız olsalardı ağızlarını açarlardı. İşçiler sesini çıkartmıyorsa isterse gemi alır, kim karışır?

★★★

Çok mütevazı yerli ve milli sendika başkanı kendi hakkında kitap yazdırdı. “Çelik gibi iradesi ve sabrı ile tornacılıktan başlayarak basamakları ağır ağır, hazmederek çıkmış, bu göreve de bileğinin, emeğinin, yüreğinin hakkıyla geldi” önsözüyle “Bizim Yunus” adıyla bastırıldı.

Kitap, şirketlere, firmalara koli koli dağıtıldı. Çok şükür bugün de başkası adına utanmak bize kaldı!

Özçelik-İş Genel Başkanı'na tepkiler büyüyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

taşeron ~ 4 yıl önce
bizim maaşlarımıza da 45 tl zam yapsınlar ne güzel hayat be şimdi hala soracak mısınız helal ediyor musun diy?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırdöndü ~ 4 yıl önce
Audi bu beyimize itibar davası açsın.Ama kendi ülkelerinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nihaha ~ 4 yıl önce
En güzeli ve etkili yolu hakkınızı helal etmeyin Allah a havale edin bitti gitti ya bu kadar bravo teknik a.s çalışanlarına (!) anlamına bi bakın tabi bu işaretin şimdi siz ne deseler inanırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işçi ~ 4 yıl önce
zehir zıkım olsun, bu doyumsuzlukları nsanların stk lara olan inancını sarsıyor. gelde mecbur değilsen bir sendikaya üye ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A20 ~ 4 yıl önce
Bnece biraz bekle Audi A20 al:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü örnek oldu ~ 4 yıl önce
Sarı sendikacı audi'yi 4 yıl gider diye beğenmemiş hava iş'in başındaki diğer sarı sendikacı da aidat paralarıyla alınan audi kullanıyor yanlış bilmiyorsam, o zaman o da bu şahsı örnek alır,gider 7.40 bmw alır,oldu mu şimdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 4 yıl önce
Teknikten bir çok çalışan pg ye onra gdıo neden acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hans ~ 4 yıl önce
İyi ki almanlar var yoksa ülkemizdeki kerameti kendinden menkul yöneticiler kimlerin arabalarına binip itibar kazanacaklardı. Elin icatlarını yüceltip onlarla itibar kazanacağını sanan ülkeden ne olur ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyiki ARF liyim ~ 4 yıl önce
Vay kerizler vay eşşek eşşek olursa semer vuran çok olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik destek ~ 4 yıl önce
ben kendi halimize acıyordum . gerçekten çok üzüldüm bizim yılbaşı - yıl sonu maaşımız arasında 700-800 lira düşüş oluyor . baksanıza 30bin 50bin gerçekten çok üzücü.3800 tl den bu kadar kesinti yapsalardı halimiz ne olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000